středa 14. ledna 2015

Star Wars: Epizoda VII - George Lucas o tom, zda mu vadí, že nedohlíží na další díl Hvězdných válek

O čem se původně uvažovalo?


Už dávno víme, že otěže dalších Hvězdných válek s podtitulem Síla se probouzí má pevně v rukou J.J. Abrams. Ovšem, ještě v roce 2011 to vypadalo jinak. Původně se totiž uvažovalo o tom, že se o film opět postará duchovní otec série George Lucas.

A dokonce se počítalo s tím, že premiéru bude mít film v květnu 2015. Jenže v roce 2012 prodal společnost Lucasfilm molochovi jménem Disney a vzdal se režie sedmé epizody. A vlastně ho to ani příliš netrápí. Alespoň to tak vypadá podle jeho vyjádření pro USA Today:
"Je to dobře, že jsem odešel v počátcích nového začátku a že jsem se od toho dokázal oprostit... Čas je pro mě důležitější, než peníze."

Nechceme být krutí, ale to se lehce řekne, když už má na kontě slušných pár milionů. Ale dobrá, je očividné, že se Lucas dokázal bez problémů vypořádat s tím, že jeho dítko má na starosti někdo jiný a vlastně je rád, protože si poprvé Star Wars užije jakou fanoušek, ne jako tvůrce:

"Jediné věci, které lituji ve spojení se Star Wars je to, že jsem je nikdy nezhlédl jako divák - nikdy jsem nebyl odfouknut ze sedadla, když kosmická loď přelétla přes obrazovku. Ty další si budu moci užít jako každý jiný."

A stejně jako všichni ostatní i on si bude muset počkat do 17. prosince 2015. Tedy, pokud nebude mít šanci zhlédnout sedmou epizodu dříve, což je více než pravděpodobné. I když dalo by se odhadovat, že by takovou nabídku odmítl, když tolik lituje toho, že si zatím Star Wars nemohl vychutnat jako "běžný fanda".

Prospěje Hvězdným válkám to, že je neměl na starost Lucas nebo jim to naopak uškodí?

5 komentářů:

  1. No jeste, ze to ma v rukou Abrams, dalsiho Jar Jara bych ztrpet opravdu nechtel. Lucas uz nam podle me nema co nabidnout.

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem rád že se od toho dokázal oprostit. J.Jovi věřím, že to nedopadne jak epizody I-III, které se prostě vezly na kouzlu původní série. Ale nebudu do Lucase dál módně rejpat, upřímně doufám že si ten film užije, protože bez něj by nebyl žádný z filmů, ani nadcházející.

    Jinak doufám že epizoda VII bude začínat JarJarovým pohřbem :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten už by měl být tou dobou mrtvej :D odehrává se to cca 50-60 let po epizode III

      Vymazat
    2. Kdo ví, kolika se dožívají Gungani, nebo co to bylo za rasu :D

      Vymazat
    3. No právě, aby z něj nebyla velká šéf... :D Je zajímavý že ostatní gungani mi nevadili, ale tenhle kretének... :D

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.