neděle 17. května 2015

ŽEBŘÍČEK: Hodnotíme trailery nových dramat sezóny 2015/2016


Od nejhoršího po nejlepší.


Každý rok v květnu nám americké celoplošné stanice nabízejí přehled novinek, které se objeví na jejich obrazovkách v průběhu příští sezóny. A pravidelně k těmto novinkám vypouští trailery. A i když ne vždy trailer svědčí o kvalitě seriálu, pomáhá nám si utvořit první obrázek. A proto jsme sestavili žebříček trailerů nových dramat od nejhorších po nejlepší.

Of Kings and Prophets (ABC)



Naše hodnocení: 1/10

Ok, jestli něco vypadá až bolestivě špatně, je to tohle. Každou sezónu se najde trailer, který spíše než k nalákání slouží k odpuzení diváků. A letos si to "vyžralo" biblické fantasy Of Kings and Prophets. A i když jsem sice na začátku tohoto článku tvrdil, že ne vždy můžeme podle traileru soudit seriál, tady mám celkem jasnou představu o tom, jaká bude výsledná kvalita. Herci působí jako z amatérského divadla, výprava je sice celkem působivá, ale jinak je to celé takové divné. Tohle druhá Hra o trůny nebude.

P.S.: Někdo by měl tvůrcům říct, že v té době gel na vlasy zřejmě neexistoval, takže hlavní hrdina nemůže vypadat jako by přišel z konference kadeřníků.

Rosewood (FOX)



Naše hodnocení: 3/10

Teď nejde o to, že by trailer vypadal nějak zvlášť špatně, nevypadá. Jenomže je to až příliš sterilní a nudné. Opět se na nás valí nabušený hrdina, který se podívá na mrtvolu a okamžitě ví, kdy měla první orgasmus. Tohle bude jenom další nablýskané drama, jehož pilotem se prozíváte a po jeho konci si už ani nevzpomenete, jak to vlastně začalo.

Heartbreaker (NBC)



Naše hodnocení: 3/10

Úplně stejné generické drama jako Rosewood. I tady se sází na prostořekou hlavní postavu. A i tady tvůrci zaspali dobu. Další rádoby nástupce Dr. House, který vyšumí do ztracena.

Minority Report (FOX)



Naše hodnocení: 4/10

Ještě někdo si okamžitě vzpomněl na zrušené Almost Human? FOX dává celkem zajímavý čas projektu, která je dopředu odsouzen k záhubě. Nejedná se totiž o nic jiného než jen o další nudnou procedurální kriminálku. Jediné ozvláštnění je v tom, že se odehrává v budoucnosti. To ale nestačí. A když si k tomu přičtete notně nesympatické ústřední duo, nevychází z toho trailer na Minority Report nijak slavně. Almost Human alespoň měl sympatické postavy.

The Family (ABC)



Naše hodnocení: 5/10

The Family je přesně ten typ malého dramatu, které bude nejspíš celkově dobré, ale nedokáže vás nalákat a vyvolat ve vás dojem, že tohle prostě musíte vidět.


Wicked City (ABC)



Naše hodnocení: 5/10

A další ukázka seriálu, který nebude zlý, ale prostě vás neláká. A to hlavně proto, že základní premisa se nijak zvlášť neliší od toho, co jsme viděli už stokrát v každém televizním thrilleru nebo béčkovém filmu.

The Catch


Naše hodnocení: 5/10

Není pochyb o tom, že si seriál s další silnou ženskou hrdinkou najde své místo a Američané z něj budou šílet jako ze Skandálu, How To Get Away with Murder a Chirurgů, ale tohle není náš šálek čaje. A troufám si tvrdit, že to alespoň u diváků z ČR rovněž nebude nějaký velký hit.

The Oil (ABC)


Naše hodnocení: 5/10

Ano, vypadá to jako Dallas a nejspíš to bude druhý Dallas. Ale potenciál tam je.

Lucifer




Naše hodnocení: 6/10

Tady je těžké rozhodovat. Tom Ellis má dostatek charisma na to, aby dokázal seriál utáhnout. Navíc ze všech již zmíněných trailerů je Lucifer o třídu lepší, ale... Ano, je tam to zpropadené ale. Abych to zkrátil, podle traileru to zatím vypadá na mix Castlea a Constantina. Nechápejte mě zle, pár dílů nejspíš bude sranda sledovat pána pekel vyšetřovat zločiny, ale hodně rychle se to omrzí. A pokud tvůrci nepřijdou s lepší postranní zápletkou než je anděl, který Lucifera nahání, tak to bude průšvih. Je škoda, že američtí tvůrci vezmou originální námět a přetransformují ho do další z řad netradičních detektivek.

