středa 22. dubna 2015

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti - Henry Cavill film nepovažuje za pokračování Muže z oceli

A co to tedy kruci je?


Přestože Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) je obecně považován a označován za pokračování Muže z oceli (2013), přišel představitel Clarka Kenta/Supermana Henry Cavill s překvapivým prohlášením. Během propagačního turné k jeho novince Krycí jméno U.N.C.L.E. prohlásil:

"Nenazval bych to pokračováním Supermana. Je to Batman vs. Superman, takže je to zcela oddělená věc. Je to představení postavy Batmana a rozšíření universa, kterému položil základy Muž z oceli.... Ve střižně se může stát cokoliv, ale teď jde určitě o představení dané postavy a nakonec i představení Justice League."

Je pravda, že se ve filmu objeví několik členů Justice League. Kromě Supermana a Batmana, také Wonder Woman, Cyborg nebo Aquaman, takže není překvapením, že půjde o "předehru" k samostatným filmům Justice League, kdy se první část dostane do kina 17. listopadu 2017, ale přesto je Henryho oznámení trošku zarážející.

Upřímně řečeno jsme na jednu stranu doufali, že to bude film hlavně o Supermanovi, který ve "svém světě" přivítá Batmana. Na té druhé jsme se obávali, že tvůrci budou Batman cpát do popředí, protože jde o extrémně oblíbenou postavu.

Neradi bychom, aby Muž z oceli hrál druhé housle Temnému rytíři. Ale ještě nepanikaříme, pořád věříme, že Clark nebude ve stínu Bruce.

Jasnou odpověď se ale dozvíme až za necelý rok. Film má premiéru 25. března 2016.

Co vy na Henryho prohlášení?

1 komentářů:

  1. Já jsem naopak docela rád, protože "Man of steel" mě moc nebavil a Superman sám o sobě je pro mě dost nezajímavá postava, ale zas na druhou stranu všeho moc škodí, nemuselo by to dopadnout dobře když tam chtěj nacpat tolik hrdinou najednou..

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.