středa 11. března 2015

Top Gear: BBC poslalo Jeremyho Clarksona na hanbu. A už se ví proč

AKTUALIZOVÁNO: Co byla pro tvůrce poslední kapka? Proč byl Clarkson odvolán? Přetekl tvůrcům pohár trpělivosti?

Top Gear patří k veleúspěšným pořadům, které sledují doslova stovky milionů diváků po celém světě. A lví zásluhu na tom mají moderátoři, ke kterým patří i Jeremy Clarkson.

Ten je sice velmi vtipný, ale také rád provokuje. A někdy možná až moc. Už několikrát se dostal do potíží. Například v Argentině způsobil poprask, když měl na autě poznávací značku, která odkazovala na válku o Falklandy. Ta pro danou zemi nedopadla moc dobře.

Jindy zase z legrace hajloval nebo si dělal docela drsnou srandu z řidičů kamiónů a jejich spojitosti s vražděním prostitutek. A to je opravdu jen zlomek průšvihů, kterých se dopustil (zvládl pourážet lidi tmavé pleti, ale třeba i premiéra).


Nakonec to došlo tak daleko, že mu televize dala "podmínku". A zřejmě ji porušil. Proslýchá se, že se porafal s producentem, což vyústilo v pozastavení jeho působení v pořadu. Ten se tak nebude o víkendu vysílat.

Jaká je Clarksonova budoucnost v Top Gearu aktuálně není známo. Na jedné straně si bez něj plno lidí nedokáže pořad představit, na té druhé ani jeho popularita nemusí být dostatečným důvodem, aby mu vše procházelo.

Snad se brzy dozvíme, co bude dál.

AKTUALIZACE: Osud pořadu je sice stále nejistý (vyjma toho, že zbývající dvě epizody aktuální řady nebudou zřejmě odvysílány), ale nyní vyšlo najevo, co bylo důvodem pro odvolání Clarksona z postu moderátora. Podle všeho, poté, co Jeremy zjistil, že na natáčení není připraveno občerstvení, rozčílil se a jednu vrazil producentovi Oisinovi Tymonovi. Moderátor tvrdí, že ho plácl, svědci, že šlo přímo o pěstí. Jak se dalo očekávat, fanoušci Jeremyho se začali proti odvolání bouřit a vznikla online petice, kterou už "podepsalo" více než 250 tisíc lidí. Ale ani tak není jisté, zda se moderátor na obrazovky BBC vrátí. Mluví se o tom, že mu bylo nabídnuto více než slušné odstupné.

Myslíte, že Clarkson už to přehání nebo vám přijde, že nic z toho, co udělal, není zase tak drsné, aby ho BBC vykoplo?

5 komentářů:

  1. Jako já nevím. Ale proč ten stříhač v tom studiu nevystřihne nevhodné sekvence. Ono to přece není živý přenos, kde nejde zasahovat během natáčení. Proč trestají Jeremyho, když maj potrestat toho kdo povolil pustit pořad do televize?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle je správná otázka

      Vymazat
    2. jen chtěj zvednout sledovanost , pravě kvůli těmto vtípkům to stoji za to

      Vymazat
  2. To s tou značkou Jeremy nezavinil. Během pořadu je řečeno že změnit značku vozidla jen tak nešlo.

    OdpovědětVymazat
  3. Možná to prehani ale co, je jeden z mála co nemá hlavu v něčí pr*eli a řekne co ho napadne a upřímnost je 10x lepší nez aby pořád někoho vychvaloval top gear by bez něj nebyl top gear

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.