neděle 24. května 2015

Návštěvnost kin: Spojení George Clooney a Disney nezafungovalo, sci-fi Země zítřka zklamalo

Tady se účetní od Disneyho hodně zapotí.

Novinka Země zítřka vypadala v trailerech velkolepě. Ale očividně ne dost. Film začíná s 32,16 miliony dolarů, což nemusí znít zase tak tragicky, jenže rozpočet Země zítřka byl baculatých 190 milionů dolarů, takže 32 melounů není dobrý start. Pokud nezabere zbytek světa, tak bude mít film problémy. A ne malé.

Naopak, komedie Ladíme 2 už je v podstatě za vodou. Minulý týden odstartovala s více než 69 miliony dolarů, tento týden přidává 30,3 milionů dolarů. To vůbec není špatné s ohledem na to, že projekt vyšel jen na 29 milionů dolarů. Dosavadní celosvětové tržby jsou 135,3 milionů, takže už jsme dávno v černých číslech.

23,89 si připisuje divoký blockbuster Šílený Max: Zběsilá cesta, na který se ozývá chvála ze všech stran, ale tržby zatím zůstávají za očekáváními. Aktuálně jsou 135,2 milionů dolarů, rozpočet byl 150 milionů dolarů. Ale držíme palce, aby film uspěl, zaslouží si to.

Poltergeist nezklamal. Finančně

Druhou novinkou, která měla premiéru, je nová verze hororu Poltergeist. Ta sice není podle kritiků až tak strašná, jak je u remaků/rebootů/restartů zvykem, ale mnozí se shodují, že jde o zbytečný film. Přesto nejsou víkendové tržby špatné, mluvíme tu o částce 23 milionů dolarů. Tvůrci asi doufali v trochu víc, když film nasadili do 3 200 kin. Ale na druhou stranu, titul vyšel jen na 35 milionů, takže jde o mírný úspěch.

Páté místo patří Avengers: Age of Ultron (recenze), kteří do už tak hodně nacpané kasičky přidávají 20,9 milionů dolarů. Aktuálně mají na kontě pěkných 1,16 miliardy dolarů.

Po třech týdnech v distribuci je ne zrovna oslavovaná komedie Divoká dvojka na šesté příčce. Pokud jde o finance, získal film tentokrát jen 3,48 milionů dolarů, což je ve srovnání s pátým místem velký propad.

Nezdolný animáč

Minulý týden film Daleko od hlučícího davu poskočil z patnáctého místa na desáté a polepšil si i o aktuálním víkendu. Projekt se dostal na sedmé, když se začal promítat v 865 kin (oproti 289 z minulého týdne). Film získal 2,28 miliónů.

Osm týdnů, osmé místo a 2,1 milionů dolarů, to jsou aktuální výsledky Rychle a zběsile 7. Sedmý díl veleoblíbené série zatím získal 1,49 miliardy dolarů.

S 1,76 miliony se musel spokojit Policajt ze sámošky 2 a na konci je s 1,68 miliony dolarů animáč Konečně doma, který figuruje v desítce nejvýdělečnějších filmů už devět týdnů.

Příští týden jen Rock

O následujícím víkendu si užijí hlavně fanoušci Dwaynea Johnsona, jehož novinka San Andreas je jedinou premiérou v širší distribuci.

1 komentářů:

  1. Tak Mad Max má $212M celosvětově, takže by to pokračování mohlo klapnout. $135M je staré číslo, kdy není započítaný US víkend a poslední týden ve zbytku světa.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.