úterý 10. února 2015

Nečekaná zpráva: Spider-man vstoupí do filmového světa Marvelu!

Šokující zpráva dnes přišla z Hollywoodu. SONY a Marvel se po letech spekulací o tom, že by Spider-man mohl vstoupit do světa MCU (Marvel Cinematic Universe), konečně dohodli. Vzhledem k tomu, že až dosud se o takové možnosti jen spekulovalo a zdálo se nereálné, že by se dvě vělká studia mohla dohodnout, je to šokující info - naštěstí v tom pozitivním slova smyslu.

Co se tedy přesně stane a jak bude spolupráce vypadat?

SONY se dohodlo s Marvelem, že Kevin Feige, který je jednou z klíčových osob filmového úspěchu Marvelu bude producentem Spider-manových filmů u SONY. Spojí přitom síly s Amy Pascal, která před 13 lety spouštěla Spideyho filmový život u SONY a nová smlouva je podle všeho její velkou zásuhou.

Díky smlouvě, jejíž vznik je malým zázrakem a důkazem toho, že společná cesta se dá najít, pokud opravdu chcete, se Spider-man napřed objeví v blíže neurčeném filmu Marvelu - a následně s ním SONY natočí svůj další film. Jinými slovy, Kevin Feige s Amy Pascal Spider-manovi dají jeho nový filmový ,,design", nastaví ho v marveláckém filmu a SONY si ho pak převezme do své série, jejíž první díl uvidíme 28. července 2017.

Na Spideym budou pro SONY dál dělat i Avi Arad a Matt Tolmach v pozici executive producerů - což je funkce, v níž můžete mít velký a nebo taky minimální vliv, takže těžko v tuto chvíli říct, jak je to plánované v této konkrétní situaci.

Vítej zpátky, Spider-mane!


A to je vlastně skoro vše. Roky se spekulovalo, že zoufalé SONY nakonec vrátí/prodá práva zpátky Marvelu. Práva na Spider-mana totiž byla nastavena pro SONY tak, že studio muselo v určitých termínech vyjíždět s novými filmy o pavoučím muži, jinak by o licenci přišlo. Proto také přišel tak brzy po původním Spider-manovi jeho reboot. Studio muselo přijít s filmem, pokud nechtělo o v současnosti 4miliardový byznys přijít,  a tak zvolilo nejjednodušší cestu. Všichni věděli, že to není ideální řešení a to se - jak to tak vypadá - nakonec podařilo najít. Teď už můžeme jen spekulovat o tom, kde se Spidey objeví. Nejžhavějším tipem je Captain America: Civil War (alias malí Avengers:-), ale představte si to překvapení, kdyby se Spidey objevil - byť  v závěrečné scéně Avengers: Age of Ultron. Každopádně - Spider-mana uvidíme dřív, než jsme asi všichni čekali.

Štastní z toho v tuto chvíli nebudou jen fanoušci některých marveláckých hrdinů, jejichž filmová premiéra se tím kvůli filmu u SONY maličko odsouvá. Thor: Ragnarok se odsunul o 4 měsíce na 3. listopad 2017. Black Panther se zase díky tomu z listopadu posune o 8 měsícu na 6. července 2018. Captain Marvel na 2. listopadu 2018. A Inhumans se dočkáme až 12. července 2019. Avengers: Infinity War 1 a 2 si své premiéry 4. května 2018 a 3. května 2019 udrželi.

A samozřejmě - odnesl to Andrew Garfield, který už si Spider-mana nezahraje (za sebe říkám díky bohu).


13 komentářů:

  1. Vynikajuca sprava snad sa objavi v novom kapitanovi lebo pochybujem o tom ze sa objavi v novych Avangeroch :) ale bodaj by :)

    OdpovědětVymazat
  2. Juchuuu .... tak v tohle jsem doufal asi tak poslední 3 roky :) Já si myslím, že v druhé potitulkové scéně (jak je u Marvelu zvykem) se nějakým způsobem pavouček ukáže.

    OdpovědětVymazat
  3. A vrátí se Tobey? :D

    OdpovědětVymazat
  4. "A samozřejmě - odnesl to Andrew Garfield, který už si Spider-mana nezahraje (za sebe říkám díky bohu)."

    Za mě Ámen.
    Nic proti Andrewovi, nebyla to ani moc jeho chyba, ale nový Spiderman byl straště otravnej a nesympatickej.

    OdpovědětVymazat
  5. Zlaty Spidey s Tobeym a s Kirsten. Ten mel sve kouzlo,meli v nem pokracovat a nedelat reboot :-( Uvidime jak dopadne novy Spidey.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. souhlas no... trojka byla sice trochu předimenzovaná, ale furt lepší než Amazing... :-(

      Vymazat
  6. Takže kvalita nevzroste, Spider Man bez duše od Sony bude Spider Man bez duše ve filmech od Disney. Paráda.
    A k Garfieldovi jste nefér, ten dělal, co mohl, kdyby se do všeho nemotal Avi Arad, tak to mohlo dopadnout výborně. Ten chlápek měl už dávno dělat maximálně na filmech u SyFy.

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to že se Andrew nevrátí je pro mně zklamání,byl rozhodně lepší spiderman než Tobey,měl takový ten spidermanský vtip.

    OdpovědětVymazat
  8. Wohoooo! Garfield no more! Doufám, že se vrátí k Tobey stylu Spidermana i kdyby si ho neměl on sám zahrát.

    OdpovědětVymazat
  9. Že by rychlá dotáčka na konec letošních Avenegers? :)

    OdpovědětVymazat
  10. Andrew Garfield jako Spidey mi nepřišel špatný, spíš to bude tím, že ti scénáristé ho dost zkazili.

    OdpovědětVymazat
  11. Teď ještě zbývá aby se domluvili s FOXama na podobné smlouvě ohledně X-Men a FF ;-)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.