úterý 3. března 2015

Spider-Man: Kdo zřejmě bude režírovat novou sólovku Pavoučího muže?

Někdo, komu nejsou komiksové adaptace cizí.


Situace kolem Spider-Mana je teď docela divoká. Víme, že nebude pokračovat série Amazing Spider-Man, taktéž je známo, že se postava vrátí do filmů od Marvelu jako "host" a současně se dočká sólovky, na kterou dohlídne Sony.

Podle posledních zpráv by mělo jít o reboot, se kterým Sony pomůže Marvel (bez nároku na podíl na zisku) a aktuálně se objevily informace, které tvrdí, že už byl nalezen režisér.

Měl by jím být Drew Goddard, který původně s Marvelem spolupracoval na seriálu Daredevil jako showrunner (osoba, která dohlíží na každodenní natáčení), ale nakonec se svého postu vzdal a spojil své síly se Sony jako režisér a scenárista týmovky Sinister Six.

Ta měla do kin dorazit v listopadu příštího roku, ale nakonec k tomu nedojde (film ale nebyl oficiálně zrušen, aktuální status je "odsunut", Sony zatím dál počítá s tím, že ho v budoucnu natočí). Tak má Drew alespoň čas vhrnout se na nového Spider-Mana, který má zatím stanovenu premiéru na 28. července 2017. Drew by si měl zajistit i scénář, takže práce bude mít až nad hlavu.

A zkušenosti s psaním má filmař docela bohaté, na kontě má snímky jako Monstrum (2008) nebo Chata v horách (2012), kterou také režíroval. Na druhém zmíněném projektu spolupracoval s Jossem Whedonem a nebylo to poprvé, kooperovali i na Buffy, přemožitelce upírů.

Spider-Man je tak podle nás v dobrých rukou, co myslíte?

2 komentářů:

  1. Nic proti, ale Sinister Six se fakt nechystá! Nový film Spider-Mana si z ní vezme jen koncept nejspíše, ale jinak ten projekt nevznikne, takže žádné příští rok! Vše co chystalo Sony doposud je smazáno a vše jim pomáhá startovat Marvel. Podle neoficiálních vyjádření se chystá nová trilogie se Spider-Manem né-li dvě, jelikož hrdina má být fakt dost mladý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sinister Six se sice nedostane do kin příští rok, jak bylo původně v plánu, ale film zatím zrušen nebyl (stejně jako Venom). Sony odpískalo pokračování Amazing Spider-Mana, ne spin-offy. Ty byly odsunuty s tím, že se s nimi dál počítá.

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.