úterý 13. května 2014

X-men: Budoucí minulost - Jaké jsou první ohlasy ze zahraničí?

Už za necelých 14 dní do českých kin dorazí X-men: Budoucí minulost, na které se v redakci mimořádně těšíme. Je ale na co? V zahraničí už někteří novináři poslední Singerův film viděli. Co na něj říkají? Samé superlativy!

,,Tenhle film funguje jako prequel, sequel a přemostění mezi oběma. A především, funguje jako jedno velké ,,fuck you" směrem k X-Men: Poslední boj."


To je jen jedna z mnoha reakcí, které nám udělaly radost. Na RottenTomatoes má v tuto chvíli  X-men: Budoucí minulost nádherných 91% a to znamená, že drtivá většina recenzentů je nadšených. Je to dokonce lepší skóre než měl druhý Captain America (89%). Samozřejmě to neznamená všechno, američtí recenzenti vidí věci často trochu jinak než ti evropští, zdá se ale, že X-men rozhodně nebudou průser a velmi pravděpodobně půjde o jeden z nej filmů letošní sezóny. Další recenze to jen potvrzují.

,,Nejlepší, nejkomplexnější a nejzábavnější X-men film jaký jsme kdy viděli."

,,Tenhle našlapaný, akcí nabitý sequel má vznešenost a eleganci. Ale je také dostatečně vtipný a emotivní a dokáže vnášet do příběhu silné myšlenky."

,,Působivý a silný koktejl starého a nového - prostě je to nejkrásnější a nejambicióznější X-Men film, jaký byl doteď natočen."

,,Od roku 2003, kdy natočil X2, nevyužil tento filmař tak úspěšně svůj talent zachytit na plátně vážně laděnou comicsovou poetiku, emoce, pop kulturu a (zásadně) mazaný humor."

Vypadá to, že se máme na co těšit.

12 komentářů:

  1. Už se nemohu dočkat, ale přiznám se, že mně prostě X-Men: Poslední vzdor zase tak špatný nepřišel.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem byl s Posledním vzdorem taky spokojenej. Nicméně poté jak navázali Wolverina na tenhle film mě vážně zajímá ta první citace. Co znamená to velké "fuck off".

      Vymazat
    2. Si děláte oba srandu,že jo?

      Vymazat
    3. Ne, nedělám, bohužel se nepřidám k vlně extrémní buzerace jen proto, že Ratner je obecně s oblibou kritizovaný režisér. X-Men: Poslední vzdor není žádný vyslovený zázrak, ale také z mého pohledu nejde o podívanou, která by si zasloužila dostat zase tolik za uši. Ratner není Singer, o tom není sporu, ale Poslední vzdor je prostě slušný nadprůměr. Ostatně na tom se shodne většina světových recenzentů, průměr je někde kolem 6/10.

      Vymazat
    4. Poslední vzdor je hrozná sračka....

      Vymazat
    5. Poslední vzdor fungoval dobře jako jednohubka, ale pokulhával v tom, aby zapadl do většího, značně propojeného universa.

      Vymazat
    6. Pan Lysý to dobře popsal. Posledni vzdor není zázrak, ale vizálně je to dobrej film, je tam plno "nových" postav a i když některé nedostanou dost prostoru tak tam jsou pro mě nezapomenutlné scény (jako třeba, když si malej angel řeže křídla, nebo Juggernaut bourá zdi když honí Ellen Page).

      Vymazat
    7. Tak, tak, není to tak psychologicky propracované, jako předchozí dva filmy, je to více do popcornového stylu, ale pořád se tam najde několik působivých okamžiků.

      Vymazat
    8. Největší problém Posledního Vzdoru byla příšerná přeplácanost. Obrovské množství postav, žádná nedostane dost místa. Nevyužitej potenciál Phoenix, několik dějových linek který ve výsledku akorát působí zmateně. Viděl jsem jednou a víc už ne. Spolu s Origins rozhodně nejhorší díl série.
      Na Budoucí minulost se ale nehorázně těším. Pokud to bude jen trochu jako X-men 2, což je jeden z mých nejoblíbenějších filmů vůbec, tak to bude super. :)

      Vymazat
    9. Ja som bola na vzdoru v kine 2x ... :)

      Vymazat
  2. Zatím to zní parádně :-).A klidně se přiznám že jsem se u Posledního vzdoru taky dobře bavil.Jo oproti ostatním filmům série je to takově popcornově mělký a jednoduchý ale mě to přišlo alespon zábavné.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.