sobota 6. prosince 2014

Kráska týdne: Katie Cassidy - Démonka z Lovců duchů, mrcha z Melrose Place a Black Canary z Arrowa

Herečka, která vyvolává rozporuplné emoce.


Katie Cassidy byla v podstatě předurčena pro showbyznys. Narodila se do rodiny, která s ním má bohaté zkušenosti. Jejím otcem je herec David Cassidy, její prarodiče Jack Cassidy a Evelyn Ward se této profesi také věnovali a navíc Katie je neteří dalších herců Shauna Cassidyho a Patricka Cassidyho.

Ale ještě dříve, než se Katie vrhla na herectví, věnovala se roztleskávání. A to nejen tak, že by během místních zápasů zmateně mávala třásněmi. Soutěžila v této disciplíně na vrcholové úrovni.

V roce 2002 nahrála píseň I Think I Love You, kterou zabodoval její otec, když byl mladý. Ale byl to právě on, kdo nebyl nadšený z toho, že by se věnovala hudbě, protože v dané době jí bylo jen patnáct.

Katie se ale nakonec stejně nevrhla na muziku. Ovšem, netušíme, zda to jejího otce uklidnilo, protože herectví také není zrovna profesí, která je úplně vhodná pro mladé "pískle".

Jejím debutem se stal seriál Strážkyně zákona, kde si zahrála v roce 2003. Následovaly menší role v několika jiných televizních projektech (Sedmé nebe).

Na práci, která ji proslavila, nemusela čekat příliš dlouho. V roce 2007 se začala objevovat v oblíbených Lovcích duchů jako démonka Ruby. Zahrála si celkem v šesti epizodách třetí řady a měla se vrátit i ve čtvrté, ale nahradila ji herečka Genevieve Cortese. Ale i oněch pár dílů stačilo, aby si Cassidy získala zástupy fanoušků.

Pokud jde o film, tak jejím prvním byl titul Na lince je vrah (2006), následovaly menší role ve filmech Klik - Život na dálkové ovládání (2006) nebo 96 hodin (2008). Více prostoru dostala ve dvou hororech a to nové verzi Černých vánoc (2006) a Noční můře v Elm Street (2010), ale ani jeden projekt se nedočkal zrovna vřelého přijetí.

O něco lépe se jí dařilo na obrazovce, byla obsazena do seriálu Ostrov smrti (2009). Ten se sice dočkal jen jedné sezóny, ale kvalitativně nebyl špatný.

Cassidy měla jednu z hlavních rolí v nové verzi seriálu Melrose Place, ale ani ten nepřežil dlouho. Ovšem, výkon Katie byl označován za to nejlepší ze seriálu a není divu, svou roli mrchy si užívala a bylo to vidět.

Stanice The CW, se kterou Katie spolupracovala už několikrát (Lovci duchů, Melrose Place) herečce nabídla další práci a to v seriálu Super drbna. Následně byla obsazena do série Georgetown od výkonných producentů Super drbny Joshe Schwartze a Stephahnie Savage, ale ABC nakonec seriál odmítlo.

Na  scénu znovu vstoupilo The CW, které obsadilo Katie do svého komiksového hitu Arrow jako Dinah Laurel Lance. Jenže, scenáristé o postavu dosud nepečovali zrovna nejlépe a udělali z ní vcelku nesnesitelnou slečnu. Naštěstí se z ní brzy stane Black Canary a my věříme, že konečně bude mít Laurel v seriálu nějaký větší smysl.

Katie se ve volném čase věnuje charitě, je mluvčí organizace H.E.L.P. Malawi.

Těšíte se, až se z Laurel stane Black Canary?





