neděle 18. ledna 2015

Ospalá díra: Televize FOX chce změny v oblíbeném seriálu

Co mají v plánu?


Z Ospalé díry (recenze) se vyklubala hodně zábavná záležitost. Původně jsme se obávali toho, že to bude nekoukatelná přeplácaná šílenost, ale rychle jsme změnili názor a užíváme si kombinaci jiného pohledu na klasickou legendu o bezhlavém jezdci zasazenou do současnosti s příměsí humoru.

A nejsme sami, seriál se líbí kritikům a sledovanost také není vůbec špatná. Ovšem, stanice FOX přesto není úplně spokojená a chystá nějaké změny. Oznámila to na konferenci Television Critics Associaton.

Jedna z šéfů FOXu Dana Walden prozradila toto:

"Reagujeme na to, že má seriál vysokou míru obtížnosti. Je to velmi obtížné vybalancovat. Máme pocit, že to začíná být trošku moc serializované. Také chceme, aby se vrátilo více legrace. Aktuálně neděláme žádné kreativní změny. Zatím to bylo více zaměřené na vyprávění příběhu, teď se snažíme vytvořit show, která bude přístupnější každý týden. Takže nebudete mít pocit, že když se chcete podívat na epizodu 3, musíte předtím zhlédnout předchozí dvě epizody. Proto hledáme nějaké skvělé zápletky a možná utlumíme apokalyptickou vizi, která je v aktuálních epizodách." 

Prostě a jednoduše se FOX obává toho, že pokud budou jednotlivé díly příliš provázány, ztratí to pro diváky kouzlo a tak chtějí mít jednotlivé epizody dějově uzavřené, aby každá dokázala stát na vlastních nohách. Také má strach z toho, že show může být složitá díky směsici aspektů jako jsou ikonické postavy, útržky z historie a fantasy nádech.

My nemáme pocit, že by to bylo úplně nutné, nemyslíme, že by to diváci neudýchali, pokud by byl příběh rozvíjen napříč několika epizodami, ale dobře, pokud si FOX myslí, že tohle je ta správná cesta, prosím. I když asi není nezbytné, takhle publikum podceňovat.

Krok správným nebo špatným směrem?

4 komentářů:

  1. heh?! to je snad vtip ne.. je to přesně naopak u seriálu táhne příběh a jeho vyprávění a ne vyplňovací epizodické zprstuvycucance.. tahle vata nikoho nezajíma

    OdpovědětVymazat
  2. Koho by napadlo, že když se dívám na seriál, že se musím dívat od prvního dílu, přes druhý až se dostanu ke třetímu dílu, odebrat hrozbu konce světa a přidat trochu růžové barvy, pár flitrů sem, smíchy publika tam. Asi z toho chce šéfka udělat sitcom od Disneye. Možná by tam mohla dát i zpěv a tanec když měla prsty v Glee. Doufám, že to tak nedopadne.

    OdpovědětVymazat
  3. A mohli by to pro oziveni propojit se Simpsonovejma,zamichat s vysilacim casem a v pulce serie to zrusit!

    OdpovědětVymazat
  4. Ale ta muzikálová verze by nemusela být špatná... Moloch zpívající Wrecking Ball by určitě zvedl sledovanost :D :D :D Ale je to drzost chtít po divácích sledovat seriál postupně, to teda určitě.. kdo si to má pamatovat do dalšího týdne?! :D

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.