pondělí 27. července 2015

Komiksové novinky: Kdy se začne natáčet Gambit a na kolik vyjde? Co prozradil scenárista nového Spider-Mana?

A (ne moc povedený) plakát k seriálu Heroes Reborn.

Sedmého října 2016 uvidíme v kinech sólovku jednoho z nejvýznačnějších X-Menů Gambita. Ale přestože to není až tak daleko, zatím se neobjevila zrovna hromada informací, které by se filmu týkala. Tedy kromě toho, že si hlavní roli zahraje Channing Tatum, režii zajistí Rupert Wyatt a scénář Simon Kinberg.

Ale zatímco na nedávném Comic-Conu bylo tak trochu ticho po pěšině, aktuálně se na světlo světa dostalo pár zajímavých zpráv. První je ta, že natáčení odstartuje už v říjnu tohoto roku. Druhá, že rozpočet bude 150 milionů dolarů a s tím už se dají provádět slušná kouzla. A nakonec se objevil castingový seznam. Tvůrci shánějí velké množství postav. Sice mají jména, ale dá se předpokládat, že ve finálním scénáři budou jiná:

Louis - Muž, jakákoliv etnicita, věk 40 až 50 let. Elegantní a inteligentní. Atraktivní podnikatel s neočekávanou temnou stránkou.

Vera - Žena, jakákoliv etnicita, věk mezi 25 až 35. Krásná, chytrá, drsná, divoká a nepředvídatelná.

Wes - Muž, jakákoliv etnicita, 25 - 35 let. Ambiciózní ale ne příliš zaměřený na cíl. Oduševnělý a citlivý.

Fritz - Muž, jakákoliv národnost, věk mezi 40 až 50 lety. Profesionální zloděj. Charismatický podvodník. Má dobré srdce, ale nedá se mu věřit.

Nash - Muž, jakákoliv etnicita, 25 - 35 let. Potenciálně nebezpečný. Dědic podniku své matky. Zlomyslný.

Willhelm - Muž, jakákoliv etnicita, třicátník. Nebezpečný pouliční kriminální. Ochranářský a oddaný, pokud jde o jeho rodinu. Silně loajální a násilnický.

Gary - Muž, jakákoliv etnicita, 25 - 35 let. Trochu jednodušší, zabedněný a neakční.

Nonna - Žena, jakákoliv etnicita, 25 - 35 let. Upjatá, podnikavá, jízlivá, vzrušující.

Joe - Muž, jakákoliv etnicita, třicátník. Je to žoldák. Černá ovce své rodiny. Nepochází z nejlepších poměrů, ale z dělnické rodiny.

Ben - Muž, jakákoliv etnicita, dvacátník. Zrovna dospěl. Dítě z ulice, nepříjemný outsider, sirotek.

Boris - Muž, hispánská etnicita, dvacátník. Okouzlující, pohledný a nebezpečný.

Clarissa - Žena, míšenka, 10 až 12 let. Něžná a světaznalá. Velmi výřečná.

Wolfgang - Muž, rodilý Francouz, čtyřicátník. Francouzský kriminálník. Musí plynule ovládat francouzštinu.

Howard - Muž, běloch, padesátník. Kultivovaný evropský kriminálník, který mluví plynule francouzsky.

Samozřejmě, že požadavky na herce jsou pohlaví, etnicita a věk, zbývající informace se týkají základního popisu postav, aby uchazeči zhruba věděli, na co se připravit.

Bude Spidey vtipný?

V pořadí už třetího Petera Parkera/Spider-Mana uvidíme poprvé na plátně v Captain America: Občanská válka a to 5. května 2016. Tvář mu propůjčí Tom Holland. Ten si pak roli zopakuje v chystané sólovce zhruba o rok později.

O té víme, že ji napíší Jonathan M. Goldstein a John Francis Daley. Jde o jména, která potvrzují to, co už se ví delší dobu - nový Spider-Man bude sázet na poctivou porci humoru. Není to překvapení, Peter Parker je vtipálek, i když pravda, tihle pánové mají hodně rázný a drsný smysl pro humor. Jsme tak zvědaví, co od nového Spideyho čekat. Něco naznačil právě Daley:

"Je to bystré a vtipné dítě, které se vypořádává s tím, že je vyděděnec a geek skrze humor. To je pro geeky jako jsme my taková záchranná síť, takže se určitě dokážeme ztotožnit s tím, čím si prochází. Stejně jako s jeho superschopnostmi, které také máme."

Nebudeme zakrývat fakt, že se trošku děsíme, co z toho vyleze. Přece jen, Šéfové na zabití, které dvojice napsala, byli sice vtipní, ale jejich styl humoru by do Spider-Mana nepasoval. Na druhou stranu, scenáristické duo zvládá i jemnější legraci. To předvedlo v Zataženo, občas trakaře 2.

My bychom hlasovali pro to, aby byl humor rázný, ale výrazně méně než v Šéfech na zabití. Na druhou stranu, určitě by z toho neměla být komedie jen pro pubescenty. Budete to chtít najít kompromis, tak to snad Daley s Goldsteinem zvládnou.

Znovuzrození Hrdinové

A nakonec ještě plakát ze seriálu Heroes Reborn, který odstartuje 24. září. Půjde o minisérii, která bude mít 13 epizod, ale pokud projekt zaboduje, je tu šance, že se dočkáme dalších řad (zřejmě s jiným příběhem a hlavními hrdiny).

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.