čtvrtek 16. dubna 2015

Téma: Šest nejkrvavějších aktuálně běžích seriálů

Připravte se na hektolitry krve, vnitřnosti a usekané hlavy. Tyhle televizní projekty se s tím nepářou.

Nejdřív menší vysvětlení, "aktuálně běžících" v tomto případě znamená, že jsou buďto aktuálně k vidění na obrazovce nebo víme, že se dočkáme další řady. A teď už se vrhneme do krvavých vod brutálních seriálů, které nejsou zrovna podívanou pro diváky se slabším žaludkem.

Docela intenzivní násilí je běžnou součástí spousty seriálů. Ale až ty na kabelových stanicích si obvykle mohou dovolit hodně rázné násilí. I když, je i pár televizních projektů vysílaných některým kanálem z "velké pětky" (Fox, ABC, CBS, NBC, The CW), které nejsou úplně útlocitné.


Banshee (Cinemax)

Náš skromný názor je, že Banshee je aktuálně nejlepší akční seriál, který je na obrazovkách k vidění. Vlastně si myslíme, že úplně nejlepší, ale to je samozřejmě subjektivní. Nesporné ovšem je, že má skvěle akční scény. Je sice pravda, že postavy obvykle ustojí taková zranění, které by je v reálu poslala k zemi za pár vteřin, ale Banshee holt není dokument. Ne, ne, je to drsná podívaná, která s krví rozhodně nešetří. Seriál nám hodně připomíná videoherní sérii Mortal Kombat, protože tu hrdinové i záporáci často provádějí kousky, které se nedají nazvat jinak, než jako "Fatality". Nikdo se tu s nikým nemazlí, takže jsou tu běžné scény jako je vyrvání kusu krku nebo rozstřelení hlavy brokovnicí.

Hra o trůny (HBO)

O Hře o trůny se dá prohlásit spousta (obvykle pozitivních) věcí. Jednou z nich je to, že pokud jde o násilí, rozhodně je ho tu poctivé množství. A to ne jen tak ledajakého. Násilí má takovou formu, že u něj zamrazí i odolnější diváky. Přece jen, uřezávání penisu nebo rozmačkání hlavy na krvavou kaši, to není v seriálech k vidění každý den. Navíc, podobné nepěkné věci se stávají nejen zloduchům, ale i hrdinům. Jestli jsme se o Hře o trůny něco naučili, tak to, že nešetří nikoho.

Živí mrtví (AMC)

To v Živých mrtvých obvykle nepěkně skončí zombíci. Často je to hodně brutální, ale člověka to až tolik nezasáhne, vždyť jde jen o chodící mrtvoly. Ovšem, není výjimkou, že krvavý konec čeká i na živoucí bytosti. Někdy je doslova na kusy rozcupují "Chodci", jindy další lidé. Ve světě, který zasáhla zombie apokalypse už totiž dávno neplatí pravidla a tak klidně můžete narazit na osoby, které vám uříznou nohu a nechají vás sledovat, jak si na ní pochutnávají.


American Horror Story (FX)

American Horror Story chce být, co nejvíce bizarní a to mu určitě vychází. Také díky tomu, že se neštítí krvavých výjevů. A sází jak na kvalitu, tak na kvantitu. V každé řadě bylo k vidění slušné množství brutálních okamžiků, které byly často nejen netradičně pojaté, ale i šokující. Ne v každém seriálu uvidíte řezání nohou motorovou pilou a další "lahůdky", u kterých hrozí, že ostatním ukážete, co jste měli k obědu. Ale AHS dokazuje, že není nutný pohled na spoustu krve a vnitřnosti, aby diváka zamrazilo. Stejně intenzivní může být i scéna, ve které je rozdrcena nejmenší žena světa. American Horror Story nezachází hezky s nikým, ani s někým tak roztomilým a nevinným.

Vikings (History)

Není tajemstvím, že Vikingové nebyli žádní pacifisté. S protivníky se nemazlili a stejně tak je tomu v seriálu stanice History, kde Ragnar (Travis Fimmel) a jeho spolubojovníci své rivaly rozhodně nešetří. Vzduchem tak létají useknuté hlavy, nespočet končetin, vypíchávají se oči, podřezávají krky a to vše je prezentováno v celé své "krása", žádné cudné odklánění kamery. A je to dobře, seriálu to přidává na působivosti, i když jeho hlavní pozitivum rozhodně nespočívá v nekompromisní brutalitě. Nabízí toho mnohem více.

Hannibal (NBC)

Hranice posouvají ale i celostátní televize. V různých kriminálkách jsou k vidění pitvy a další podobné výjevy a takový Hannibal na stanici NBC jde ještě dál a prezentuje násilí ve velmi expresivní formě, kterou bychom u seriálu na velké pětce nečekali. Některé vraždy jsou extrémně zvrácené a brutální. Tvůrcům se musí nechat, že mají velmi bujnou fantasii a to tak bujnou, že některé momenty mohou zaskočit i zkušenější publikum. Ale co jiného čekat od seriálu s kanibalem v hlavní roli.

Který seriál vám přijde nejbrutálnější?

9 komentářů:

  1. Hannibal má hlavně nejdrsnější hudební podkres při kterým mi je vždy šouflo, když mi to hraje do sluchátek. Plus ty vraždy...to je něco neskutečnýho. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Pořád všechny do kapsy strčí Spartakus :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to bezpochyby :D. Škoda, že už neběží, bavil mě.

      Vymazat
  3. "Navíc, podobné nepěkné věci se stávají nejen zloduchům, ale i hrdinům. Jestli jsme se o Hře o trůny něco naučili, tak to, že nešetří nikoho."

    Já bych neřekl že se to nestává nejen zloduchům, spíš bych řekl že se to stává především hrdinům. Martin je sadista a vyžívá se v tom. ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Myslím, že Daredevil se taky nemá zač stydět, obzvlášť po díle kde se objevil Mattův mentor a učitel s katanou :D
    Když už zmiňuju toho Daredevila, tak ta vaše kritika Foggyho (tuším že to bylo v nějaký recenzi tady), že ta postava je hloupá, tak musím říct, že jsem si je s Karen Page oblíbil jako odlehčení, které ten seriál taky potřebuje..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já neřekl, že je hloupá, ale že bych ocenil spíše původní komiksovou variantu, než tu novodobou. Ale musím se přiznat, že na něj také měním názor. Jinak, Daredevil začíná být sympaticky brutální (a bojové scény jsou lepší a lepší).

      Vymazat
    2. Já vím že přiblble působil v prvních dílech, ale jak se to rozjíždí víc a víc tak ho mám radši. Prostě jak ho vychvaluje seňora Cardenas :D
      Zatím jsem u devátého dílu a největší masaker bylo Fiskovo dětství :D to hodně vysvětluje.. :D :D

      Vymazat
    3. Nic neříkat, já jsem u páté a plánuji v recenzi celé řady zmínit, jak je postava Foggyho nakonec fajn, žádný strach :D.

      Vymazat
  5. Zbožňuji Hannibala, a ostatní uvedené nesleduju, takže nemohu posoudit. :)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.