čtvrtek 16. října 2014

TOP 3: Naše tři nejvíce a nejméně oblíbené postavy z Živých mrtvých

Pátá řada Živých mrtvých odstartovala a to rekordně (více zde). Seriál už je tu tedy s námi už pátým rokem (a bezpochyby ještě dlouho bude). A za tak dlouhou dobu už jsme si stačili vybrat své favority, ale také ty, které bychom raději viděli ve spárech nemrtvých.


Nejméně oblíbené postavy

3. Lori Grimes (Sarah Wayne Callies)

Rickova (Andrew Lincoln) choť nám nikdy nepřirostla k srdci. A není divu. Pořád se jí něco nelíbilo, dělala problémy, byla nepříjemná a chovala se k ostatním postavám hrozně. Upřímně řečeno, vůbec necháme, proč o ni byl takový zájem. Není to holka, se kterou bychom chtěli být ve svazku typu "dokud vás smrt nerozdělí" (speciálně, když to v Živých mrtvých může být každou chvíli).

2. Carl Grimes (Chandler Riggs)

Rickův syn sice rád nosí jeho klobouk, ale nezdá se, že by se potatil. Spíše pomamil. Devadesát procent času je nesnesitelný, kvůli němu se občas jiné postavy dostanou do hodně nepříjemných situací, k tomu se přidalo klasické pubertální chování v kombinaci se snahou hrát si na hrdinu. Máme hromadu důvodů, proč nám tenhle spratek leze na nervy.

1. Andrea (Laurie Holden)

Tímto vás asi nezaskočíme. Andreu nemá ráda spousta lidí. A kdo by je mohl vinit. Pokud pomineme to, že se velmi liší od předlohy, která se objevila v komiksu (kde šlo o ráznou a drsnou postavu), tak je asi těžké fandit někomu, kdo neustále peskuje, dělá jedno špatné rozhodnutí za druhým, skočí na špek člověku, kterému z očí (oka) kouká, že je to grázl atd. atd..

Nejoblíbenější postavy

3. Carol Peletier (Melissa McBride)

Na začátku to byla uťápnutá manželka, které dával její partner pořádně zabrat a ona si to nechala líbit. Dalo se tak čekat, že skončí rozcupovaná na kusy. Omyl, postupem času se z ní stal jeden z nejráznějších a nejsilnějších charakterů v celém seriálu, který se nebojí dělat to, na co ostatní nemají "koule". Z postavy, u které bylo člověku vlastně jedno, co s ní bude, se stal někdo, kdo se zvládne postarat nejen o sebe, ale zachránit krk i ostatním.

2. Michonne (Danai Gurira)

Extra rázná slečna s katanou, která si vede na řetězech dva zombíky? Co se na ní dá nemilovat? Michonne je sice málomluvná a není zrovna typ, který dává najevo emoce, ale naštěstí se z ní nestala osina v zadku, která se jen tváří jako kakabus a hraje si na drsňačku. Ona jí totiž je a když se začne ohánět nemrtví padají jeden za druhým. Pro nás (a nejen pro nás) jeden z nejvíce "badass" charakterů v seriálu.





1. Daryl Dixon (Norman Reedus)

Je trochu paradoxní, že jedna z postav, která nemá předlohu v komiksu, se nakonec stala favoritem diváků. A nás to vůbec nepřekvapuje. Sice se nejdříve zdálo, že Daryl je jen jižanský mastňák a buran, ale po nějaké době bylo jasné, že je to sice někdo, komu se nechcete postavit do cesty, ale také svým způsobem sympaťák, který není tak amorální, jak se snaží tvářit. Ne, že by to byl vysloveně Mirek Dušín, ale když na to přijde, víte, že vám kryje záda. Původně měla postava jen vedlejší roli, ale získala si takovou popularitu, že byl Daryl od druhé řady povýšen na jednu z hlavních postav a Norman Reedus patří k nejlépe placeným hercům z Živých mrtvých.

