úterý 20. května 2014

TOP 15: Nejočekávanější bijáky tohoto léta - Tyhle filmy si nesmíte nechat ujít

Letní filmová sezóna se už pomalu rozjíždí a vůbec ne špatně. Takový Captain America: Návrat prvního Avengera byl více než slušným startem laviny blockbusterů, která se na nás chystá. A máme se na co těšit. Vybrali jsme patnáct projektů, kvůli kterým oželíme i válení se i vody.

15. Želvy ninja
Režie: Jonathan Liebesman
Datum české premiéry: 21.8.2014
Index naší natěšenosti: 65 %
Trailer

Upoutávky nás úplně nepřesvědčily, ale z filmového dobrodružství našich oblíbenců z dětství se stále ještě může vyklubat hodně zábavná záležitost. Samozřejmě, triky jsou na vysoké úrovni a film producentsky zajistil Michael Bay, takže se rozhodně nemusíme obávat, že se nebude na co dívat. A Megan Fox jako April? To probouzí naši zvědavost.

14. Step Up: All In
Režie: Trish Massieu
Datum české premiéry: 31.7.2014
Index naší natěšenosti: 65 %
Trailer

Je asi dost těch, kteří nemají taneční filmy v lásce, ale pokud rádi sledujete sexy lidi, kteří se vlní v rytmu aktuálních hitů, tak není lepší volby než série Let´s Dance. A právě ta se v létě dočká dalšího dílu, který bude takovým "all star" filmem, protože se v něm objeví hromada představitelů hlavních i vedlejších rolí z předchozích dílů.

13. Hercules: The Thracian Wars
Režie: Brett Ratner
Datum české premiéry: 24.7.2014
Index naší natěšenosti: 65 %
Trailer

Letošní první výlet s Herkulem do antického Řecka nedopadl vůbec dobře. Asi nebudeme příliš krutí, když prohlásíme, že Herkules: Zrození legendy byl podle mnohých škvár. Tak doufejme, že Dwayne Johnson napraví řeckému silákovi reputaci. Brett Ratner je sice s oblibou kritizovaný režisér, ale my zase tak přísní nejsme a podle nás má určitý potenciál. Minimálně zvládá řemeslně slušné akční projekty a to by v tomto případě mohlo stačit.

12. Všechny cesty vedou do hrobu
Režie: Seth MacFarlane
Datum české premiéry: 12.6.2014
Index naší natěšenosti: 70 %
Trailer

Tahle komedie sice nebude plná výbuchů nebo obřích monster, takže nejde o typický blockbuster, ale stejně si ji asi nenecháme ujít. Hlavně kvůli tomu, že režisér Seth MacFarlane je velký provokatér. Jeho humor rozhodně není jemný, ale to nám vyhovuje. Politicky nekorektní, občas černý a někdy oplzlý, takový je styl, na který MacFarlane sází, což dokázal například hitovkou Méďa. Tentokrát se ale v doprovodu hromady hvězd první velikosti vydává na Divoký západ. Ovšem tohle opravdu nebude western, na který jsme zvyklí.

11. Zloba - Královna černé magie
Režie: Robert Stromberg
Datum české premiéry: 29.5.2014
Index naší natěšenosti: 70 %
Trailer

Klasické pohádky už nejsou v módě. Naopak, vzít legendární příběh, který se vypráví dětem a přetvořit ho v epické fantasy, to je postup, na který Hollywood sází. Došlo i na zápornou postavu ze Šípkové Růženky, která se dočká vlastního filmu. Tvář a pohublé tělo jí propůjčila Angelina Jolie a vypadá to na působivou podívanou, na které je sice vidět, že za ní stojí Disney, ale současně nepůjde o podívanou jen pro caparty.

