úterý 7. října 2014

Test seriálů 2014/2015: Mulaney - Sitcom, který pobaví?


Jak hodnotíme seriálový debut Johna Mulaneyho?

Základní informace


Název: Mulaney
Datum premiéry: 5. října 2014
Žánr: sitcom
Stanice: FOX

Kdo za tím stojí?


O co jde?

Sledujeme život internetového baviče Johna Mulaneyho, který dostane šanci pracovat pro úspěšného televizního komika. Každý díl navíc obsahuje stand-up vystoupení, kterými John bavil publikum během natáčení.

Klady

Stand-upy. Stand-up baviči to nikdy nemají moc lehké. Musí se trefit do smyslu pro humor velkého a různorodého publika. John Mulaney možná není bavič, který by vás svým materiálem dostal do kolen, ale jeho stand-upy během natáčení byly dobré, humor nebyl tak jednoduchý jako ve zbytku pilotu.

Zápory

Herci. Největším problémem všech sitcomů je to, že si herci pravděpodobně myslí, jak se musí pitvořit, aby byli vtipní. A neustále to dělají. Výjimkou není ani Mulaney. Nový Johnův šéf má připitomnělý výraz celých dvacet minut, neustále se kroutí a v duchu si nejspíš myslí: "Že já si neřekl o větší honorář, když ze sebe dělám takovýho vola!" Sám ústřední hrdina John je v některých situacích strašlivě kožený. Stojí v nepřirozené pozici a své věty odříkává bez jakékoli špetky herectví. Pověstným posledním hřebíčkem do rakve ale je "drogový dealer". Ten se na scéně objevoval takovým způsobem, až to připomínalo úplnou parodii.

Sledovat či nesledovat?

Ne.

Verdikt

John Mulaney se pokoušel vytvořit vtipný sitcom a svým způsobem při vymýšlení některých gagů uspěl. Třeba slogan "problem bitch" je na pár minut vtipný, scénka s odportováním také a u pár vtipů se alespoň usmějete. Jenomže seriál se nedokázal zbavit všech sitcomových zlozvyků jako je pitvoření herců, vtípky na hranici velice jednoduchého humoru a přehánění. Rozhodně se nejedná o nejhorší komedii roku, jsou tu i horší. Přesto seriál ničím příliš nezaujme a vzhledem ke sledovanosti asi ani moc dlouho nevydrží. Takže vám nakonec může být jedno, že ho neuvidíte.

Hodnocení: 3/10




Dáte Mulaneymu přece jenom šanci?

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.