úterý 20. ledna 2015

Křižovatka smrti: Co prozradil o seriálové verzi její producent?

Filmová série Křižovatka smrti se dočká seriálové mutace. To už víme. Také je známo, že stanice CBS už dala zelenou pilotnímu dílu. Co ale od seriálu jako takového čekat?


To prozradil jeho producent Bill Lawrence. Už nějakou dobu je známo, že samotná  ústřední dvojice nedozná změn. Jinak řečeno, v centru dění budou dva velmi rozdílní detektivové, tedy ukecaný americký polda a umírněnější asijský strážce zákona.

Lawrence to nyní potvrdil:

"Nová zápletka, stejné postavy. Trošku mladší, trošku odlišní, trošku nesví. Je to skvělý scénář. Jsem z toho nadšený."

Překvapením je, že tvůrci nehledají představitele asijského detektiva Lee v řadách herců, kteří ovládají bojová umění. Bill dokonce oznámil, že vlastně ani nepátrají po někom, kdo s nimi má zkušenosti:

"Postava sice bude ovládat bojová umění, ale víte, jak to v televizi chodí. Vsadím na nejlepšího herce a ostatní se už nějak dořeší."

Tak doufejme, že se to nevyřeší dublérem v úsměvné paruce a jinými tělesnými dispozicemi. Bylo by asi fajn najít herce, který se umí ohánět, ale má i talent, pokud jde o dramatičtější momenty. Uvidíme, po kom nakonec tvůrci sáhnou, ale nahradit Chrise Tuckera a Jackieho Chana nebude snadné.

Premiéra zatím není stanovena, o scénář se postará zmíněný Bill Lawrence a Blake McCormick, role výkonného producenta se ujme režisér filmové předlohy Brett Ratner.

Jak myslíte, že to dopadne?  A máte návrhy na představitelé hlavních rolí?

6 komentářů:

  1. "Tak doufejme, že se to nevyřeší dublérem v úsměvné paruce a jinými tělesnými dispozicemi."

    No zrovna váš (i můj) oblíbený Arrow je tímhle přímo přeplněný. :( A je to v mých očích jeden z největších nedostatků tohoto seriálu. Upřímně raději přežiji horší akci, ale zapojení skutečných herců, než mít akci úchvatně vypiplanou, ale celou dobu koukat do obličeje kaskadérovi. Samozřejmě po hercích nechci, aby padali na záda ze dvou metrů, nebo se naučili trojité salto vzad. Ale přijde mi, že jsme se postupně vrátili do devadesátých let, kdy se točí při akci převážně detaily na začátku a na konci a o celou akci se postará kaskadérský tým, který se vůbec nijak nesnaží zamaskovat, že herci sedí na židličce a popíjejí caffè latte. Viz. vlastně veškerá akce They a Malcolma ve třetí sérii. Nebo třeba ten neskutečně pitomý záběr na konci druhé série, kde místo Summer Glau vytahuje meče její v obličejí baculatá dublérka. Nejdřív jsem si říkal, kdo to má kruci být? Pak střih, střih, a stojí tam Summer. (ne, ta maska ve skutečnosti nefunguje :-D ) To už jsem si vážně plácal na čelo.

    Třeba u They bych to ještě dokázal pochopit. Willa Holland na začátku nejspíš neměla tušení, že se časem přetransformuje v bojovnici. Ale proč tvůrci najímají v boji schopné herce a herečky, když pak jen sedí na zadku a vše za ně udělají kaskadéři. Summer Glau i Caity Lotz nejednou dokázaly, že se ohánět umí. Ano, dozajista to šetří práci, s herci se nemusí ztrácet čas při učení jednotlivých bojových scén, kaskadéři to sfouknou raz dva a jde se domů. Ale tohle je AKČNÍ seriál, ne detektivka, kde se víc bojuje jednou za půl série, s tím se jednoduše musí počítat.

    Jediný, kdo to bere smrtelně vážně, je Stephen Amell a za to jsem mu neskutečně vděčný. Sám si dělá tak 85 procent bojových scén a vyvolává ve mně pocit, že se opravdu dívám na seriál o superhrdinovi.

    Opatrné naděje vkládám do Black Canary, v jednom z posledních rozhovorů Katie říkala, že to bere vážně a nechce být herečka, co se nechá neustále zastupovat, že do toho půjde na plno. Ale takových prohlášení už jsem četl spousty, když se pak režisér rozhodne, že to s kaskadérkou vypadá uvěřitelněji, stejně se budeme koukat na druhou Canary...

    Abych tu nebyl úplně off-topic, tak doufám, že touhle cestou v seriálové Křižovatce smrti nepůjdou a vybraný herec se nakonec bude umět ohánět. Vážně není nic horšího, než do očí bijící habaďura se střihy na dubléra...

    Marek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. wow zdá se mi to jako úplbě off-topic

      Vymazat
    2. Já jsem také upřímně raději, když akce není až tak dechberoucí, ale účastní se jí samotní herci. A zkušenější oko často postřehne, když někoho zastupuje dublér a trošku to degraduje zážitek.

      Vymazat
    3. Anonym: V článku byla zmíněna obava, že obsazený herec si nemusí akční scény dělat sám. Mně to ihned evokovalo Arrowa a chtěl jsem poukázat na fakt, že dnes toto zastupování dublérem i pro rychlejší zvednutí ze židle začíná být naprosto běžné, a to i v áčkové produkci. Tím pádem je dost možné, že se to bude týkat také Křižovatky smrti. Toť vše.

      Jan Lysý: Přesně tak. Mě to v Arrowovi začalo iritovat asi od půlky první série a tohoto záběru na "Shado"... :) http://i260.photobucket.com/albums/ii26/Markus_Luthor/Shado_zps3e1fbb8a.jpg Už delší dobu jsem chtěl zjistit, jestli jsem vážně jediný, komu to ten zážitek kazí. :) Pokud jsem se až příliš odchýlil od tématu, tak se tedy omlouvám. Příště se budu krotit...

      Marek

      Vymazat
    4. Mně to upřímně nepřijde jako odchýlení od tématu, sám Lawrence na to tak trošku narážel. A nejsi sám, koho to štve. Mě velmi. Já jsem asi "zkažený" díky filmům z Asie, kde se na dubléry také spoléhá, ale ne až tak často :D.

      Vymazat
  2. Když vás to tak irituje, tak se na to hold musíte dívat v menším rozlišení.
    Já bych ani neřekl, že se to dělá kvůli tomu, že by se charakterní herec nedal vycvičit na bojové scény, ale prostě to ohromně zrychluje natáčení (což je v seriálech ještě důležitější než ve filmu) a i při zraněních můžete okamžitě nahrazovat dubléry.
    Spíš jsem pro, aby víc platili těm kaskadérům, a pořádně vybírali ty co s trochou maskování vypadají co nejvíc podobně.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.