sobota 24. ledna 2015

Kráska týdne: Hayden Panettiere - Regenerující se roztleskávačka

Herečka se slabostí pro drsné chlapy a bojovnice za práva zvířat.


Newyorská rodačka je dcerou herečky z mýdlových oper Lesley R. Vogel a kapitána hasičů Alana Lee Panettiere. Hayden má mladšího bratra Jansena, který se také věnuje herectví.

Její kariéra v showbyznysu začala velmi vrzy, už v 11 měsících se objevila v první reklamě. Postupem času se propracovala k seriálovým rolím. V letech 1994 - 1997 hrála, po vzoru své maminky, v mýdlové opeře One Life to Live. Následovala opět mýdlová opera U nás ve Springfieldu.

Ve druhém zmíněném seriálu ztvárnila postavu s leukémií. Díky tomu zvýšila povědomí o této nemoci u diváků a za to získala cenu organizace Leukemia & Lymphoma Society.

Na další cenu, tentokrát na Young Artist Award, byla nominována za televizní film Pokud věříš (1997). Upozornila na sebe rolí v seriálu Ally McBeal, objevila se také v Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti.

Zlomem byl ale až další televizní projekt a to Hrdinové. V těch ztvárnila roztleskávačku se zrychlenou schopností regenerace. Díky tomu se stala miláčkem publika, ale také si posteskla, že její herecké množnosti jsou díky tomu omezené, protože ji lidé vidí hlavně jako typ á la populární roztleskávačka.

Další velkou šanci, pokud jde o seriály, dostala v roce 2012 v country podívané Nashville, kde získala jednu z hlavních rolí.

Pokud jde o filmovou kariéru, tak se její hlas ozýval v Životu brouka (1999) a ve stejném roce byla k vidění v Objektu mé touhy nebo ve Vzkazu v lahvi. Následovaly projekty jako Vzpomínka na titány (2000) nebo Princezna ledu (2005). Pozitivních ohlasů se pak dočkaly Světlušky v zahradě (2008).

O rok později si zahrála v komedii Miluji tě, Beth Cooperová a fanoušky hororů potěšila ve Vřískotu 4 (2010). Letos ji pak uvidíme v thrilleru Over the Wall.

Kromě seriálů a filmů se věnuje také dabování videoher (například série Kingdom Hearts) a také zpěvu. Za svůj výkon v Životu brouka byla nominována na cenu Grammy, nahrála píseň i pro Princeznu ledu a její songy zazněly v několika dalších filmech. Čas od času se také věnuje modelingu.

Hayden je rázná bojovnice za práva zvířat. Nekompromisně brojí proti vybíjení delfínů v Japonsku. Společně s dalšími aktivisty se dokonce pokusila zabránit vyvraždění delfínů (včetně mláďat) v Taiji, ale rybáři je vytlačili z vody (záběry jsou k dispozici v oscarovém dokumentu Zátoka). Kromě toho herečka spolupracuje s PETA a snaží se zastavit lov velryb.

V letech 2007 až 2009 chodila se svým kolegou z Hrdinů Milem Ventimigliem. Později se Hayden dala dohromady s ukrajinským boxerem Vladimirem Kličkem. Po dvou letech se ale rozešli, především proto, že vztah na dálku nebyl to pravé ořechové. Herečka začala chodit s hráčem amerického fotbalu Scottym McKnightem, ale to dlouho nevydrželo. Hayden se následně vrátila ke Kličkovi, v roce 2013 se zasnoubili. V prosinci minulého roku se jim narodila dcera Kaya Evdokia.

Máte slabost pro "roztleskávací" typy?




3 komentářů:

  1. Zachraň roztleskávačku, zachráníš svět. :-D

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.