sobota 13. prosince 2014

Kráska týdne: Nina Dobrev - Po téhle slečně touží (nejen) každý druhý upír

Bulharská rodačka se slabostí pro vampýry.


Nina se narodila v bulharské Sofii v roce 1989. Její maminka je umělkyně, otec počítačový specialista. Příliš času ale ve slunném Bulharsku nestrávila, s rodinou se přestěhovali do Toronta, když jí byly dva roky (přesto mluví plynule i bulharsky).

Na střední škole se Nina začala věnovat baletu, jazzu nebo rytmické gymnastice. Na vysoké škole studovala umění a sociologii. V roce 2008 se ale rozhodla zkusit štěstí jako herečka.

Počátky její kariéry se točily hlavně kolem filmů společnosti Lifetime, což obvykle nejsou zrovna hity. Více prostoru pak dostala v seriálu Degrassi: The Next Generation. Pozornost si získala i díky povedené romanci Daleko od ní (2006).

Objevovala se také ve videoklipech, například Wadea Allaina-Marcuse a Davida Bauma, případně se mihla v hudebním filmu MTV The American Mall (2008). Ovšem, nejvíce se proslavila díky seriálu stanice The CW Upíří deníky, ve kterém ztvárňuje Elenu Gilbert, tedy jednu z hlavních postav.

Nina byla k vidění také v erotickém snímku Pokušení (2009) nebo v chváleném nezávislém dramatu Charlieho malá tajemství (2012). Jedním z jejich zatím posledních filmů je úspěšná akční komedie Falešní poldové (2014). Kromě toho se Nina samozřejmě objevila i ve spin-offu k Upířím deníkům The Originals. V příštím roce ji pak uvidíme v projektu Final Girls.

Nina má na kontě hromadu cen a to hlavně za roli v Upířích denících a Charlieho malých tajemstvích.

Fanouškům seriálu určitě udělalo radost, že Nina do roku 2013 chodila s jedním ze svých seriálových nápadníků Ian Somerhalderem.

Myslíte, že Nina je někdo, o koho by se měli rvát dva nesmrtelní?





0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.