18 komentářů:

  1. Nahradila ji herečka Genevieve Cortese ne Geneviéve Grad ;)

    OdpovědětVymazat
  2. mi nesympatická nepřijde, já ji třeba miluju :D <3

    OdpovědětVymazat
  3. Abych odpověděla na závěrečnou to otázku v článku: NE :D. Strašně mi chybí Sára a u Laurel prostě nějak nevěřím tomu, že má na to, stát se regulerní Cannary. Plus, Oliver i Sára trénovali několik let a ona to má zvládnout za jak dlouho? Za rok? Nevěřím. Je ale fakt, že Laurel tvůrci píšou příšerně, je to strašně nesympatická postava a s tím se bohužel veze i Katie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na druhou stranu, Roy také netrénoval extrémně dlouho. A proslýchá se, že Laurel nebude zpočátku slavit velké úspěchy, pokud jde o rvačky :))

      Vymazat
    2. Když se Roy objevil prvně, tak už něco uměl, jak přece zachránil Theu tak bylo vidět, že takové dřevo není.

      Vymazat
    3. Stejně tak už v první sérii bylo jasně řečeno, že tatík Laurel nutil chodit do kurzů sebeobrany, protože se o ni bál. Při scéně, kdy složila maníka v baru. Takže když bude při cestě k Black Canary klopýtat, občas dostane na budku, není to o nic neuvěřitelnější, než právě Roy.

      A je zajímavé, že se každý naváží do Laurel, ale Thea, která po třech měsících složí profi bojovníky, to je naprosto v pořádku. :)

      Navíc mě mrzí, že nikdo neocení, jak se Katie na roli Canary připravuje. Postuje fotky, jak posiluje a musím říct, že to na ni prostě je vidět. Nožičky má sice pořád jak Maggie Q, ale horní polovinu těla dost vypracovala. Zatímco jediná příprava Willy Holland na bojovnou Theu bylo zkrácení účesu a pak pohodlné sezení na židličce, než to za ní vybojuje kaskadérka. (Bohužel něco, co mi na Arrowovi šileně vadí už od první série)

      Marek

      Vymazat
    4. Tak Laurel taky něco umí/uměla, pokud tvůrci nezapomněli, v první řadě zmlátila ty týpky v konkurenčním baru.

      Vymazat
    5. myslím že Thea měla hodně intenzivní trénink od táty

      Vymazat
    6. Je to tak, několikrát předvedla, že se ohánět umí, otec ji nutil trénovat, takže základy má. A já si toho cením, že na sobě maká :D.

      Vymazat
    7. Jan Lysý: Tak aspoň někdo. :-D

      Většina největších kritiků Laurel mi přijde mírně zaslepená. Že se chová občas nepříjemně, je prostě normální. To neznamená, že to scénáristé "píší příšerně". Copak ve skutečnosti je taky všem každý příjemný a sympatický? Někomu Laurel sympatická je, někomu ne. Znám lidi, kteří nemohou vystát Felicity. A když ve druhé sérii řádila Sára, tak se také nedá říct, že by v oblíbenosti trhala rekordy. Teď se sice zdá, že ji každá postrádá, ale ještě před rokem jsem četl to samé, co se teď píše o Laurel. Že Caity Lotz neumí hrát, je otravná a jediné co se jí daří, je špulit pusu.

      Úplně nejvtipnější mi přišel jeden z "fanoušků" Katie na jejím facebooku, který ji tam napsal něco v tom smyslu, ať se naučí boxovat, protože u toho vypadá trapně. Jistě, protože Laurel měla po tom týdnu boxování vypadat jako Rocky Balboa. :-D Logika vládnu světu.

      Radek: Podívej, to je přesně ten dvojí metr. Ano, Thea měla pár měsíční výcvik u táty, ale před tím byl její největší výkon vyzkoušet si troje šaty za dvacet minut. A najednou nehne brvou ani u vařící vody. Nechápejte mě špatně, já s tím nijak zvlášť velký problém nemám, protože si uvědomuji, že sleduji KOMIXOVÝ seriál. Ono by málokoho bavilo sledovat, jak Thea realisticky sedm let trénuje. :) Nevím, proč když někdo očekává aspoň trochu reality, nejde sledovat třeba Person of Interest nebo něco podobného. Já od Arrowa podobné zkratky očekávám a nijak zvlášť mi nevadí.