The Player (NBC)


Naše hodnocení: 6/10

The Player sice vypadá jako devadesátkový akční thriller, ale podstatné je tam to slovo akční. Pořádná přepálená akce na celoplošných obrazovkách chybí. Kdyby nebylo seriálů The CW a Blacklistu, tak bychom se poměrně hodně nudili. Wesley Snipes navíc není zase tak špatný herec a námět se sázením na zločiny je přinejmenším zajímavý. Uvidíme, co z toho vznikne, ale zatím The Player vypadá jako zábavná akční jednohubka, která určitě neurazí.

The Frankenstein Code (FOX)



Naše hodnocení: 7/10

Asi nejpřehlíženější trailer sezóny. Od tohoto seriálu nikdo nic nečekal, ale nakonec z celé nabídky FOXu vyšel nejlépe. Trailer je výborně sestříhaný a navnazuje na zajímavý děj. To je něco, co se ostatním foxovským trailerům prostě nedaří. Jistě, seriál nejspíš propadne ve sledovanosti, ale zatím vypadá ze všech dramat FOXu nejlákavěji.

Quantico (ABC)



Naše hodnocení: 8/10

Seriál o mladých rekrutech FBI vypadá zatraceně ambiciózně. První dojmy jsou více než dobré. Obsazení je zajímavé a je vidět, že o něm někdo skutečně přemýšlel. Tohle by klidně mohlo být i nové 24 hodin.

Code Black (CBS)



Naše hodnocení: 8/10

Věřte mi, sám nemám nekonečné lékařské seriály zrovna v lásce. Ale tady musím pochválit střihače CBS, protože ti přišli s takovou dávkou emocí, napětí, skvělého herectví a vynikající hudby už jenom v traileru. Nemůžu si pomoct, ale sotva jsem tuto ukázku dokoukal, zůstal jsem zírat s otevřenou pusou. Pokud něco takového dokáže prostý trailer k televiznímu seriálu, minimálně za zkoušku pilotu to stojí.


Blindspot (NBC)


Naše hodnocení: 8/10

NBC vyšla sázka na vysokorozpočtové drama v podobě Blacklistu, tak to nyní zkouší znovu. A zase to vypadá na potenciální hit. Peníze, které do toho NBC nalila jsou vidět už v traileru, příběh zatím působí zajímavě a podle všeho nás čeká i pořádná dávka akce. Když si k tomu přimícháte sympatické ústřední duo, vyjde vám další seriálová pecka.


Limitless (CBS)



Naše hodnocení: 9/10

CBS loni vsadila na Scorpiona, který byl sice zábavný, ale notně hloupý. Teď nás zřejmě čeká to samé, akorát ta hloupost bude opodstatněna drogou propůjčující mimořádné schopnosti. A já se přiznám, že dobrý mix charisma, sexy policajtky a akce se mi líbí. Dejte na mě, tohle bude černý kůň sezóny.


Containment (CW)



Naše hodnocení: 9/10

Kdyby mi někdo řekl, že tohle je drama CW, tak bych si zaťukal na čelo. Ale jak je vidět, úspěch Flashe a Arrowa tuhle stanici donutilo jít po lehce vyspělejších námětech. A Containment to splňuje do puntíku. Otázkou je, zdali má takový nekomiksový vyspělý seriál na televizi pro mladé šanci. Naši pozornost ale získal.


Supergirl (CBS)



Naše hodnocení: 9/10

Mám kliku, že nejsem přímo před vámi, protože fandové Flashe a Arrowa už si chystají kameny, které by mi chtěli věnovat zblízka a s rozmachem do obličeje. Ale ani to mě nezastaví před tím, abych trailer Supergirl pochválil. Alespoň jeho druhou polovinu. Já vím, že je tu spousta těch, kteří budou nadávat, že namísto temné komiksovky, ze které by všichni důchodci sledující CBS měli depku až do příštího Halloweenu, jsme dostali teenagerovský seriál připomínající film Ďábel nosí Pradu.

