neděle 11. ledna 2015

Návštěvnost kin: Recenze rozhodně nechválí, ale lidem je to jedno, film 96 hodin: Zúčtování vydělává

Dvojka nedopadla zrovna skvěle, trojka podle novinářů také ne. Ale Liam Neeson v akční roli je prostě tak velkým tahákem, že diváky kvalita příliš nezajímá.

96 hodin: Zúčtování mělo samozřejmě ulehčenou situaci, protože šlo o jedinou novinku v širší distribuci. Ale i tak je 40,4 milionů číslo, které producenty jistě potěší. To je sice o nějakých 9 milionů horší start, než v případě druhého dílu, ale zase jednička začínala s necelými 25 miliony. A 40,4 milionů je úspěch, když se člověk zamyslí nad hodnocením předchozího filmu. Navíc projekt stál jen 48 milionů.

Skokanem týdne se stalo skvěle hodnocené historické drama Selma, který dostalo k dobru 2 157 kin (původně jich mělo jen 24) a tak se z 24. místa vyšvihlo na stříbrnou pozici a získalo 11,2 milionů dolarů.

O jednu příčku níže klesla adaptace úspěšného muzikálu Čarovný les. Tržby se filmu snížily o nepěkných 47,9 procent. Projekt tak získal 9,75 milionů dolarů.

Sešup pro Hobita

Po třech týdnech na prvním místě se Hobit: Bitva pěti armád (recenze)  musel tentokrát spokojit se čtvrtou příčkou a 9,44 miliony dolarů. Celosvětově film překročil hranici 750 milionů dolarů.

Druhý režisérský počin Angeliny Jolie Nezlomný získal 8,37 milionů dolarů, což stačilo na páté místo.

Vysoce ceněný historický snímek Kód Enigmy získal od diváků fandících kvalitní podívané 7,62 milionů dolarů.

Hunger Games na chvostu

Třetí Noc v muzeu tentokrát stačila na sedmé místo a 6,7 milionů dolarů. Aktuálně se blíží k celosvětovým tržbám ve výši 201 milionů dolarů.

4,92 milionů získala dobře hodnocená hudební komedie Annie, která je v distribuci čtvrtý týden.

Ve druhém týdnu klesla ze čtyřky na devítku Žena v černém 2: Anděl smrti, utržila 4,83 milionů dolarů. Poslední místo patří Hunger Games: Síla vzdoru 1. část, ty získaly 3,75 milionů. Celosvětově už mají více než 700 milionů.

Bude z čeho vybírat

Zatímco v předchozích týdnech byla o premiéry nouze, v tom následujícím se do kina dostanou hned tři. Prvním snímkem je velmi dobře hodnocený rodinný film Paddington. Fanoušky Chrise Hemswortha by mohl potěšit thriller Hacker. A nakonec tu máme komedii Dokonalý svědek s.r.o., ve které kromě jiných uvidíme i Kaley Cuoco-Sweeting z Teorie velkého třesku.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.