neděle 2. listopadu 2014

Návštěvnost kin: Skromný víkend v amerických kinech. Nejúspěšnější film vydělal necelých 11 milionů

Publikum v USA se přes kapsu nepláclo.


Léto už je dávno pryč, takže se filmová studia musejí smířit s mnohem skromnějšími tržbami. Přesto je 10,91 milionů dolarů pro projekt na jedničce poměrně málo. I s ohledem na to, že thriller Slídil je velmi chválenou záležitostí.

Ale na druhou stranu, pořád je to možné označit za úspěch, nejde o nijak drahý film, vystačil si s 4,3 miliony dolarů. Což jsou na hollywoodské poměrně v podstatě drobné, které nosí v peněžence každý druhý producent.

Jednička minulého týdne, hororová Ouija sice přišla na tržbách o 45,2 % ve srovnání s předchozím víkendem. Pořád je to ale 10,9 milionů. A to je při rozpočtu pět milionů dolarů paráda. Celkově film vydělal už více než 36 milionů dolarů.

Na stejném místě, tedy na trojce, se udržel válečný film Železná srdce. Ale tržby totožné nezůstaly, klesly o téměř 32 procent na 9,1 milionů dolarů.

Zajímavý animáč se drží

Podle recenzí špičkový thriller Davida Finchera Zmizelá také vydržel na stejné příčce. Ale i on vydělal o něco méně. I když pokles o 20,3 % na tržbách není nijak drastický. Film si připisuje 8,8 milionů.

Stejné místo si udržel i netradičně pojatý animovaný projekt Kniha života. Ten dokonce vydělal jen o 17,4 procenta méně než v minulém týdnu (konkrétně 8,3 milionů dolarů).

Naopak nepříjemný sešup (pokud jde o pořadí v žebříčku i tržby) čekal Johna Wicka (recenze). Ten z dvojky klesl šestku a získal o 44,2 % méně "chechtáků", než o premiérovém víkendu. Mluvíme tu o částce 8,05 milionů dolarů.

Na chvostu je Drákula

Komedie St. Vincent s Billem Murrayem dostala k dispozici další sály (oproti minulému týdnu jich přibylo 270, celkem tak byl film promítán v 2 552 sálech), což vyústilo v nárůst tržeb (i když jen o 0,1 %). Konkrétní číslo z víkendu jsou 7,75 milionů dolarů.

I další příčka patří komedie a také více než slušně hodnocené. Jedná se o Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day. Ta získala od diváků 6,49 milionů dolarů.

Přestože Soudce oproti minulém týdnu vydělal o 22,1 % méně (3,4 milionů dolarů), tak to bylo dost, aby se dostal z desítky na devítku. Poslední místo v elitní desítce patří filmu Drákula: Neznámá legenda s 2,95 miliony. Znovuuvedené Saw u příležitosti deseti let od premiéry, skončilo až na dvacátém místě s 650 tisíci dolarů.

Disney vytahuje animované eso z rukávu

Jedinou novinkou v širší distribuci (za to ale v úctyhodných 3 700 sálech) bude animáč ze stáje Disney Velká šestka. A zřejmě půjde o hodně povedenou záležitost. První recenze si film nemohou vynachválit.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.