SOUVISEJÍCÍ: JSOU KLASICKÉ POHÁDKY PASSÉ? V HOLLYWOOD ZŘEJMĚ ANO, V MÓDĚ JSOU "PŘEKROUCENÉ" FANTASKNÍ PŘÍBĚHY

10. Expendables 3
Režie: Patrick Hughes
Datum české premiéry: 14.8.2014
Index naší natěšenosti: 75 %
Trailer

Testosteronem přetékající pocta akčním filmům osmdesátých a devadesátých let se už brzy dočká třetího dílu. A přestože nás znervózňuje, že poprvé nemá film přístupnost R (do sedmnácti let jen v doprovodu dospělé osoby), ale PG-13, tak Sylvester Stallone diváky uklidňuje, že se dění na plátně bude k "eRkové" přístupnosti hodně blížit. To doufáme, chceme pořádnou divočárnu, žádnou "oťukávanou" pro celou rodinu.

9. Na hraně zítřka
Režie: Doug Liman
Datum české premiéry: 5.6.2014
Index naší natěšenosti: 75 %
Trailer

Velkolepé sci-fi, to je něco, co si málokdy necháme ujít. Navíc, když je inspirované japonským románem, který má velmi zajímavý námět. Dvojice vojáků je uvězněna v časové smyčce, což jim umožní znovu a znovu útočit na mimozemského nepřítele a postupem času tak odhalovat jeho slabiny. A rozhodně neuškodí, že je v hlavní ženské roli naše oblíbenkyně Emily Blunt.

8. Jupiter vychází
Režie: Andy Wachowski, Lana Wachowski
Datum české premiéry: 31.7.2014
Index naší natěšenosti: 75 %
Trailer

Sourozenci Wachowští od Matrixu natočili pár zajímavých projektů, ale nedá se říct, že by se jim finančně dařilo. Možná to změní novinka Jupiter vychází, která vypadá na opravdu megalomanskou podívanou, která ale současně nabízí i roztomile naivní příběh o vesmírné princezně a její záchraně před nebezpečím. Snad se režiséři neutrhnou ze řetězu a půjde o záležitost, kterou si užije i mainstreamové publikum, nejen úzká skupina fajnšmekrů.

7. Chraň nás od zlého
Režie: Scott Derrickson
Datum české premiéry: 3.7.2014
Index naší natěšenosti: 80 %
Trailer

Eric Bana v hororu od režiséra povedeného hororu Sinister? Máte naši pozornost. Upoutávky k tomuto filmu dávají vědět, že Sinister nebyl náhoda. Hororovému žánru aktuálně vládne James Wan, ale v Derricksonovi má zdatného konkurenta a ten by svou pozici mohl filmem Chraň nás od zlého potvrdit. Zatím se zdá, že se dočkáme velmi mrazivé a samozřejmě herecky výtečné podívané.

6. Jak vycvičit draka 2
Režie: Dean DeBlois
Datum české premiéry: 19.6.2014
Index naší natěšenosti: 80 %
Trailer

Vypadá to, že už pomalu končí doba, kdy se v kině objevovalo pět animáků do měsíce, ale stále ještě jde o hodně oblíbený žánr, ve kterém není snadné se prosadit. Jak vycvičit draka to zvládl a není divu, jde o opravdu zábavný film s líbivou tématikou, milým humorem i skvělým technickým zpracováním. Tak doufejme, že dvojka na tom bude podobně.

5. Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil
Režie: Robert Rodriguez, Frank Miller
Datum české premiéry: 21.8..2014
Index naší natěšenosti: 85 %
Trailer

Robík si dal tedy s pokračováním své komiksové adaptace Sin City - město hříchu (2005) na čas, ale nakonec se dočkáme a to už za necelý měsíc. Na režii se opět podílel i autor komiksu Frank Miller a trailer naznačuje, že se můžeme těšit na podobně zábavnou a současně nekompromisní podívanou jako před devíti lety.

