úterý 7. dubna 2015

Česko Slovenská SuperStar: V porotě usednou Marta Jandová a Palo Habera

Nova a Markíza zveřejnily jména prvních dvou porotců letošní SuperStar. Jsou jimi Marta Jandová a Palo Habera. Oba patří k nejlepším ,,porotcům" na trhu - Habera je se SuperStar spjatý od počátků, Jandová na sebe upozornila před 6 lety v SuperStar a následně v Hlasu Česko Slovenska. Fanoušci SuperStar tedy zatím mohou být spokojeni, na druhou stranu - tato dvě jména se dala očekávat a nejsou velkým překvapením, ale spíš jednou z mála logických voleb.

Mnohem zajímavější budou další dvě jména. Vrátí se Ewa Farna, která by v porotě zastupovala ty mladší, současně je to ale podobně temperamentní typ jako Marta Jandová? A sáhnou Nova s Markízou po někom z tradičních, ale už okoukaných porotců za zenitem? A nebo přijdou s novým jménem? Otázkou je také moderování. Zatím zaznělo jen jméno Pyca a od té doby jméno druhého moderátora nebylo oznámeno. To je velmi nezvyklé a dá se z toho vyčíst, že Nova s Markízou mají velké problémy k Pycovi někoho najít a je tedy stále možné, že Pyco bude moderovat sám - Nova ale jistě bude tlačit na to, aby to tak nebylo případně, aby se to odrazilo na složení poroty. Koho tipujete jako další dva porotce?

Šance dřívějších porotců podle nás:

Eduard Klezla - mnohými zbožňovaný a vyhlížený, ale za kata už je v porotě Palo Habera, takže šance mu dáváme malé.



Ondřej Hejma - znovu, za kata už je v porotě PH
Ondřej Soukup - porotce za zenitem
Gábina Osvaldová - její místo lehce střelené, originální porotkyně zaujala Marta,
Laco Lučenič - s Palem Haberou před lety v počátcích tvořil sehranou dvojici, ale to bylo ve slovenské SuperStar. Pro federální SS je to malá hvězda. navíc čas běží a Laco už zřejmě není v takové formě.
Ewa Farna - kontroverzní, ale přitáhla na sebe pozornost, zástupkyně mladé generace - pokud by měla čas, pak jedinou překážkou je to, že je ,,Češka" a za střelenou je tam už Marta, mnoho jiných mladých zpěvaček už na trhu není

Možná další jména: 

Vojtěch Dyk - inteligentní, vtipný, milý, idol žen, s všeobecným respektem... ale také se značně vytříbeným vkusem, do něhož bohužel/bohudík talentové soutěže zcela nespadají. Mít Vojtu Dyka v porotě by zcela jistě bylo terno... ale pokud by náhodou souhlasil, dokázaly by ho televize zaplatit?

Tomáš Klus - totéž v bleděmodrém jako Vojta Dyk. Být v porotě momentálně nepotřebuje, to by ho to muselo lákat z jiných důvodů než jen být na obrazovce. A zatím nikdo v branži nenašel ty pravé. Šance je mizivá.

Richard Krajčo - totéž jako Dyk a Klus. Mission: Impossible. Leda by to někdo královsky zaplatil.

Petr Vysypal jsem se na schodech Kolář - opravdu by ho někdo mohl chtít do poroty? Bojíme se, že ano.

Jiří Korn - legenda. Ale taky si vybírá a zatím odmítal.

Michal Vinař Malátný  - asi to taky nepotřebuje, leda by ho to bavilo

David Koller  - ???

Z českých zpěváků mají podle nás největší šanci:

Lou Fanánek Hagen  - toho by to bavit mohlo, je to textař, vyjadřovat se umí, byla by to taková Gábina Osvaldová v kalhotách

Matěj Ruppert -  jeho jméno už bylo v případě talentových show mnohokrát ve hře, nechybělo málo a byl v porotě X -factoru, jako český zábavný protipól tvrdého Habery by fungoval, s Martou by si asi rozuměl

Ben Cristovao - typově výborný zástupce mladé generace, občas si nejsme jistí jeho vyjadřovacími schopnostmi. Být v porotě je těžší než se zdá a být cool nestačí.

Václav Noid Bárta - typově přesný, s překvapivě dobrými vyjadřovacími schopnostmi, navíc Čech, s Martou by fungoval. Jediný háček - alfa samec jako Palo Habera, podobná cílovka žen a tudíž potenciální vzájemná rivalita.

Xindl X - v posledním ročníku Slavíka vystoupal vzhůru, má radiově hrané hity, texty si píše sám a tudíž vykazuje známky inteligence a samostatného myšlení, navíc je to Čech a tudíž by v porotě byla obsazena škatulka ,,český chlap". Manažeři z televizi by ho ale pořád mohli vnímat jako příliš mimo mainstream.

