neděle 4. května 2014

Trailer: Star Wars: Povstalci - Plnohodnotná upoutávka na animovaný seriál z universa Hvězdných válek

K nelibosti mnoha fanoušků Disney utnul vývoj seriálu Star Wars: Klonové války, i když určitou útěchu nabídnula společnost Netflix, která uvolnila finální řadu skrze své streamovací služby. Ovšem už nějakou dobu se připravuje duchovní nástupce Star Wars: Povstalci.

Z něj už jsme pár klipů viděli a přiznáme se, že příliš nadšení jsme z nich nebyli. Tentokrát byl uvolněn plnohodnotný trailer, díky kterému si člověk může udělat už lepší obrázek o tom, co nás čeká. A nemůžeme říct, že by se náš názor změnil. Zatím to vypadá, že nás čeká slabý odvar Klonových válek, který si užijí hlavně děti (Klonové války pro ně také byly určeny, ale dospělý se u nich rozhodně nenudil).

Premiéra je plánována na podzim tohoto roku, kdy se zájemci dočkají úvodní hodinové epizody. Nemůžete se jí dočkat nebo vás seriál nezaujal?


7 komentářů:

  1. Bohužel mám stejný názor. Vypadá to jako skvělá zábava pro děti, ne pro starší publikum, ale třeba nás to ještě překvapí.

    OdpovědětVymazat
  2. Já bych to ještě neodepisoval.Vizuálně to vypadá zatím chuději než klonové války ale to je částečně dáno snahou navodit atmosféru původního("na koleně dělaného"a proto strozejšího)filmu z 1977 a výtvarných návrhů Ralpha Mcquarrie.Co se výraznějšího zacílení na dětské publikum týče počkám si na to až pár epizod uvidím a teprve pak budu soudit.I klonové války byli přeci jen cíleny především na děti i když to neznamená že by se dospělí fanda Hvězdných válek musel stydět za to že je sledoval nebo že by snad byly úplně infantilní,to ne,naopak mnohé díly byly pojaty vyloženě dospěle a at už to bude s Rebels nakonec jakkoliv věřím že i tady se pár takových dílů a příběhů najde...možná dokonce i něco výrazně temnějšího než kdy bylo v Klonových válkách vzhledem k době zasazení děje.Tvůrci se vyjádřili že seriál bude mít atmosférou blíže k Nové naději než k Impérium vrací úder což ovšem nevylučuje že sem tam některé díly nesklouznou spíš k tomu Impériu.

    OdpovědětVymazat
  3. Za seriálem opět stojí Dave Filoni, což je pro mne bohužel znamením, že seriál bude mít stejně sestupnou tendenci jako měly Klonové války... Doufám, že se mýlím, ale moje očekávání nejsou na vysoké úrovni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jenže Dave Filoni nemá stejnou pozici jako minule.A sestupná tendence?Co se sestupné tendence týče mám přesně opačný názor-ty nejlepší díly jsou až z pozdějších sérií.Co jsem četl tak názor o sestupné tendency je dost raritní,obecný názor je opačný.Platí to jak po příběhové stránce tak zcela jistě po stránce technické.

      Vymazat
    2. No mě na to právě hrozně rozčilovalo, že když se seriál blížil ke konci, tak i přesto se tvůrci neměli k tomu aby dořešily množství nastolených dějových linií (co bude s Ashokou, Darth Maul, Ventress, atd.). Chápu, že seriál byl plánovaný především pro mladé diváky, ale i tak museli tvůrci přeci jen vědět, že přitáhnou i pozornost fanoušků SW.

      Vymazat
    3. Já bych se také přiklonil spíše k tomu, že měl seriál vzestupnou tendenci, ale přesto se mi více líbil první animovaný, kde se věnovala větší pozornost i jiným Jediům. Ne, hlavně Anakinovi a Obi-Wanovi.

      Vymazat
  4. Autoři jistě věděli že seriál nebudou sledovat jen děti.Je doslova prošpikován odkazy na filmy i širší Star wars univerzum které by většina dětí rozhodně nepobrala.Některé dějové linky pravda zůstaly nedořešené ale za to může Lucasův prodej práv Disneymu.Kdyby k tomu nedošlo vznikla by ještě přinejmenším jedna plnohodnotná řada(pravděpodobně 2 a Filony dříve tvrdil že mají hotové scénáře na 8 řad).Z té zbytkové 6sté série co odvsílat netflix je dobře patrné že se seriál nicméně tak jako tak chýlil ke konci a k ději Epizody 3.Přinejmenším některé rozdělané příběhy mají být dokončeny jinou formou-například přímé pkračování dějové linky s Darthem Maulem vyjde jako komiks podle scénáře původně vytvořeného pro Klonové války který už však nestihli realizovat.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.