úterý 2. června 2015

Fantastická zvířata a kde je najít: Hlavní role v prequelu k Harry Potterovi obsazena

A to někým, kdo se pyšní Oscarem.


Fanoušci Harryho Pottera určitě nadšeně vyhlížejí film Fantastická zvířata a kde je najít, který nás opět vezme do světa plného kouzel. První díl plánované trilogie se objeví 18. listopadu 2016, o režii se postará "Potterovský" mazák David Yates a svou scenáristickou premiéru si odbude J. K. Rowling.

Zatím se ale nevědělo, kdo si zahraje hlavní roli Mloka Scamandera. To už ale teď neplatí. Obsazen byl Eddie Redmayne, který je držitelem Oscara za film Teorie všeho. A zástupci Warner Bros. jsou z toho samozřejmě nadšení, takže pějí chválu. Greg Silverman, prezident oddělení kreativního vývoje okomentoval účast Eddieho takto:

"Eddie Redmayne je jedním z nejvíce talentovaných a oceňovaných herců současnosti. Jsme nadšení z toho, že ho můžeme uvítat v kouzelnickém světě J. K. Rowling a jsme si jistí, že podá pozoruhodný výkon jako Mlok Scamander, ústřední postava Fantastických zvířat a jak je najít."

Nadšení neskrývá ani David Yates, který bude Eddieho komandovat:

"Eddie je nebojácný herec, který přetéká nápaditostí, bystrostí a lidskostí. Nemůžu být více nadšený z vyhlídky na spolupráci s ním na novém dobrodružství z magického světa J. K. Rowling a vím, že ona to cítí stejně."

Je dobře, že jsou všichni nadšení a Eddie jistě také, protože má práci jistou až do roku 2020. Právě v tomto roce se objeví poslední díl trilogie. Pauzy mezi jednotlivými epizodami budou zhruba dva roky. Jinak řečeno, jednička příští rok, dvojka v roce 2018, trojka o dva roky později.

Je Eddie dobrá castingová volba?

1 komentářů:

  1. Byl bych rád, kdyby se ve filmu objevil někdo z hlavní série, byť třeba jen na chvilku, ale vůbec nemám páru, jak by ten scénář mohl vypadat :-)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.