sobota 3. května 2014

Mad Max: Fury road - jaký bude? Po letech čekání jsou tu první ohlasy

Je to už několik skoro desítek let, co se mluví o pokračování jednoho z největších postapokalyptických nářezů všech dob. Trvalo to opravdu roky, než George Miller začal natáčet čtvrtého Mad Maxe, ale nakonec se to podařilo. V hlavních rolích Mad Max: Fury Road se objeví Tom Hardy a jako Furiosa se představí Charlize Theron. Premiéra je naplánovaná na 15. května 2015.



Až dosud jsme v podstatě neviděli z filmu nic kromě pár fotek z natáčení. Teď se ale našlo pár lidí, kteří byli na jedné z prvních pracovních projekcí a tak začaly jejich reakce zaplavovat web. A naštěstí jsou to dobré zprávy, tady je pár citací.

,,Je to jakoby Miller v sobě 30 let držel veškerou vášen a zápal pro tento svět -  a nechal je v tom filmu explodovat. Vzpomínáte si na závěrečnou honičku s kamionem v druhém dílu Mad Maxe, která je dodnes oceňovaná? Tak to je dobře, protože takový je v podstatě celý tenhle nový film a funguje to."

,Pokud jste skalní fanoušci, tak už jen první část filmu pro vás bude znamenat, že čekání se vyplatilo."

,,Jsou tam narážky a odkazy na předcházející trilogii, ale jsou tam zakomponovány organicky a smysluplně... Celý film se odehrává někde mezi prvním a druhým dílem."

Těšíte se na Mad Max: Fury road? A může se George Miller překonat a natočit ještě něco lepšího než druhý Mad Max?

3 komentářů:

  1. Lepší než Road Warrior to asi být logicky už ani nemůže, pač mezi 1. a 2. filmem udělal Miller vizuálně velikej skok a to překvapení, který přinesla dvojka, se už těžko může opakovat. Stejně si ale myslím, že už jen to, že Miller je znovu headmaster celýho projektu, je záruka, že to rozhodně nebude sračka. Všechny 3 filmy o Maxovi sou pro mně důkazem, že ten chlap má co do stylu pořád náskok před fantazií většiny běžnějch lidí, a že dokáže celej ten madmaxovskej svět posunout ještě jednou aspoň o fous dál, to fakt nepochybuju. Triková stránka je druhá věc, Fury Road se už rozhodně nebude dělat stejně jako dvojka (už kvůli přísným "health & safety" pravidlům), takže je jen otázka, jak moc počítačovejch triků do toho bude cpát, ale vzhledem k tomu, o jakej žánr se jedná, si myslím, že to bude fakt minimum.

    OdpovědětVymazat
  2. takže bez Mela jo.. tak aspoň, že to je eRko... jo počkat.. ať jdou k čertu

    OdpovědětVymazat
  3. Bez Gibsna, ale mne prijde dulezity hlavne to, ze to vzhledove neni stejny, jako soucasny filmy. Miller i po tech 30 letech udrzel vzhled tech aut, kostymu, zbrani i ruznejch detailu ve stejnym nebo hodne podobnym stylu, jako u starejch Madmaxu, takze minimalne po tyhle strance to nastesti nezkurvil a vypada to, ze to bude fakt hodne dobry.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.