neděle 25. ledna 2015

Návštěvnost kin: Johnnymu Deppovi to natřel nejen Americký sniper, ale i Jennifer Lopez

Americký sniper pokračuje ve své krasojízdě.


Minulý týden lámal Americký sniper rekordy, chlubí se nejvýdělečnějším zimním premiérovým víkendem. A zájem diváků o ceněný projekt příliš neopadl. Ve druhém týdnu tržby klesly o nijak dramatických 27,9 % na 64,37 milionů dolarů. Celkem už má film na kontě více než 226 milionů dolarů.

Thriller The Boy Next Door s Jennifer Lopez tak trošku nepřekvapivě nesbírá zrovna oslavné recenze, ale i tak se stal nejúspěšnější novinkou tohoto týdne, když od publika vylákal 15 milionů dolarů. Rozpočet byl pouhé 4 miliony, takže jednoznačný úspěch.

Na stejné příčce jako minulý týden zůstal rodinný film Paddington, který se kritikům velmi líbí a ani diváci vůči němu nejsou lhostejní. Za vstupenky zaplatili 12,39 milionů dolarů.

Liam Neeson v akci pořád baví

Podle novinářů příliš dobře nedopadla akční komedie Dokonalý svědek s.r.o., ale i přesto si v kinech nevede špatně. Aktuálně si připisuje 11,6 milionů.

96 hodin: Zúčtování sice nesahá prvnímu dílu ani po kotníky, ale finančně je na tom slušně. Jestliže započítáme 7,6 milionů z tohoto víkendu, jsme na částce skoro 180 milionů celosvětově při rozpočtu 48 milionů.

7,14 milionů patří jednomu z oscarových favoritů Kódu Enigmy, který zůstal na šestém místě a na tržbách si polepšil o 4,9 %. Důvodem je to, že dostal k dobru dalších 414 sálů.

Ani Depp to nezachránil

Zrovna oslňující start nemá animovaný projekt Strange Magic. Recenze jsou přísné a tržby také nic moc. 5,53 milionů během premiéry, to není zrovna potěšující výsledek. I když ani katastrofa, film stál jen 1,3 milionu.

Na dva Oscary nominovaný projekt Selma skončil tentokrát na osmém místě s 5,5 miliony dolarů.

Na předposlední příčce začíná Mortdecai: Grandiózní případ, akční komedie s Johnny Deppem. Jenže, ani jeho přítomnost projekt nespasila. Nejen, že dostal za uši od novinářů, ale 4,13 milionů během premiérového víkendu, to producentům rozhodně radost neudělá. Speciálně s ohledem na to, že film byl nasazen do 2 648 sálů a stál 60 milionů dolarů.

3,89 milionů dolarů získal muzikál Čarovný les, který uzavírá desítku nejvýdělečnějších filmů tohoto týdne.

Sesadí někdo Amerického snipera?

Šanci na první místo mají příští víkend tři novinky. I když dvě ne až tak velkou, budou k vidění jen v 1 500, respektive v 1 800 kinech. Řeč je o dramatu Black and White s Kevinem Costnerem, které zatím nemá úplně přesvědčivé recenze a thrilleru The Loft, který je remakem belgického originálu.

Největší šanci zabodovat má sci-fi Welcome to Yesterday. To dostane k dispozici 2 800 kin.

1 komentářů:

Děkujeme za Váš názor.