středa 6. srpna 2014

MARVEL: Co prozradil šéf Marvelu Kevin Feige o plánech společnosti?


Kevin Feige se rozpovídal o marvelovských plánech. Řekl něco nového?
Americký Comic-Con je vynikající příležitostí k setkání oblíbených herců se svými věrnými fanoušky. Tato akce ale není jenom o hercích, protože na ni jezdí i tvůrci a hlavouni společností, které všechno řídí. A jedním z těch hlavounů, kteří na letošní Comic-Con dorazili byl i Kevin Feige, ředitel Marvelu a také člověk, který stojí za schvalováním všech marvelovských televizních i filmových projektů. Feige se rozhodl sejít s novináři a zodpovědět na několik jejich otázek. A my vám teď přinášíme to nejzajímavější, co na této schůzce zaznělo.

Ultron byl v plánu už během natáčení prvních Avengers

U hollywoodských sequelů je to většinou tak, že se nejprve vymyslí a natočí první díl a pak se teprve začne mluvit o dvojce. Jenomže Marvel už dávno věděl, že jeho filmy jsou velice úspěšné, a tak během natáčení Avengerů došlo na plánování dvojky. A zatímco studio podle všeho nevědělo, kam by měl příběh směřovat, Joss Whedon měl naprosto jasnou představu. "Ve dvojce musí být Ultron!" prohlásil rozhodně.

Také se vědělo, že konec marvelovské fáze dvě musí být jiný než konec fáze jedna. Zkrátka a dobře, všechny filmy ve druhé fázi musely nastolit příběh pro závěrečné Avengers 2 tak, aby okolnosti vedoucí k sestavení týmu byly jinačí než ve fázi jedna.

Thanos možná bude součástí Avengers: Age of Ultron

Na tohle téma Feige odpovídal značně vyhýbavě. Nejprve jasně popřel, že by se Thanos měl v chystané týmovce objevit, pak ale řekl, že Thanos si dělá, co chce a mlže se objevit, kde se mu zachce. Avengers 2 se navíc pořád ještě točí. Což nám menší naději dává.  

Jak funguje propojení Marvel universa?

Marvel si v tuhle chvíli může sice dovolit téměř cokoli, ale jedné věci se bojí. A to spojení velkého množství postav v jednom filmu. Jistě, jsou tu Avengers, ale tam je počet superhrdinů pořád ještě v udržitelné míře a každý by měl mít dostatečné množství prostoru. Daleko výhodnější jsou pro Marvel v tuto chvíli nečekaná camea různých postav v jiných projektech. A narozdíl od DC Comics, které se štítí propojení televizního světa s filmovým, Marvel se tomu nebrání a je možné, že v chystaných seriálech pro Netflix občas vykoukne někdo, koho byste tam vůbec nečekali.

Co je nového u Ant-Mana a Doctora Strange?

Není žádným tajemstvím, že ve třetí fázi Marvel sáhne po dvou doposud nevyužitých hrdinech - Ant-Manovi a Doktorovi Strangeovi. I o těchto dvou filmech se Feige rozpovídal. Ant-Man má být klasickým mentorským snímkem, kdy jedna postava předá svůj kostým druhé. V tomto případě Michael Douglas na Paula Rudda.

V případě Doktora Strange Feigeho fascinuje propojení superhrdinského světa s vědou a fyzikou. V poslední době se Feigemu zalíbil dokumentární seriál Cosmos, ze kterého by tvůrci mohli čerpat inspiraci i pro Doktora Strange.

Myslíte si, že Feige vede Marvel správným směrem? Na který film ze třetí fáze se nejvíc těšíte?   

1 komentářů:

  1. Neví se něco o Black Widow ?(krom toho, že je potvrzená)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.