neděle 12. října 2014

Návštěvnost kin: Fincherova thrillerová lahůdka si udržela první místo, Drákula i Robert Downey Jr. si na ní vylámali zuby

V minulém týdnu obsadila první místo Zmizelá, thriller Davida Finchera, který se dočkal spousty chvály i slušných tržeb. A krasojízda pokračuje.


Přestože tržby Zmizelé klesly o 28,6 procenta na 26,8 milionů dolarů, bylo to dost, aby se udržela v čele a ukázala ostatním projektům dlouhý nos. A to konkurence nebyla úplně nezajímavá.

Nejúspěšnější novinkou je Drákula: Neznámá legenda. Projekt se zrovna kladného hodnocení od novinářů nedočkal. Ale diváci jsou o dost milejší a více méně film chválí. Tržby za první víkend jsou tak neoslnivých, ale slušných 24,46 milionů dolarů při rozpočtu 70 milionů dolarů.

Komedie s ne úplně krátkým jménem Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day je další novinkou. Obsadila třetí místo s 19,1 miliony dolarů. Také jde o úspěch, protože velmi dobře hodnocený film vyšel jen na 28 milionů dolarů.

Robert příliš nezaujal

Dvojka z minulého týdne, horor Annabelle klesl na tržbách o nepěkných 55,9 %, konkrétně se dostal na částku 16,4 milionů dolarů. Ale jedná se o laciný projekt, takže je to stále slušná částka.

Soudce s Robertem Downey Jr. je podle novinářů průměrnou záležitostí a ani premiérové tržby nejsou kdovíjak oslňující. Mluvíme tu o sumě ve výši 13,33 milionů dolarů. Ani tento film nebyl přehnaně drahý (50 milionů), ale i tak je 13,33 zklamáním. Od filmu s Robíkem v hlavní roli se asi čekalo více. Hlavně, když byl nasazen do více než 3 tisíců sálů.

9,73 milionů získal Denzel Washington a jeho akční thriller Equalizer, který dosud utržil skoro 110 milionů celosvětově.

Labyrint: Útěk stále vydělává

Poslední premiéra, drama Addicted startuje na sedmičce s 7,6 miliony dolarů. Ale to není žádné překvapení. Zaprvé, film byl promítán jen v 846 sálech a zadruhé, recenze dost kritizují, takže 7,6 milionů není asi pro tvůrce zklamáním.

Povedená adaptace knižní předlohy Labyrint: Útěk si už přišla na skoro 207 milionů dolarů. O víkendu si film připsal 7,5 milionů dolarů.

6,68 milionů si odnášejí animovaní Škatuláci, kteří skončili na devítce a na konci je propadák s Nicolasem Cagem Left Behind s 2,91 miliony dolarů.

Nějaká ta romantika i animáč

Příští týden je pro něžná srdce připraven film Co s láskou o dvojici milenců, kteří se dlouhé roky neviděli, ale pak se setkali a znáte to stará láska nerezaví. Fandy netradičních animáků jistě potěší Kniha života, kterou produkoval Guillermo del Toro. Poslední novinkou je pak válečný film s Bradem Pittem Železná srdce. První recenze se přiklánějí k mírně pozitivnímu hodnocení.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.