čtvrtek 27. listopadu 2014

Den nezávislosti 2: Pokračování veleúspěšné sci-fi konečně míří do produkční fáze

Šmejd z vesmíru se vrátí. Je to oficiální.

Dlouhých osmnáct let to trvalo, než pokračování Dne nezávislosti (1996) dostalo zelenou. A to bez ohledu na to, že šlo o velmi výdělečný projekt (rozpočet 75 milionů dolarů, tržby 817,4 milionů dolarů). Druhý díl mě trošku trnitější cestu k produkci, například byl problém s obsazením, kdy se režisér Roland Emmerich nemohl rozmyslet, zda chce nebo nechce, aby se vrátil Will Smith. Původně o to nestál, protože je Smith moc "známé jméno", později změnil názor, ale aktuálně se s Willem nepočítá.

Nedávno bylo oznámeno, že se dočkáme ještě dvou pokračování s tím, že druhý díl bude k vidění 24. černa 2016 (tedy nějakých 20 let po premiéře jedničky) a trojka měla zamířit na stříbrné plátno následující rok. Podle nejnovějších zpráv ale nebudou dvojka a trojka natáčeny současně, nejdříve vznikne druhý díl a osud třetího dílu se bude odvíjet od finančních výsledků Dne nezávislosti 2.

Ovšem, bez ohledu na stanovení premiéry v případě dvojky, 20th Century Fox oficiálně nedalo dalšímu dílu Dne nezávislosti zelenou. To udělalo až nyní s tím, že produkce by měla začít v květnu příštího roku. Studio počítá s účastí Emmericha, přestože ten zatím nepodepsal smlouvu. Neočekává se ale, že by couvnul.

Scénář napsal Emmerich společně s Deanem Devlinem (spolupracoval na prvním Dni nezávislosti), následně ho přepsal James Vanderbilt (Útok na Bílý dům), ale tím to neskončilo, dopiloval ho Carter Blanchard.

Dokážete si představit Den nezávislosti bez Willa Smitha?

2 komentářů:

  1. Po filmu PO ZÁNIKU ZEMĚ si určitě tento film dokážu bez willa Přesdstavit

    OdpovědětVymazat
  2. Spíš si nedokážu představit dvojku jako takovou. Přece jenom první díl je klasika mého dětství a ruku na srdce kolik pokračování po letech se povedlo.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.