čtvrtek 2. října 2014

Twilight sága: S vlkodlaky bez chlupů, třpytivými upíry a zamilovanými podivínkami nekončíme, chystá se pět krátkých filmů

Fanoušci Twilight ságy radujte se, vaši hrdinové se vrátí.


Moment, moment, než se začnete rozplývat nad tím, že si na stříbrném plátně užijete další dobrodružství svých romantických hrdinů, tak vězte, že se nechystají projekty, které zamíří do kina, ale pět krátkých filmů, které vzniknou ve spolupráci autorky knižní předlohy Stephenie Meyer, filmové společnosti Lionsgate, organizace Women in Film, společnosti Tongal (ta se postará o financování skrze takzvaný crowfunding, tedy vybírání peněz od široké veřejnosti) a Facebooku.

Právě na tuto sociální síť pětice filmů zamíří. Zajímavostí je, že každý z nich bude režírovat ženská filmařka. Projekt nese název The Storytellers - New Creative Voices of the Twilight Saga" a chce dát prostor nadějným, ale zatím nepříliš známým režisérkám.

Pět kandidátek bude vybírat porota složená ze Stephenie Meyer, představitelky Belly Kristen Stewart, dvou oscarových hereček Kate Winslet a Octavia Spencer, spisovatelky a spolurežisérky Ledového království Jennifer Lee, režisérky Stmívání Catherine Hardwicke, držitelky Emmy herečky Julie Bowen a prezidentky organizace Women in Film Cathy Schulman.

Musíme říct, že složení poroty je opravdu zajímavé. A upřímně, přestože Twilight sága nepatří k něčemu, co bychom si pouštěli neustále dokola (jednou a dost), tak nás docela zajímá, jak si s tématikou poradí Hollywoodem zatím nepříliš políbené mladé filmařky. Možná některá z nich nabídne neotřelý pohled na tématiku a můžeme se těšit na podívanou, která nebude jen romantickým pásovým produktem pro zamilované teenagery.

Pětice krátkých filmů se zřejmě bude věnovat různým postavám z knižní série, nejen těm hlavním. Kdy projekty uvidíme není zatím jasné.

Zaujal vás nápad svěřit režii začínajícím filmařkám?

2 komentářů:

  1. Dobrý nápad na ne úplně dobré téma...

    OdpovědětVymazat
  2. To na mě dýchá trochu reality show, když je tam porota a bude se vybírat. Jinak složení poroty, že je tam Kate Winslet, je zajímavé a překvapivé. A vzhledem k tomu, že je to o ženském pohledu, tak se nedivím, že tam není jediný muž. A uvidíme, jak to dopadne. I když předpokládám, že tady se k těm výtvorům ani nedostanu.

    Katynka

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.