neděle 3. srpna 2014

Z Nation: Syfy si vyrobila vlastní The Walking Dead


Když něco funguje, tak proč to neokopčit?
Z The Walking Dead stanice AMC se stal obří hit, který pravidelně láme rekordy sledovanosti a televizi přináší slušné peníze. Proto se nemůžeme divit, že se na úspěchu zombie žánru pokouší přiživit filmové a další televizní produkce. Málokdy ale scenáristé přijdou s natolik originálním nápadem, aby dokázal vystoupit ze stínu Živých mrtvých. A tak na to jde kabelovka Syfy pěkně lišácky.

Nový seriál Z Nation, který se bude vysílat už letos na podzim, totiž až příliš nápadně připomíná The Walking Dead. Dokonce bych se nebál použít výraz "vykrádačka" úspěšného hitu. Už první trailer vizuálně nepřináší vůbec nic nového.  Jen ten příběh bude "na oko" jiný a herci také, ačkoli typově budou sedět na předlohu The Walking Dead.

Základní premisou seriálu je to, že Ameriku vybil zombie virus, avšak několik šťastlivců stále přežívá. A jeden dokonce přežil i kousnutí od zombie. Teď je na přeživších, aby tohoto unikátního jedince dopravili k vědcům, kteří z něj můžou "odsát" protilátku na zombie virus.

Nicméně nebudeme soudit ještě před premiérou. Třeba se z toho nakonec vyklube originální a zábavný seriál.

 

Dáte Z Nation šanci?

7 komentářů:

  1. syfy to zrusi aby nasli miesto v slote na novu show o vareni alebo popripade wrestling ...

    OdpovědětVymazat
  2. Dělají si srandu? To není jenom vykrádačka Walking dead, ale také hry The last of us! Kdo hrál hru, tak ví, o čem je příběh a zápletka tohoto nového seriálu je úplně stejná. Vlastně do puntíku stejná...

    OdpovědětVymazat
  3. Tomáš vzal si mi to priamo z jazyka :D Hlavný príbeh vykradnutý z Last of US a ostatné z Walking Dead :D

    OdpovědětVymazat
  4. Popravdě mi je to celkem jedno. Spíš mě štve to co udělali z Dvanácti Opic.

    OdpovědětVymazat
  5. Námět typu "Jeden člověk je imunní a musíme ho dovézt do bezpečí a udělat vakcínu" tady byl už tolikrát a mnohem dřív než TLOU.

    OdpovědětVymazat
  6. Co chcete pořad vymýšlet nového, já budu rád když to bude pořádně udělaná zombie akce. čekat vždy tak dlouho na nový WD je hrozné takže tohle může být dobrá výplň .)

    OdpovědětVymazat
  7. Ať je vyhradeno cokoliv, je mi to fuk (to je starost autorů), seriál je po prvním díle na stejné úrovni jako WD, dokonce se mi líbí o některé drobnosti více.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.