      Ale jde o to, že u They to většina lidí vzala jako já, ale u Laurel, která narozdíl od ní už má nějaký výcvik za sebou, teď ji bude několik měsíců cvičit Wildcat a navíc i scénáristé potvrdili, že "maska ještě hrdinu nedělá", (tudíž nejspíš nebude mlátit šest chlapů najednou) to najednou nikdo nemůže překousnout a pořád hledají jeden chabý důvod vedle druhého, aby přeměnu Laurel zesměšnili. Já tvrdím, že nebude o nic víc směšnější, než přeměna Roye nebo They. A rozhodně mi už teď přijde uvěřitelnější a s lepším startovním impulzem, než ta u They...

      Marek

      Vymazat
    8. Mně ani tak nevadilo, že ji scenáristé načrtli jako nesnesitelnou, ale spíše mi přišlo, že občas prostě neví, co s ní, pro děj neměla často podstatnější smysl. Ale to, že se z ní stane Black Canary, je podle mě dobrý krok a Laurel konečně bude mít pro příběh podstatnější význam. A navíc jsem rád, že jsou v seriálu slečny, které se umějí ohánět a nejsou jen "ozdoby" pro hlavní hrdiny :D.

      Vymazat
    9. Je pravda, že hlavně ve druhé sérii očividně netušili, co si s ní počít. S tím souhlasím. Já jsem mluvil především o tom neskutečném hateu, co se objevil teď, když se konečně započala její cesta k Black Canary. Herečka se snaží, příběhově mi to přijde načrtnuté také uvěřitelně, tak si myslím, že by se fandové měli trochu zklidnit a počkat, jak to bude vypadat.

      Jako, že Katie musela na FB po hodině stáhnout první fotku v kostýmu Canary, aby nemusela číst ten nesmyslný hate, to mi přijde už hodně za čarou. Nikdy jsem moc nechápal tyhle fanouškovské extrémy. Já upřímně ty postavy až tak neprožívám. Ano, někoho mám raději, někoho méně, ale že bych jednu postavu miloval tak, že bych se na to díval jen kvůli ní a další zase nenáviděl tak, že bych si přál její smrt a musel jsem to tomu herci dávat nepokrytě najevo, to se mi snad nikdy nestalo. Stejně jako mi nejde na rozum celý tenhle hate, tak úplně nechápu ani to adorování Felicity, potažmo "Olicity". Tohle mi přijde otravné, ne Laurel. Laurel mi zatím přijde jako taková průměrná postava, u které si ani nevšimnu, že tam díl není. A právě doufám, že se to s Canary změní a mile mě překvapí. Toť asi vše. :)

      Marek

      Vymazat
    10. On je průser v tom že hodně lidí ji srovnává se Sarou a to nejde

      Vymazat
    11. jinak Thea bude mít už půlroční tréning, přece jen on ji trénuje i teď

      Vymazat
    12. Já upřímně také nechápu takové extrémní reakce. Někdy je to opravdu přehnané a tročku úsměvné (nebo možná smutné :D). Jinak, já mám Felicity rád, je milá a vtipná, ale nad postelí její plakát nemám :D.

      Vymazat
  4. RECENZE???!!!Jako fakt?Tak jo.Sbohem.

    OdpovědětVymazat
  5. Taky mi není v Arrow dvakrát sympatická (a bohužel, v mém případě mi to přijde i jako vina herečky, která nejen, že je špatně obsazená, ale neustále má jen jeden výraz). Zpočátku mi tam lezlo na nervy víc postav, ale třeba Thea se během dvou až tří epizoda zlepšila prostě proto, že dostala něco jiného, než se jen nechat unášet. Laurel si sice jako postava prošla vším možným, ale to z ní ještě nedělá sympatickou postavu. I "trpět" se musí umět :D

    OdpovědětVymazat
  6. Když ona je taková nějaká plastová...

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.