U žen je to ještě mnohem složitější. Pokud by se v SuperStar neobjevila Ewa Farna, v podstatě není na českém trhu zpěvačka, která by mohla její pozici zastoupit. Lucie Bílá je v Talentu, v úvahu připadá jen Lucie Vondráčková, ale ,,ta je taková divná..." a navíc se věnuje rodičovským povinnostem. Ze slovenských je ve hře jediné jméno - Dara Rolins. Její  porotcovské výkony sice byly vnímány různě, nicméně je to hvězda a ze Slovenských zpěvaček je asi nejvýraznější, na Martu je zvyklá a tady by neseděly na jednom křesle, takže pořád je vlastně ještě docela dobrou a logickou volbou.

Zbývají totiž pak už jen slovenské zpěvačky Tina (nedávno porodila), Mária Čírová (ta měla nedávno hit, který je ovšem spjatý s TV JOJ, ale její manžel je zase spolupracovníkem SS, takže by mohla mít šanci), Zdenka Predná, Zuzana Smatanová a české zpěvačky, které jsou buď typově a věkově v podobné kategorii jako Marta (Monika Absolonová, Anna K., Lenka Dusilová) nebo výrazně starší (Marie Rottrová?) či mladší (Tereza Kerndlová). Většina z nich ale z různých důvodů není pro práci porotkyně úplně vhodná. Uvidíme tedy, jestli nakonec Nova s Markízou sáhly po jistotě jménem Dara nebo Ewa případně zda budou riskovat.

Kdo zasedne v porotě podle vás? 



9 komentářů:

  1. Boze tak tim to total zabili,proc tam nemuzou dat nekoho jineho, nekoho mene znameho. Proc cpou vsude stejne nudne xichty. Pro me uz ted vycpela zabava. Skoda

    OdpovědětVymazat
  2. Pokud jde o Hejmu, tak ten už v porotě s Haberou jednou byl. Takže tam by asi Haberovo katovství překážkou nebylo. :) O Lučeničovi si určitě nemyslím, že by byl malá hvězda. Naopak porotcem SuperStar byl jedním z vůbec těch nejlepších a myslím, že by měl pořád co nabídnout. Ale asi už má dnes lepší a důležitější věci na práci, než vysedávání v porotě. Petr Kolář by mi v porotě vůbec nevadil. Sice se ´´zpronevěřil´´rockerství a vklouzl do břidkého komerčního popíku, ale pořád je to sympaťák a přehled o hudbě jistě má velký. Jen Bena a Kluse prosím ne, tyhle namachrovaný týpky bych tam fakt nezkousl. Ben navíc ani nic neumí, tak co by mohl hodnotit? Za Haberu sem rád, že zůstal, protože bez něj by to nešlo. Dál by to ale asi fakt chtělo nějak inovovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cristovao nic neumí? Proboha, vždyť je to jedinej člověk u nás, co dělá hudbu na zahraniční úrovni. Díky bohu, že ho tu máme, těžko hledám někoho jinýho, kdo by od nás mohl v zahraničí uspět. Jinak co to je zpronevěřit se rockerství? Rock už je dost let za zenitem, prim hraje pop. Uvědom si, že je rok 2015. Fakt nechápu, co to tu blábolíš. Jinak Kolářova hudba byla srágora dřív i teď. A ty jeho pseudocajdáky označovat za pop je docela urážka popu. Celej tvůj příspěvek je docela mimo současnou realitu :D A jinak, kdo je Lucenič?

      Vymazat
    2. Děláš si snad prdel? Vždyť Cristovao neumí nejen zpívat, ale ani mluvit! A jeho hudba má úroveň asi tak kvílení ropuchy z kanálu a srovnávat to se zahraničím je krutá urážka všech zahraničních interpretů. Tohle nemůže nikdo normální poslouchat. A Lučenič je jeden z nejlepších slovenských porotců v SuperStar, ale to ty asi nemůžeš vědět. Dál s tebou nemá smysl diskutovat ty odborníku. :D

      Vymazat
    3. Jo, Ben má výborné svaly, ale to je vše- co by mohl nabídnout.??... moje 10letá dcera je z něj paf, ale to snad není POROTCE pro SUPERSTAR. Porotce musí mít hlavně mozek a rozum v něm... A okrajové žánry - co dělá Tomáš Klus taky vážně ne , ne . Musí to být profesionál , který zpěvu rozumí... A nedělá jen recesi , jako Xindl ...

      Vymazat
  3. Jsem pro Xindla nebo klidně Ondru Brzobohatýho - na Primě byl dobrej :) Ewa mi přijde vážně trapná - to už ne. Klezla by se mi taky líbil - 2 kati - jeden Slovák a druhej Čech - to není špatný :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ewa ne, do poroty se nehodí, její hodnocení je subjektivní, hledí na pěkné kluky, holky jsou pro ni konkurence, to by nebylo férové ........Ondra jo

      Vymazat
  4. Jen ne , prosím pěkně, Ben CH., dyť nemá hudební sluch , chce to někoho, kdo tomu vážně rozumí a buď umí skvěle zpívat a čistě intonovat nebo hraje v kapele na nástroje , skládá hudbu . Jen ne amatéři :::::

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.