neděle 22. března 2015

Návštěvnost kin: Rezistence nezklamala. Tržby jsou více než slušné

Naopak novinka s Seanem Pennem propadla.


Rezistence se sice nedočkala velké chvály od novinářů, ale na tržby to zřejmě nemělo velký vliv. Premiérové zisky jsou 54,03 milionů dolarů, což je jen o trochu méně, než s čím začínala Divergence (2014). Ta odstartovala s 54,61 miliony dolarů. Ovšem, je nutné zmínit, že rozpočet nabobtnal. Jednička se spokojila s 85 miliony, dvojka potřebovala 110 milionů.

Popelka klesla na tržbách o 49,2 procent na 34,92 milionů dolarů. Ale už teď má na kontě více než 253 milionů z celého světa. Rozpočet byl "pouhých" 50 milionů, takže už jsme dávno v plusových číslech.

Na trojce je akční podívaná s Liamem Neesonem Noční běžec, ale ta už se musela spokojit s výrazně menší částkou, než předchozí dva filmy. Získala 5,12 milionů dolarů.

Drsný Sean Penn není moc lákavý

Další novinkou v žebříčku je akční Gunman: Muž na odstřel s Seanem Pennem, ale film příliš parády nenadělal. Nejen, že jsou kritiky hodně drsné, ale chuť tvůrcům nespraví ani tržby, které jsou jen pět milionů dolarů. Dost nepříjemný výsledek i s ohledem na to, že byl Gunman nasazen do slušného počtu kin (2 816).

Radovat se naopak mohou šikulové, kteří stojí za komiksovou adaptací Kingsman: Tajná služba (recenze). Pokud započítáme 4,6 milionů dolarů z aktuálního víkendu, tak jsou celkové tržby filmu 295,17 milionů dolarů při rozpočtu 81 milionů.

Poslední premiéra, náboženské drama Do You Believe? nezaujalo. A to ani novináře, ani diváky, kteří byli ochotni zaplatit za vstupenky 4 miliony dolarů. To není žádná sláva a to i přes fakt, že byl film k vidění jen v 1 320 kinech.

Chappie rychle vyklízí pole

3,45 milionů dolarů si odnáší Druhý báječný hotel Marigold, který svou kvalitou ostudu prvnímu dílu nedělá.

O něco méně, konkrétně 3,3 milionů dolarů získal projekt Focus s Willem Smithem v hlavní roli. V žebříčku je čtvrtý týden.

To Chappie (recenze) je v distribuci o týden méně, ale rychle se propadá. Aktuálně je na devátém místě a získává 2,65 miliónů dolarů.

Po sedmi týdnech skočil na desítce SpongeBob ve filmu: Houba na suchu, který stačil na 2,35 milionů dolarů.

Nová komedie Willa Ferrella se recenzentům moc nelíbí

S novou komedií se vrací Will Ferrell. Jde o projekt Zocelovací kúra a námětem je příprava byznysmena na život ve vězení. Podle novinářů nejde o nic moc zábavného, takže možná bude lepší sáhnout po filmu Ten velký (2007), který má podobnou zápletku a je docela vtipný.

Těšit se mohou i fanoušci animáčů, do kin se dostane novinka Konečně doma, ve které uslyšíme například Jima Parsona (Teorie velkého třesku). Ale dosavadní recenze také nejsou zrovna pochvalné.

2 komentářů:

  1. Ten velký (2007) - po osmi letech nasadí ten film do kin? To asi ne :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jo, ted mi došla ta myšlenka...pardon :)

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.