středa 8. dubna 2015

Need for Speed 2: Kam zamíří druhý díl adaptace populární videoherní série?

Na východ.

Aktuálně je v centru dění série Rychle a zběsile. Internet je plný nadšených výkřiků o tom, že film jede bomby, rakety a pecky. Konkurence (i když to je možná přehnaný výraz, Rychle a zběsile žádnou důstojnou konkurenci nemá) v podobě filmu Need for Speed (2014) se tak krčí ve stínu.

Není divu, projekt zrovna nebodoval. U kritiků si moc dobře nevedl a finančně se dočkal průměrných výsledků. Při rozpočtu 66 milionů se dostal na částku 203,28 milionů dolarů. To znamená, že vydělal, ale ne moc.

Je tak docela překvapením, že se začíná mluvit o pokračování. Důvod je prostý, čínští producenti hodlají s filmem vypomoci. Ostatně, právě z Číny si film odnesl 65 milionů dolarů. Pro srovnání, v USA získal jen 43,58 milionů dolarů.

Natáčení dvojky by mělo proběhnout právě v Číně, k čemuž šéf společnosti China Movie Channel Yin Cao dodává:

"Jsme nadšení ze spolupráce s EA, jedné z nejznámějších kreativních společností. A také jsme nadšení z toho, že podstatná část natáčení Need for Speed 2 proběhne v Číně a věříme, že se ve filmu objeví více čínských talentů a elementů."

Mezi řádky by se dalo vyčíst něco ve smyslu "my vám helpneme, tak hezky obsaďte víc našich herců a ukažte víc zdejších míst". A dá se předpokládat, že přání čínských producentů bude vyslyšeno, už mnohokrát se ukázalo, že tamější publikum dokáže výrazně ovlivnit konečné tržby některých filmů a napomoci tomu, aby neskončily v červených číslech. Není tak od věci čínským divákům trošku podkuřovat.

Prezident společnosti Jiaflix, která se na filmu bude také podílet, Marc Ganis sérií věří, označuje ji za:

"Další skvělou sérii pro filmové fanoušky z celého světa."

No uvidíme, jak výrazný dopad na úspěch dvojky bude mít angažování čínských tvůrců. Zatím není známo, kdy by se mělo začít s natáčením a samozřejmě tak není jasné, kdy by měl druhý Need for Speed dorazit do kin.

Jak se vám (ne)líbil první díl?

3 komentářů:

  1. Tohle jste měli dát na apríla.

    OdpovědětVymazat
  2. Snad bez Aarona Paula, ten si zaslouží mnohem lepší než tyto sračky.

    OdpovědětVymazat
  3. Jednička byla taková neurážející jednohubka která bohužel nevyužila potenciál který skýtala. Možná to klapne z druhým dílem ale mě osobně Čína děsí

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.