úterý 30. září 2014

Batman v Superman: Dawn of Justice - Ben Affleck by si rád nechal kostým Batmana. Na kolik by ho to vyšlo?

Není úplně výjimečné, že si herci občas vezmou (s dovolením tvůrců, samozřejmě, i když ne úplně vždy :)), nějaký suvenýr z natáčení. To samé chtěl udělat i Ben Affleck, zalíbil se mu kostým Netopýřího muže. Filmaři nebyli proti, ale není to zadarmo.

Natáčení pokračování Muže z oceli je v plném proudu a představitel Batmana by na něj rád vzpomínal (ale asi ne na to, jaká vlna nevole se zvedla, když bylo oznámeno, že si Bruce Waynea zahraje). Proto se rozhodl, že požádá tvůrce, zda by bylo možné nechat si kostým:

"Zeptal jsem se, ´Co kdybych si vzal kostým domů, až to dotočíme?´ A oni na to: ´Za sto tisíc dolarů´. Na to jsem řekl: ´Tak to si ho asi raději jen vyfotím."

SOUVISEJÍCÍ: NEJDRAŽŠÍ FILMOVÉ SUVERNÝRY - JE LIBO NĚJAKOU IKONICKOU REKVIZITU Z BIJÁKU? KLIDNĚ, ALE PLÁCNETE SE PŘES KAPSU

Cena to rozhodně není lidová, ani pro někoho, kdo bere pár milionů za roli, ale Affleck pro to má pochopení. Poznamenal, že si tvůrci dávají záležet na každém detailu, takže investují spoustu peněz do každé maličkosti. Také nezapomněl pochválit, jak kvalitně je zpracován právě kostým Batmana. Ten měl na starosti Michael Wilkison, který je proslulým kostymérem (300: Bitva u Thermopyl, Muž z oceli). Wilkinson se nechal slyšet, že s každou z postav bude jednat s úctou. Jinak řečeno, bude respektovat jejich komiksové předobrazy. Samozřejmě, určité změny tu jsou, ale je pravda, že se neutrhl ze řetězu a podle nás jsou kostýmy povedené.

Jaký kostým filmové postavy byste rádi měli vy?

3 komentářů:

  1. Predatora a Darth Vadera

    OdpovědětVymazat
  2. Já určitě Spidermana (od Raimiho)

    OdpovědětVymazat
  3. Kostym Celeste z filmu Anal maniac's a chtel by ji v nem mohli nechat :-)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.