čtvrtek 30. října 2014

Hra o trůny: Herci uzavřeli výhodné smlouvy na sedmou řadu. Přilepší si, i když ne všichni stejně

Paradoxně HBO ještě oficiálně nedalo sedmé řadě zelenou.

I když je to jen otázka času. Hra o trůny je extrémně úspěšným (i když finančně náročným) projektem. Proto také HBO odsouhlasilo pátou a rovnou i šestou řadu. Pátá se v tuto chvíli natáčí a premiéru bude mít příští rok.

SOUVISEJÍCÍ: TOP 5: NEJDRAŽŠÍ TELEVIZNÍ SERIÁLY - KTERÉ TELEVIZNÍ PROJEKTY STÁLY TOLIK, ŽE SE VÁM PROTOČÍ PANENKY?

Aktuálně ale herci uzavřeli také smlouvy na sedmou. Jak bylo řečeno, není to automatické potvrzení toho, že si ji HBO objedná, ale bylo by velkým překvapením, kdyby ne. Mimochodem, herci se mohou radovat, nové kontrakty jim zajistily pozici jedněch z nejlépe placených hvězd v seriálech kabelových stanic.

Měli by si přijít na částku kolem 300 tisíc dolarů za epizodu. Ale ne všichni se mohou radost z takové sumy. Herci jsou totiž "rozděleni" do několika platových tříd. Do třídy A spadají Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Kit Harington (Jon Snow), Lena Headey (Cersei Lannister), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) a Nikolaj Coster-Waldau (Jamie Lannister). Právě oni dostanou cca 300 tisíc za jeden díl.

Třída B se také dočká navýšení, ale není jasné, jak velkého. Logicky ale bude jejich mzda nižší, než u herců z třídy A. Do skupiny B spadají Maisie Williams (Arya Stark), Sophie Turner (Sansa Stark) a Natalie Dormer (Margaery Tyrell).

Nejméně si polepší herci z třídy C, kam patří představitelé důležitých ale vedlejších rolí, kteří se v seriálu objevují poměrně často.

Co říkáte, zaslouží si představitelky sester Starkových být ve třídě A?

10 komentářů:

  1. Spoiler! Tak a ted vime, kdo neumre v pate a nejspis i v seste serii.Redakci prosim o trosku rozumu pri psani takovych clanku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od páté řady přijdou na řadu i flashbacky takže se mohou a budou objevovat i postavy, které zemřely/zemřou. Varování o spoilerech tak není nutné. Navíc, nikde není řečeno, v kolika dílech se daný herec objeví. Tohle opravdu není zrovna zpráva, která by odhalovala důležitou zápletku.

      Vymazat
    2. Těžko by si mohl někdo myslet že postava, která umře a bude ve flashbacích by mohla zapadnout do kategorie A. A co si budeme povídat u Kita je to totální spoiler i pro čtenáře..
      Těžko z toho ale vinit vás. Ohledně takhle vyhypovanýho seriálu jsou a budou spoilery všude, už jenom podle názvu článku na hlavní straně mě to, že to bude jeden velkej spoiler napadlo. Takže za blbost se platí a můžeš si za to sám anonyme (já jsem jako jinej anonym aby bylo jasno) :D

      Vymazat
    3. Tak jelikož Martin ještě nemá hotovy závěrečné dvě knihy a spekuluje se, že sedmá řada Hry o trůny bude poslední, není vůbec jasné, které postavy se nakonec objeví. Ony smlouvy s HBO nejsou o tom, že si herci v sedmé řadě určitě zahrají, ale v podstatě jde o to, že pokud sedmá řada bude a pokud se v ní daný herec objeví, bude jasné, za jaký plat. Rozdělení do tříd není otázkou budoucích sezón, ale funguje už nyní, takže to, že je herec v "A" třídě automaticky neznamená, že si v sedmé řadě zahraje. Ještě nic není vytesáno do kamene, vyjma toho, jaký dostanou herci plat, pokud bude sedmá řada.To je jediná jistota.

      Vymazat
    4. No, nevěřím tomu že by uzavírali smlouvy na 7.řadu, pokud by postava měla v 6.řadě zemřít.

      Vymazat
    5. Jak už jsem vysvětlil, nejsou to smlouvy o nutné účasti v sedmé řadě, ale o výši platu v případě účasti v sedmé řadě. V článku je uvedeno, že sedmá řada ještě oficiálně odsouhlasena nebyla, takže smlouvy se týkají toho, kolik bude vyplaceno v případě toho, že daný herec/herečka budou povoláni do potencionální sedmé sezóny. Ostatně, kromě Martina nikdo neví, kdo v dalších dvou knihách zemře/přežije, takže ani tvůrci seriálu ještě netuší, které herce budou potřebovat.

      Vymazat
  2. mno, hlavne nechapu, jak muzou uzavirat smlouvy o penezich, kdyz to financuje HBO, ktery na to jeste nekyvlo (tzn. ani neschvalilo rozpocet).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není to nikterak složité. HBO a herci se dohodnout na tom, kolik dostanou za sedmou řadu, pokud vznikne. Nedojde tak k handrkování o platech po konci šesté řady. Když nevznikne, nevznikne, když vznikne, už bude jasné, kolik za ni herci dostanou, odpadne vyjednávání.

      Vymazat
  3. Tak vzhledem k tomu, že Arya je jedna z nejlepších a nejzajímavějších postav a Maisie je na svůj věk skvělá herečka, by si to určitě zasloužila víc než....nevím, třeba Jon Snow je díky herci spíš trpitel...

    OdpovědětVymazat
  4. Je zajímavé, když o dva a půl roku později to je již skoro 10x víc... :D :D http://www.edna.cz/game-of-thrones/novinky/kolik-penez-si-vydelava-pet-protagonistu-serialu-game-of-thrones/

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.