Kdo je vaším favoritem, je to dobrácký Glenn nebo Hershel? A koho naopak nemůžete ani cítit?

12 komentářů:

  1. nejlepsi je podle me Judith

    OdpovědětVymazat
  2. Článek jsem rozklikával s napětím, jestli bude v top 3 moje oblíbená Carol, takže díky, že jste nezklamali. Já osobně ji mám na prvním místě, jen pár kroků za ní Daryl. U obou postav mi zkrátka přijde uvěřitelné, že by ve světě plném nemrtváků přežili. U ostatních postav si říkám, že musejí mít plné batohy andělů strážných, jinak už by z nich byl dávno nedělní oběd. Takže Carol a Daryl, pak hodně dlouho nic.
    TOP 3 nejhorší... jsem jediný, kdo by tam zařadil Ricka? Jako má svoje světlé chvilky, ale většinou ho nemůžu vystát.

    OdpovědětVymazat
  3. Nejste, Rick mi občas také dost vadí, ale jindy je docela sympatický, takže to vyrovnává :D.

    OdpovědětVymazat
  4. Nejoblíbenější 1. Zombie z 36:23 (Episoda S3E02), 2. Guvernér 3. Zombie z 12:06 (Episoda S01E01)
    Nejneoblíbenější: 1.Lori Grimes 2. Carl Grimes 3.Rick Grimes

    OdpovědětVymazat
  5. James je poriadny troll ... Super vtip na záver

    OdpovědětVymazat
  6. Vubec by mě nevadilo, kdyby sežrali Carla. Naopak by mě to velice potěšilo. :D

    OdpovědětVymazat
  7. TWD má snad nejhorší postavy z těhletěch úspěšných seriálů ever. Můj výpis (jen postavy, co si vybavím z hlavy)

    Vyloženě debilní - SHANE, Guvernér, Andrea, od druhé/třetí série Glenn, Lori
    Debilní, ale dají se vcelku v pohodě snést - Carl, Rick, Carol
    Fajn - Daryl s bráchou, Michonne

    Neutrál - všechny ostatní

    OdpovědětVymazat
  8. super článek ale krátký :) ... Co se týče oblíbených postav a naopak neoblíbených tak u mě to záleží vždycky na dané sérii. Když tam byla Lori taky mi hodně vadila. Carl mi začal vadit tak od poloviny druhé řady. Carol a Daryla mám taky za nejlepší postavy vůbec společně ještě s Morganem který zatím neměl moc prostoru ale doufám že se to teď zlepší.

    Ve čtvrté řadě mi příšerně pila krev ta holka od Guvernéra co jediná od nich přežila a přidala se k Rickovi. Hrála si na děsně drsnou a prd z toho. Ani si vůbec nemůžu vzpomenout jak se jmenuje a to jsem si to hledala asi už třikrát. Nevíte jestli tam bude mít teď nějakou zásadní roli???

    OdpovědětVymazat
  9. Čekala jsem aktuálnější postavy:-) Ale Carl je rozhodně nejvíc nejotravnější postava ever!!! Pokousat!!! A hned po něm Ricka. Kdo přesluhuje? Bob, Tara, Sasha, Glennn...
    Nejoblíbenější? Jsem žena, takže je to jasné- Daryl. Po něm Carol, opravdu mě poslední díly velmi překvapila. A koho postrádám? Pořád čekám kdy se vrátí Beth, co s ní je a pokud se vrátí, jestli se ještě nějak rozvine její vztah s Darylem...

    OdpovědětVymazat
  10. asi jsem jedna z mála, koho Carol už od začátku štve a tím hrdinským kouskem v posledním díle si to u mě ještě pořád nevyžehlila. jinak souhlasím :)
    http://img-9gag-lol.9cache.com/photo/aDw49O9_460s.jpg

    OdpovědětVymazat
  11. Michonne a Deryl nejlepší a rozhodně bylo víc lidí horších jak Andrea... :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Darylovi fandím od začátku, kdo mi fakt vadil byl Shane

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.