úterý 10. února 2015

Test seriálů 2014/2015: Better Call Saul - Jak dopadl spin-off k Perníkovému tátovi?

Nezklame spin-off ke kultovnímu seriálu?

Základní informace

Název: Better Call Saul
Datum premiéry: 8. února 2015
Žánr: Drama/komedie
Stanice: AMC

Kdo za tím stojí

Tvůrci: Vince Gilligan a Peter Gould (oba pracovali na Perníkovém tátovi)
Hrají: Bob Odenkirk (Perníkový táta), Jonathan Banks (Perníkový táta), Rhea Seehorn (Profesionální lháři) a další

O co jde

Dostáváme se do doby sedm let před tím, než se Saul Goodman (pravým jménem James McGill) představil v Perníkovém tátovi (pozornost, ale bude věnována i událostem, které se odehrály v Perníkovém tátovi a po něm). James se snaží uživit jako právník, ale všichni s ním zametají a jeho už to pomalu přestává bavit a tak začíná zvažovat různé možnosti, jak uspět.

Klady

Samozřejmě obsazení, Bob Odenkirk je v roli Saula (ale to už víme) vynikající. Potěší i atmosféra, která je nepřekvapivě podobná té, na kterou jsme zvyklí z původního seriálu, ale současně není Better Call Saul jen lacinou kopií Perníkového táty s jinou hlavní postavou. Třešinkou na dortu je pak černý humor, efektní nasnímání a dobře napsané dialogy. A co je důležité, první epizoda nastolí dostatek otázek, na které chcete znát odpověď.

Zápory

Možná se najde pár těch, které poměrně pomalé tempo neosloví a Better Call Saul jim přijde "nudný". Což je ale samozřejmě omyl, stačí jen dávat pozornost na detaily, abyste zjistili, že je seriál vše, jen ne unylý.

Sledovat nebo nesledovat?

To je v případě spin-offu k Perníkovému tátovi zbytečná otázka. Jistě, že ano.

Verdikt

Better Call Saul začal velmi dobře. Nejde jen o prachsprostou snahu přiživit se na úspěchu Perníkového táty. Má sice podobnou atmosféru, ale jinak dokáže stát na vlastních nohách. Hodně tomu pomáhá skvělé obsazení v čele s Bobem Odenkirkem. Fajn je, že seriál mohou sledovat i ti, kteří s Breaking Bad nemají zkušenosti a budou se bavit. Ale právě fanoušci Perníkového táty si Better Call Saul vychutnají naplno, protože jistě rádi zjistí, co způsobilo, že se z toho relativně neškodného Jamese stal Saul, kterého známe.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.