čtvrtek 13. listopadu 2014

Wonder Woman: Na film možná dohlédne Michelle MacLaren, režisérka Perníkového táty nebo Hry o trůny

Zkušená televizní režisérka jedná o režii komiksového blockbusteru.

Warner Bros. chce, aby sólovku Wonder Woman režírovala žena. Ne všechny kandidátky by ale na nabídku kývnuly. Lexi Alexander se vyjádřila v tom smyslu, že by režírovat nechtěla, i kdyby ji Warner Bros. oficiálně požádalo. Po zkušenostech s Punisher: Válečná zóna, kdy finální podoba filmu neodpovídala její představě, se obává toho, že by neměla kontrolu nad rozpočtem/marketingem a také by se jí nelíbil tlak pramenící z toho, že by mohl první komiksový film s ženskou hrdinkou po dlouhých letech, zklamat.

Filmové studio ale nehází flintu do žita a má jiná jména v hledáčku. A favoritkou je Michelle MacLaren. Ta aktuálně jedná o možnosti režie. Šlo by o její první filmový projekt, ale má bohaté zkušenosti s televizní tvorbou a to ne ledajakou. Dohlédla na několik epizod Akt X, Živých mrtvých, Hry o trůny, Pozůstalých a především režírovala 11 dílů Perníkového táty, což je více, než kterýkoliv jiný režisér.

Pokud by to vyšlo, nebyla by první režisérkou Hry o trůny, která by dostala na starost velkou komiksovou adaptaci. Alan Taylor natočil Thor: Temný svět, který nedopadl špatně. Wonder Woman je ale trošku něco jiného. Lexi Alexander měla pravdu v tom, že očekávaní jsou veliká. Obecně se traduje, že ženy za kamerou nejsou zrovna šikovné (což samozřejmě není pravidlo, ale holt to mezi lidmi koluje), navíc Wonder Woman je bezkonkurečně nejznámější hrdinskou od DC, takže fanoušci budou velmi ostražitě sledovat, co s ní tvůrci provedou. Ale nejen oddaní milovníci amazonské princezny jsou zvědaví na finální výsledek. Celý filmový svět napjatě očekává, jak dopadne komiksový projekt věnovaný ženské hrdince, což tu nebylo od nepříliš povedené Elektry z roku 2005.

Premiéry Wonder Woman se dočkáme za tři roky.

Je Michelle vhodnou volbou?

1 komentářů:

Děkujeme za Váš názor.