neděle 16. listopadu 2014

Návštěvnost kin: Do kin se vrátili Blbý a blbější. Měli diváci zájem o pokračování komedie staré 20 let?

Recenze nejsou extra pochvalné. Brali to diváci v potaz?


Zřejmě příliš ne, protože Návrat blbýho a blbějšího obsadil první místo a odnáší si 38,05 milionů dolarů. To je v podstatě částka, kterou film stál, takže je to hodně slušný start. Jednička začínala před dvěma dekádami s nějakými 16,36 miliony dolarů (stála 17 milionů).

Dvojka patří povedenému animovanému projektu Velká šestka jehož tržby od minulého víkendu klesly o necelých 36 % na 36 milionů dolarů. Zatím film celosvětově posbíral 148,35 milionů dolarů. to není za deset dnů v distribuci špatné.

Bronzem se chlubí Insterstellar (recenze), který tentokrát stačil na 29,19 milionů dolarů. To je pokles 38,6 % na tržbách oproti minulému týdnů. Dohromady má projekt na kontě nějakých 233,31 milionů dolarů.

Povedená novinka

Tak by se dala označit podívaná Beyond the Lights. Námět o dívce, která se stane slavnou a musí se s tím vypořádat, zní jako námět na seriál pro teenagery, ale podle kritiků jde o velmi slušně zvládnutý film. O prvním víkendu ale do kina nevyrazilo astronomické množství diváků. O tom svědčí zisky ve výši 6,5 milionů. Film byl ale nasazen jen do 1 789 sálů, takže se nedalo čekat, že bude lámat rekordy. I tak je to ale docela nízká částka.

Thrillerová lahůdka Zmizelá přidává na svůj účet 4,63 milionů dolarů. V žebříčku je už sedmým týdnem, zatím utržila skoro 314,5 milionů dolarů při rozpočtu 61 milionů. Takže jednoznačný úspěch.

Dobře hodnocená komedie Miluj souseda svého je na šestém místě, k čemuž bylo potřeba vymámit od diváků 4,03 milionů dolarů.

Horor se drží zuby nehty

O něco méně, konkrétně 3,81 milionů získalo kvalitní válečné drama s názvem Želená srdce. Ale bez ohledu na kvality, zatím nejsou finanční výsledky extra přesvědčivé. 127,44 milionů dolarů při rozpočtu 68 milionů znamená, že se film zřejmě ještě nedostal do plusových čísel.

To titul Slídil vydělal "jen" 26,8 milionů dolarů, ale stál pouze 8,5 milionů, takže ten už úspěšný je. Navíc je také chválen, takže v tomto případě si tvůrci mohou pogratulovat.

Radovat se mohou i ti, kteří stvořili horor Ouija. Ten se sice recenzentům nelíbí skoro vůbec, ale ve finále je nejdůležitější, aby za něj byli lidé ochotni platit a to jsou. Se započtením 3,03 milionů dolarů z posledního víkendu jsou aktuální celosvětové tržby 65,61 milionů dolarů (náklady byly 5 milionů).

Poté, co bylo filmu Birdman přidáno k dobru 397 kin (o víkendu tak byl k vidění v 857 sálech celkově), posunul se z jedenáctého místa na desáté a získal 2,45 milionů dolarů.

Bojí se všichni Hunger Games?

Zřejmě ano, protože Hunger Games: Síla vzdoru 1. část je jediným filmem, který se objeví v širší distribuci. Ostatní studia si asi byla vědoma toho, že nasadit proti tomuto projektu nějaký jiný film, by asi nebylo moc moudré.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.