čtvrtek 16. července 2015

The Chinaman: Jackie Chan ve filmu režiséra Jamese Bonda

To nezní špatně.


Režisér Martin Campbell je mužem, který nám představil novodobého Jamese Bonda. Jinak řečeno, režíroval Casino Royale (2006). Od té doby se mu sice až tolik nedaří (Green Lantern), ale třeba mu napraví reputaci akční novinka na motivy knihy Stephena Lethera The Chinaman.

Filmová adaptace se měla jmenovat The Foreigner, ale zřejmě dojde ke změně názvu. Zatím není jasné, jaký nápis bude na plakátu, ale to v současné chvíli není až tak podstatné, mnohem zajímavější je, že hlavní roli ztvární Jackie Chan.

A představa spojení Campbella a Chana, to vůbec ale vůbec nezní špatně. Navíc, zápletka knihy (samozřejmě, pokud jí filmaři budou respektovat) zní lákavě a je jako dělaná pro už poněkud "dospělejšího", ale pořád hodně mrštného Jackieho:

"Vytrénován džunglí, tichý a smrtící, Nguyen Ngoc Minh zabíjel pro Vietkong a poté pro Američany. Uvězněn a mučen poté, co se komunisté dostali k moci, unikl se svou ženou a malou dcerkou do Hongkongu - ale tady byl donucen sledovat, jak thajští piráti znásilnili a zabili jeho dvě starší dcery.

Nyní je hrdým vlastníkem čínské restaurace Double Happiness v jižním Londýně a s radostí sleduje, jak jeho dcera roste v nádhernou ženu a je rád, že hrůzy, které zažil, konečně zůstaly v minulosti.

Tedy až do doby, než IRA odpálí bombu v obchodě v Knightsbridge a ztratí rodinu v záplavě skla a ohně.

Poté se, přímo ale vytrvale, začne dožadovat odpovědi od autorit, kdo jsou muži, kteří jsou za to zodpovědní. A je odmítnut, odbyt a dočká se jen hrozného jednání.

Stejně jako v době, kdy byl Chinamanem, kdy mu byla odmítnuta spravedlnost. A tak se rozhodne pomstít. Vrátit zpět do války."

Z toho by mohla být hodně fajn podívaná a jsme docela rádi, že nepůjde o akční komedii, ale thriller. Jackie ve vážnější roli, to si necháme líbit.

Zní vám to jako něco, na co byste zašli do kina?

2 komentářů:

Děkujeme za Váš názor.