pátek 13. února 2015

Simpsonovi: Proč vyvolal kultovní animáč protesty v Bolívii?

Co se tamějším divákům nelíbí?

V dnešní době je normální, že se každý druhý den protestuje proti filmům nebo seriálům. Někdy jsou příliš krvavé, jindy "urážejí" některá náboženství nebo zesměšňují ten či ten národ, případně si dělají legraci z neohroženého vůdce nejmenovaného státu.

Ovšem, masové demonstrace, které se odehrály v Bolívii, jsou z trochu jiného soudku. Tamější diváci totiž vyrazili do ulic měst La Paz a Cochabamba z prostého důvodu. Nebyli spokojení s tím, že televizní stanice Unitel změnila vysílací čas milovaného seriálu Simpsonovi.

To si fanoušci nenechali líbit, navlékli se do kostýmů oblíbených postaviček a vydali se protestovat. A nebylo jich rozhodně málo. Mluví se o zhruba dvou tisícovkách osob, které hlasitě volaly po odvolání rozhodnutí.

Kanál Unitel nakonec stáhl ocas mezi nohy a žádosti vyhověl. Vrátil Simpsonovi do původního slotu a nejen to, místo původních 45 minut se Simpsonovi nyní budou vysílat dvě hodiny v kuse.

Holt, bolivijští diváci se umějí ozvat. U nás by se takové akce konaly maximálně, pokud by byla zrušena Ordinace v růžové zahradě, jinak se tu zmůžeme možná tak na fňukání na internetu.



Kvůli kterému filmu nebo seriálu byste byli ochotni vyrazit do ulic s transparentem?

3 komentářů:

  1. 50 odstínů šedi. Aby to zakázali a nikdy a nikde už o tom nemluvili! :D

    OdpovědětVymazat
  2. Skvěle napsáno. U nás lidi nikdy neumí vyjít do ulic tak, aby se něco změnilo. I ta Sametová revoluce proběhla v době, když už to ostatní země měly za sebou. Lidi se tu bojí dělat něco individuálně, možná až když se zapojí fakt velká masa lidí. Ve Francii se něco nelíbí a druhej den jsou plné ulice. O Balkánu nemluvě. Tady lidi budou věčně bulet u piva a knedlíků a nadávat na cigány, politiky apod., ale nikdy pro to nic neudělaj. A proto budeme mít furt drahý volání, v supermarketech nám budou do jídla házet jedy, všechny společnosti s náma budou vyjebávat. Protože Češi se neumí ozvat. Vida, v Bolívii k demonstraci stačí změna vysílání. Skvěle.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.