pátek 1. května 2015

Assassin´s Creed: Michael Fassbender se rozpovídal o chystané videoherní adaptaci

Co o ní prozradil?

Upřímně, s ohledem na kvalitu většiny předchozích pokusů o převedení videoher na filmové plátno, si nejsme jistí, jestli se na Assassin´s Creed více těšíme nebo se spíše obáváme, jak to dopadne.

Asi to první a to z několika důvodů. Na projekt bude dohlížet filmové oddělení společnosti Ubisoft, která stojí za předlohou a na filmu se jako producent podílí Michael Fassbender. Ten si v projektu i zahraje.

A právě Michaela vyzpovídal server Coomingsoon.net a pokusil se z něj vytáhnout nějaké zajímavé informace. Redaktoři se například ptali, co je příčinou několika zdržení:

"Jak jste sami řekli, trvá to dlouho, ale tohle vše je pro mě nové, pracovat na scénáři zabere čas. Prostě zabere čas dát dohromady dobrý příběh a my to opravdu chceme udělat správně. Je to vzrušující. Začne to tento rok, natáčení odstartuje v září."

Pokud máte s videohrami Assassin´s Creed zkušenosti, tak víte, že jich není zrovna málo a nabízejí hromadu dějových linií. Toho si je vědom i Michael:

"Je to vždy výzvou najít ty správné prvky a zredukovat je, pokud je něco tak příběhově bohaté, je tu mnoho aspektů, takže pokud to chcete převyprávět filmovému publiku, musíte vybrat klíčové prvky. Je to součást procesu, prokousat se tím, zredukovat to a nabídnout vzrušující srozumitelný příběh."

Už víme, že si Michael ve filmu zahraje, ale zatím nebylo řečeno koho. Samozřejmě, počítá se s tím, že to bude Desmond Miles, což je nejznámější postava z videoherní předlohy, ale úplně jisté to není:

"To nevíte. Nikdy neposlouchejte, co říkají ostatní, to je první pravidlo," dodal s úsměvem herec.

Režii filmu dostal na starost Justin Kurzel, který s Michaelem spolupracoval na filmu Macbeth. V něm si zahrála i další hvězda Assassin´s Creed Marion Cotillard.

Datum premiéry zatím stanoveno nebylo. Ale pokud opravdu padne první klapka v září, tak by to nemuselo být v příliš vzdálené budoucnosti.

Nevyděsily vás řeči o "redukování příběhu"?

1 komentářů:

  1. Desmonda ne, jeho příběh už je uzavřený, lepší by byl někdo nový, aby se rozšířilo universum.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.