neděle 14. prosince 2014

Návštěvnost kin: EXODUS porazil konkurenci, účetní ale asi nepotěšil

Novinka Ridleyho Scotta se stala nejúspěšnějším filmem týdne. Přesto nemají tvůrci příliš důvodů slavit.


EXODUS: Bohové a králové se sice stal jedničkou v amerických kinech, když si odnesl 24,5 milionů dolarů. Ale zaprvé, s ohledem na rozpočet 140 milionů, to není výsledek, který by tvůrce uklidnil a zadruhé, recenze jsou dost přísné. Na druhou stranu, Scottů přechozí film Konzultant začínal s necelými 17 miliony. Jenže stál jich jen 25.

Poté, co přišly o 40,1 % na tržbách, dostaly se Hunger Games: Síla vzdoru 1. část na druhé místo. Připisují si 13,2 milionů dolarů a celkově mají na kontě více než 611 milionů dolarů.

To Tučnáci z Madagaskaru jsou na tom podstatně hůře. Když započteme 7,3 milionů dolarů z tohoto týdne, tak se dostaneme k částce 160,73 milionů dolarů. Rozpočet byl 132 milionů dolarů.

Povedená hudební komedie se snaží

V hudební komedii Top Five asi nemělo studio extrémně velkou důvěru, nasadilo ji do necelé tisícovky kin. Ale možná neměl být Paramount tak opatrný. Film se recenzentům velmi líbí a tržby 7,21 milionů při tak nízkém počtu sálů, to není špatný výsledek.

6,15 milionů dolarů nechali diváci v kasách kin chválenému animovaném projektu studia Disney nazvaném Velká šestka, který je na pátém místě a v distribuci je šestým týdnem.

Stejně dlouho mohou diváci zhlédnout Nolanovu sci-fi Interstellar (recenze), které se na účet přikutálelo 5,5 milionů dolarů. Celkově jich má 601,2.

Dvě pokračování úspěšných komedií i oblíbenec filmových porot

Pořádný sešup ze trojky na sedmičku zažili Šéfové na zabití 2, kteří tentokrát stačili jen na 4,63 milionů dolarů.

I osmička patří pokračování úspěšné komedie, řeč je samozřejmě o Návratu blbýho a blbějšího, který od diváků získal 2,76 milionů dolarů.

Na předposledním místě skončila Teorie všeho, kterou si kritici nemohou vynachválit a film je tak nominován na hromadu cen. Jeho aktuální tržby jsou 2,53 milionů dolarů.

Velmi se líbí i film Divočina, kterému bylo k dobru přidáno 95 kin (celkově je k vidění ve 115 sálech), takže se vyšvihl z 15. místa na 10. Utržil 1,55 milionů dolarů.

Muzikál, fantasy i rodinná komedie

Příští týden se americké publikum konečně dočká premiéry filmu Hobit: Bitva pěti armád (recenze). Jsme zvědaví, kolik tamější diváci zaplatí za možnost zhlédnout poslední díl fantasy trilogie.

Rodiny určitě rády zamíří na Noc v muzeu: Tajemství hrobky, jejíž trailery nás tedy nezaujaly, ale my nejsme cílové publikum.

Pro milovníky muzikálů je připravena Annie, který je poslední novinkou nasazenou do širší distribuce.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.