pondělí 29. prosince 2014

The Interview: Severní Koreou nenáviděná komedie boduje díky digitální distribuci

Lidé film prostě vidět chtějí.

Recenze mluví spíše o průměrné podívané, ale popravdě, kvalita této komedie už dávno není důležitá. Z The Interview se stal film, skrze který chtěla nejdříve demonstrovat sílu Severní Korea, když skupina tamějších hackerů vyhrožovala, že zatopí provozovatelům kin i divákům, pokud bude titul promítán (více tady) a následně studio Sony, za hlasité podpory amerických politiků i celebrit, ukázalo, že se nenechá jen tak zastrašit, i když hackeři připomněli neblaze proslulé 11. září.

Poté, co většina velkých provozovatelů kin odmítla Interview promítat, se Sony rozhodlo zrušit premiéru naplánovanou na 25. prosince a uvažovalo o digitální distribuci. I od toho nakonec ustoupilo. Ale rozhodnutí nevydrželo dlouho a tak byl film k vidění ve 331 kinech, která nespadají pod žádný velký řetězec.

S tak omezeným množstvím sálů se samozřejmě nedaly čekat rekordní tržby, z víkendu si film odnesl jen 1,81 milionů (promítán je film od čtvrtka, dohromady zatím utržil 2,85 milionů). Ovšem, Sony ho uvolnilo i pro digitální distribuci a zájem je velký.

Od středy si ho stáhly 2 miliony lidí a zaplatili pěkných 15 milionů dolarů. Film ale stál 45 milionů dolarů, takže to bude chtít ještě hodně downloadů, aby se rozpočet vrátil. Ale je tu šance, že by nemusely být ztráty The Interview tak bolestné, jak se původně zdálo. Hrdí Američané budou chtít ukázat, že se výhrůžek nebojí a stahovat budou, aby předvedli svůj vzdor a zbytek světa se jistě rád podívá na komedii, která vyvolala takový mezinárodní poprask.

Hodláte se podívat na The Interview?

2 komentářů:

  1. Já ho viděl a čekal jsem, že to bude jen průměrná komedie, přitom se jedná o skvělou zábavu, rozhodně doporučuju! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mě to taky hodně mile překvapilo, námět mě ani moc nezajímal, ale vytěžili z něj, co se dalo.. Na rozdíl od Apokalypsy v Hollywoodu, kde námět byl super a výsledek takový rozpačitý. Tohle byla pecka :)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.