4. Transformers: Zánik
Režie: Michael Bay
Datum české premiéry: 26.6.2014
Index naší natěšenosti: 85 %
Trailer

Bay se sice dušoval, že už žádný film s Transformery režírovat nebude, ale dlouho mu to nevydrželo. Tentokrát se rozhodl pro nové "lidské" obsazení a představí i legendární Dinoboty. A jak se dalo čekat, uvidíme explozivní biják, který volá po obřím kotli přesoleného popcornu a půllitru koly. Prostě blockbuster ve své nejčistší podobě.

3. Úsvit planety opic
Režie: Matt Reeves
Datum české premiéry: 17.7.2014
Index naší natěšenosti: 90 %
Trailer

Ze Zrození Planety opic (může nám někdo vysvětlit, proč je v původním filmu Planeta s velkým "p" a v pokračování s malým?) se stal jeden z nejopěvovanějších blockbusterů roku 2011. Mnozí nešetřili chválou, protože nešlo jen o povrchní podívanou, ale o "chytrý blockbuster". A něco podobného se zřejmě chystá i v případě pokračování. Dočkáme se jak vizuálně poutavých momentů, tak propracovaného příběhu.


SOUVISEJÍCÍ: ČEŠTÍ PŘEKLADATELÉ ŘÁDÍ. JAK SE DAJÍ ZPRZNIT NÁZVY FILMŮ?

2. X-Men: Budoucí minulost
Režie: Bryan Singer
Datum české premiéry: 22.5.2014
Index naší natěšenosti: 100 %
Trailer


Už je teď je to jasné, X-Men: Budoucí minulost jsou pecka. Recenze jsou v drtivé většině pozitivní, ohlasy diváků, kteří už měli možnost film zhlédnout také, takže je očividné, že Bryan Singer, který v podstatě spustil vlnu komiksových adaptací, nevyšel ze cviku. Někteří se dokonce nebojí prohlásit, že X-Men: Budoucí minulost jsou nejlepším "x-mením" filmem od X-Men 2 a to je pochvala jako hrom.

1. Strážci Galaxie

Režie: James Gunn
Datum české premiéry: 31.7.2014
Index naší natěšenosti: 100 %
Trailer

Ještě před pár hodinami bychom tápali, zda zařadit Strážce Galaxie na první nebo druhé místo, protože X-Meni jsou naše srdcovka, ale po traileru, který byl včera uvolněn, začínáme být více a více přesvědčeni, že tohle bude nejvýraznější projekt léta. Je jasné, že nepůjde cestičkou, kterou mu vyšlapaly předchozí marvelovské filmy, ale zkusí to po svém a komiksové adaptace potřebují čerstvý vítr jako sůl. Strážci Galaxie mají velkou šanci se jím stát.

Na který film se nejvíce těšíte vy?

8 komentářů:

  1. A 22 jump streer nic? :o

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se přiznám, že mě první díl docela bavil, ale úplně okouzlený jsem nebyl.

      Vymazat
  2. výborný přehled, děkuji za stručné a výstižné shrnutí, good job ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je jasná věc, nechceme, aby se naši věrní čtenáři ztratili v záplavě filmů :D.

      Vymazat
  3. Nepočítalo se původně se Sin City 2 až někdy v srpnu? ten červen je potvrzené datum?

    OdpovědětVymazat
  4. S tím PG13 u Expendables si doufám dělají prdel :O , jeste ted mam v paměti jak PG13 dokurvilo Pompeje a Gladiatorske zápasy tam byli spíše děckou hrou na písečku , než boj na život a na smrt

    OdpovědětVymazat
  5. Za sebe můžu říct, že je to samé akční a scifi, navíc ta témata jsou mimo mě. U toho hororu není napsané, o čem to je. Sice tento žánr nesnáším, ale čtu si jaké témata jsou vymyšleny. Za mě osobně se velmi a velmi těším na Step up All in - já jsem totiž nadšený fanda tanečních filmů a jelikož mi loni na podzim utekli v kině hned dva, tak toto mi utéct nesmí, jelikož Step up Revolution byla pro mě zatím největší pecka v tanečních filmech současnosti a musela jsem si ji koupit na DVD.

    Katynka

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.