Ale na chviličku se zamyslete nad nelehkým úkolem Grega Berlantiho a jeho týmu. Ti museli Supergirl upravit tak, aby měla nějaký přínos pro CBS. Televizi, která se orientuje hlavně na staré diváky. Logicky tedy musí nalákat diváky mladé atraktivní pro reklamu. A to je důležité dvojnásob, protože seriál nevyrábí studia CBS, ale Warner Bros. Takže z prodejů do zahraničí CBS nic moc mít nebude a jediným relevantním příjmem budou reklamní breaky.

Nesmíme navíc zapomínat ani na tlaky DC Comics, které nechtějí, aby seriály kolidovaly s filmy. A jelikož nová verze Supermana je velice temná, je logické, že seriál bude daleko odlehčenější.

Každého zkrátka potěšit nejde. A přesto se o to tvůrci budou snažit zařazením mimozemských nepřátel a tajné organizace, která se je snaží pochytat. Zde je spojení se světy Arrowa a Flashe pro komiksové nerdy. Bohužel na tak velkou stanici jako CBS to zkrátka nestačí a proto první půlka traileru vypadá jako by vypadla z filmu pro náctileté. Osobně si počkám na pilot, ale mám takový dojem, že nakonec všichni ti, kteří nadávali a budou nadávat i tady v komentářích zjistí, že Greg Berlanti a jeho tým přeci jen moc dobře vědí, co dělají.

P.S.: Úvodní triková sekvence na Kryptonu vypadá zle, to uznávám. Ale neznáme okolnosti, možná už na to zkrátka nezbyly peníze. Vzpomeňte na hnusnou scénu na lodi z pilotu Arrowa.


DC's Legends of Tomorrow (CW)



Naše hodnocení: 10/10

Na prvním místě nemůže být nic jiného než novinka od CW - Legends of Tomorrow. Tohle prostě vypadá výborně. Nechybí humor, oblíbené postavy, více než slušná televizní akce a opět tu je ta propojenost, kterou si stanice CW ve svých superhrdinských seriálech pěstuje. Ano, tohle už cílí na komiksové fandy mužského rodu. Uvidíme, jak se televizním Avengers povede.


Jak byste žebříček sestavili vy? Na které nové seriály se těšíte?

8 komentářů:

  1. Ted mi prosim nekdo vysvetlete, jak to bude s temi DCs Legends of Tomorrow. To se slouci Arrow, Flash a Atom a puvodni serialy zaniknou nebo to pobezi soubezne se serialama? O tomhle serialu slysim poprvy, tak se ptam :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne. Arrow a Flash poběží dál, samostatně. Atom byl původní, předběžný název právě pro Legends of Tomorrow, protože se vědělo, že Atom v něm bude vystupovat. Navíc Legends of Tomorrow nepoběží souběžně s nimi, ale až příští rok v midseason (osobně mi to připadá, že se inspirují konceptem od ABC s Shieldem a Cartrovou).

      Vymazat
  2. Žebříček trailerů nových DRAMAT,ve kterém jsou na prvních dvou příčkách Supergirl a DCs Legends. Nějak to nepobírám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono se to dá vysvětlit celkem jednoduše, když jsou seriály obecně rozdělovány jako komedie a dramata. A i když Supergirl má komediální prvky, tak to odmítám nazvat komedie. Prostě ne.
      Plus čí je vina, že momentálně nejlépe vypadající nové seriály jsou komiksové adaptace?

      Vymazat
  3. Já nechápu vysoké hodnocení Lucifera. Měla jsem chuť si po tom traileru jít vyškrábat oči.
    To, že je hrdina Brit, automaticky neznamená, že má charisma. Nemluvě o tragickém výkonu Lauren German. Hrůza hrůz... 0/10.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak zrovna Supergirl mi přijde příšerná... teen zhovadilost... hudba vypovídá o všem...

    První komiksovka, kterou zcela jistě vynechám...

    OdpovědětVymazat
  5. No potěš, takové teen blbosti jako Legends of Tomorrow a ještě béčkovější Supergirl teď budou brázdit tv? Chce se mi zvracet, to už opravdu všichni přišli o rozum?

    OdpovědětVymazat
  6. jee limitlesss :) a Bradley Cooper jako guest star? paráda..+ ještě jennifer carpenter a.k.a. Debra z Dextra...těším se..film byl super..doufám že i seriál bude stejně dobrej :)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.