neděle 7. prosince 2014

Návštěvnost kin: Hunger Games pořád na jedničce. Hororová novinka skoro na chvostu

Hladové hry se nepřekvapivě udržely v čele.


Nepřekvapivě proto, že tento týden se do širší distribuce nedostala žádná novinka. Hunger Games: Síla vzdoru 1. část si tak bez problémů udržely první místo a to i přes fakt, že tržby filmu klesly od minulého víkendu o 62,1 % na 21,6 milionů dolarů.

Tučňáci z Madagaskaru se nevzchopili. Vydělali 11,1 milionů dolarů, což je o 56,4 % méně, než v minulém týdnu. Aktuálně mají na kontě necelých 119 milionů dolarů. Rozpočet byl 132 milionů dolarů.

Přestože se Šéfům na zabití 2 na účet přikutálelo o 44,4 % méně, než v minulém týdnu, konkrétně 8,6 milionů dolarů, vyšvihli se z pátého místa na třetí.

Animáč, sci-fi i pokračování oblíbené komedie

Chválený animovaný projekt společnosti Disney Velká šestka si připisuje 8,13 milionů dolarů. Celkově tak zatím posbíral více než 240 milionů dolarů. Ale tvůrci ještě nemají důvod slavit, náklady na film byly 165 milionů dolarů.

Kulatých osm milionů získalo sci-fi Interstellar (recenze) , které je v distribuci pět týdnů a celosvětově dosud utržilo skoro 554 milionů. Rozpočet byl také 165 milionů dolarů.

Komedie Návrat blbýho a blbějšího získala 4,17 milionů dolarů a stačilo to, aby zůstala na stejné příčce jako minulý týden, tedy na šestce.

Výlet do pyramidy se nepovedl

Na totožném místě jako minule zůstalo i životopisné drama o Stephenu Hawkingovi Teorie všeho. Patří jí 2,69 miliónů dolarů.

Nahoru ani dolů se neposouvala také Zmizelá, která si udržela osmou příčku. Pokud jde o tržby, tak diváci za lístky utratili 1,5 milionů dolarů.

Jediná novinka, která měla šanci (a využila ji) probojovat se do elitní desítky nejvýdělečnějších filmů a v amerických kinech, byl horor The Pyramid. Ten se nedočkal chvály ze strany kritiků a byl nasazen jen do 589 sálů, takže se nedaly čekat žádné rekordní tržby. Film si tak odnáší 1,35 milionů dolarů. Poslední místo patří jednomu z favoritů na různá filmová ocenění, řeč je o projektu Birdman. Utržil 1,15 milionů.

Biblická podívaná

O následujícím víkendu bude mít premiéru epický projekt Ridleyho Scotta EXODUS: Bohové a králové. Novináři jsou sice rozpačití, ale trailery byly velmi přesvědčivé, takže se dá očekávat, že film by mohl zabodovat.

Do necelé tisícovky kin bude nasazena komedie s Adamem Sandlerem Top Five, která je naopak hodnocena velmi dobře.

2 komentářů:

  1. Promiňte za puntičkářství ale máte Návštěvnost kim..:) a asi nejočekávanější premiéra ještě tento týden bude Hobbit bitva pěti armád. Nemyslím si, že Exodus něco zmůže (ani trailer mě nepřesvědčil). Poslední filmy Ridleyho Scotta za nic moc nestály.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za upozornění na překlep a Hobit má v USA premiéru až 17. prosince.

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.