pátek 20. března 2015

Hvězdy našeho mládí: Dempsey a Makepeaceová - Jak vypadají a co dělají představitelé oblíbené detektivní dvojice?

Jen málokterá seriálová dvojka z osmdesátých let je tak proslulá.

Seriál Dempsey a Makepeaceová vznikl ve Velké Británii a na obrazovce se udržel tři řady. Konkrétně vzniklo třicet epizod. Projekt byl vysílán v letech 1985 - 1986.

Tvůrci se rozhodli, že vsadí na osvědčený recept, přivedou na obrazovky dva charakterově velmi odlišné hrdiny, stejně jako tomu bylo například v Profesionálech. Konkrétně zvolili divokého amerického detektiva a sofistikovanější britskou bojovnici proti zločinu.

A rozhodně to byl moudrý krok, protože chemie mezi oběma představiteli fungovala. A nejen na place, v roce 1989 se herci vzali.

Michael Brandon/James Dempsey

Americký rodák si Velkou Británii oblíbil a tak se rozhodl, že v ní zůstane. A nebyl to špatný krok. Kromě toho, že si zde našel životní lásku, tak o práci rozhodně nemá nouzi. Řeč je jak o televizních rolích, objevil se například v televizním filmu stanice BBC Hawking (2004) o legendárním Stephenu Hawkingovi (zahrál si držitele Nobelovy ceny Arno Penziase) nebo v kultovním seriálu Pán času, tak o divadelních projektech, ale i rádiu. Kromě toho byl k vidění i v blockbusterech, zmínit můžeme třeba Captain America: První Avenger (2011). V poslední době jsme ho také mohli zahlédnout v taneční soutěži Stepping Out, ve které se objevil se svou ženou a nedávno si zahrál v seriálu Pan Selfridge.

Glynis Barber/Harriet Makepeace

Stejně jako její manžel Michael, i Glynis dělí svou pozornost mezi divadlo, televizi a film. Objevila se v hromadě projektů. Například v seriálu Království temnot, případně sérii Night and Day. Neohrnula nos ani na mýdlovou operou Emmerdale nebo nekonečným seriálem EastEnders. Z filmů můžeme jmenovat Hranici šílenství (1989), Na nose (2001), Murphyho zákon: Zlíbej mě a mluv (2003) nebo Hammer of Gods (2013). Na kontě má také mnoho divadelních her. Na prknech, která znamenají svět se objevila jak se svým manželem, tak například s Hughem Grantem a to ve hře High Flyers. Jak bylo řečeno, od roku 1989 je vdaná za Michaela Brandona, v roce 1992 se jim narodil syn Alexander Max.

Jen pro zajímavost, zatímco ve Velké Británii se ze seriálu vyklubal hit, v Americe se velké sledovanosti nedočkal a to bez ohledu na intenzivní reklamu. Byly odvysílány první dvě řady, třetí tamějším divákům nabídnuta nebyla.

Pamatujete si na tento seriál nebo už je pro vás moc "starý"?

5 komentářů:

  1. Legendárny slovenský dabing, aj to prispelo k úspechu u nás a áno na seriály som vyrástol.

    OdpovědětVymazat
  2. Legendárny slovenský dabing, spojenie slov, ktoré by nikto nečakal a predsa sú výnimky, ktoré potvrdzujú pravidlo. Boli časy keď česká televízia uvádzala dempseyho v slovenčine a podobne aj rodinu addamsovcov. Inak pokiaľ viem, tak ani v čechách veľa vody tento seriál nenamútil a na obraz ho vrátila nova, ktorá sa podielala na vzniku joj-ky a uviedli ho spoločne na oboch programoch.

    Vapet vydal prvú sériu na DVD v oboch jazykoch, ale ďalšie série už nie.

    OdpovědětVymazat
  3. Samořejmě, jeden ze seriálů, na kterém jsem vyrůstala. Slovenský dabing byl skvělý, ale teď už jsem si to nedávno pustila v angličtině. A mám dojem, že u nás to taky nikdy nešlo celé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už si upřímně nepamatuji, kolik dílů běželo, ale vím, že jsem seriál poctivě sledoval :D.

      Vymazat
    2. Já jsem teď na to začala koukat a zjistila jsem, že to má tři série, a u nás běželo snad jen 6 či 10 dílů. Ale můžu se plést, třeba to šlo celé a já si toho jen nevšimla :D Každopádně ta levná DVD, na kterých to nedávno vydali, nemají všechny díly.

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.