středa 1. července 2015

Monopoly: Společnosti Hasbro a Lionsgate daly zelenou filmu na motivy extrémně populární deskové hry

Ještě by to chtělo hrané Dostihy a sázky.

I když v našich končinách není desková hra Monopoly až tak populární, tak málokdo asi neví, o co jde. Společenská hra patří k nejvýraznějším hračkám, které vznikají pod hlavičkou společnosti Hasbro a ta už dala svolení ke vzniku několika projektů na motivy svých produktů (Transformers pro příklad).

Aktuálně bylo oznámeno, že se dohodla se společností Lionsgate a posvětila vznik filmu, který se bude inspirovat právě u Monopoly. To možná v první minutě vyvolá údiv, o čem by asi mohl být celovečerní projekt, jehož předlohou je desková hra? Ale pak si stačí vzpomenout například na Jumanji, Ouiju nebo Bitevní loď a už to nezní tak šíleně.

Scenáristicky projekt zaštítí na Oscara nominovaný Andrew Niccol (Gattaca), jméno režiséra zatím oznámeno nebylo.

Potenciál pro slušné zisky tu je, hra je dostupná ve 114 zemích a 47 jazycích, znají ji doslova miliardy lidí. To ale automaticky neznamená, že se určité množství z nich vydá do kina. Hlavní je, aby z tématu tvůrci vytvořili něco, co bude mít alespoň nějakou hlavu a patu.

Kdy zjistíme, zda se to povedlo, není zatím jasné, datum premiéry není známo.

Věříte, že by z toho mohla být koukatelná záležitost nebo silně pochybujete, že z podobného námětu může vzniknout zábavný film?

1 komentářů:

  1. Inu, Dostihy a sázky jsou jen okopírované Monopoly...

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.