úterý 10. března 2015

Téma: Hvězdy, které nekašlou na charitu - Kdo vyrazil na Haiti, kdo do Disneylandu a kdo dal na dobročinné účely 4 miliardy dolarů?

Ne všechny celebrity myslí jen na sebe.

O víkendu vyrazili Chris Pratt a Chris Evans do dětské nemocnice v Seattlu, aby udělali radost tamějším pacientům. Očividně ne všichni herci beru slávu jen jako cestu k tomu, aby se dostali do VIP zóny v luxusních klubech a získávali značkové oblečení zdarma. Některé slavné osobnosti raději využijí toho, že je jejich tvář známá ze stříbrného plátna a obrazovky, pro dobro ostatních. Jsou to prostě hodní kluci a holky.

Christian Bale a výlet do Disneylandu

Christian Bale sice platí za bouřliváka (hlavně díky tomu, že na place seřval jednoho člena štábu tak, že se někteří červenali až za ušima), ale to neznamená, že by neměl dobré srdce. Dokázal to už mnohokrát. Například vzal chlapce s leukémií Jaydena Barbera na výlet do Disneylandu nebo navštívil pacienty, kteří byli zraněni během střelby při promítání Temný rytíř povstal v Coloradu.

Shia LaBeouf a netradiční oslava narozenin

Také Shia platí za zlobivého chlapce, ale ani on nemá problémy s tím, pomáhat ostatním. Místo aby své 26. narozeniny strávil tahem po klubech a slízáváním alkoholu z pupíků supermodelek, pomáhal postiženým dětem v Los Angeles jako dobrovolník.


Bradley Cooper a oběť výbuchu v Bostonu

Ani hezoun Bradley Cooper si nehraje na frajera a nemá problém vyrazit do nemocnice navštívit ty, kterým to udělá radost. Mezi ně patří třeba Jeffrey Bauman Jr., který byl zraněn během bombového útoku na maraton v Bostonu. Bradley dorazil do nemocnice s hráčem amerického fotbalu Julianem Edelmanem.

Ryan Reynolds a Blake Lively raději zamířili za dětmi, než aby se vystavovali na Oscarech

Partneři Ryan Reynolds a Blake Lively byli v roce 2013 samozřejmě zváni na různé VIP večírky, které se konaly u příležitosti udílení Oscarů. Ale dvojice se rozhodla strávit svůj čas jinak a raději se vydala na pediatrické oddělení nemocnice v Ontariu, aby udělala radost nemocným dětem.






Susan Sarandon na Haiti

Herečka Susan Sarandon také vyrazila za potřebnými dětmi, ovšem ne do Kanady, ale na Haiti. Právě tam se rozhodla pomáhat obětem devastujícího zemětřesení, ke kterému došlo v roce 2010. A nebyla sama, potakal se tam s Demi Moore. I ona tam přiložila ruku k dílu.



John Cena a nemocné děti

Wrestler a herec John Cena je sice na první pohled rázná hora svalů, ale má očividně srdce na pravém místě. To dokázal tím, že strávil čas s dětmi v nemocnici v Georgetownu a jindy zase navštívil svého na vozíček upoutaného fanouška Garyho Pattersona.


Mila Kunis královnou plesu

Velkou radost udělala sličná herečka seržantovi Scottu Moorovi, který působil v Afghánistánu. Ten skrze YouTube požádal právě Milu, zda by nebyla jeho doprovodem na plese a ona souhlasila. A stejně tak její herecký kolega z Kamarád taky rád (2011) Justin Timberlake, kterého si vysnila jako doprovod desátnice Kelsey De Santis.



Peter Capaldi dělá radost ve videu

Činí se i aktuální představitel Doctor Who Peter Capaldi. Ten nahrál videovzkaz pro devítiletého chlapce, kterému byl diagnostikován autismus a zemřela mu babička. A tak se mu herec pokusil zvednout náladu alespoň skrze video.



George Lucas štědrý

George sice není primárně herec (až na pár cameo rolí), ale stejně ho musíme zmínit. Ne každý den se totiž stává, že někdo dá na charitu zhruba čtyři miliardy dolarů. Ano, čtete správně. Lucas se totiž rozhodl, že daruje peníze, které získal za prodej Lucasfilm společnosti Disney na dobročinné účely. A tak většina z 4,05 miliardy dolarů putovala na pomoc potřebným. George Lucas je jedním z těch (další je například Bill Gates), kteří se přidali k akci Warrena Buffetta. Ta je založena na slibu, že minimálně půlka majetku dané osoby (obvykle po smrti) poputuje na charitu.

Angelina Jolie a asi milion dobročinných aktivit

A pokud jde o štědré dárce, musíme také zmínit Angelinu Jolie, která nečeká, až odejde z tohoto světa, ale rovnou posílá podstatnou část svých výdělků potřebným a spolupracuje s mnoha různými dobročinnými organizacemi, například v rámci boje za lidská práva, pomáhá v zemích zasažených válečnými konflikty, podporuje vzdělávání dětí atd. atd.. Obdržela za to mnoho ocenění, například Jean Hersholt Humanitarian Award, kterou udílí Akademie filmového umění a věd.

Myslíte, že skvěle placené celebrity mají "povinnost" přispívat na charitu nebo to, že mají peněz jako šlupek neznamená, že se o ně musí dělit?

7 komentářů:

  1. Chybí mi tu Paul Newman, který se charitě věnoval zcela zásadním způsobem, dal do ní desítky milionů v době, kdy honoráře byly podstatně menší a tak aspoň ta čestná zmínka v diskusi:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Resp.všechny svoje filmový honoráře dal na charitu.Živila ho omáčka na grilování.To mi úplně vypadlo :(

      Vymazat
  2. Asi to povinnosti není, ale každopádně známka soucitu....
    Sleduje je ale celý svět, takže by asi měli do nějaké míry jít příkladem.

    OdpovědětVymazat
  3. Ještě bych sem možná přidala i J.K. Rowlingovou o které jsem četla, že je jedna z mála, která ve Forbesu spadla z příček miliardářských na příčky milionářské jenom kvůli tomu, že podstatnou část výdělků rozdala různým charitám a dobročinným organizacím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tomu nevěřim.Chci odkaz.Díky.

      Vymazat
    2. Myslím, že pisatelka myslela toto...
      http://www.mnn.com/lifestyle/arts-culture/blogs/jk-rowlings-charity-giving-knocks-her-off-forbes-billionaires-list
      Osobně mi to připadá celkem reálné.

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.