středa 7. května 2014

Je to oficiální: Víme kdy zemře Wolverine

A bude to už brzy. V září letošního roku totiž Marvel vydá čtyřdílnou minisérii, která bude mít lakonický název: Death of Wolverine.
Půjde o vyvrcholení událostí, které v komiksu Marvel už nastartoval. Wolverine přišel díky mimozemskému viru o svoji schopnost samouzdravování a v červnu ho čeká komiks z názvem ,,3 Months to Die". Ten rozjede události, které v září vyvrcholí rosomákovou smrtí rozloženou do čtyř dílů. Autoři slibují, že Wolverine narazí na soupeře, kterého nebude schopný porazit - a že nás čeká i rekapitulování a odkazy na celý dosavadní Wolverinův život. Zda půjde o nějakou nemoc o osudové střetnutí se Sabretoothem, to neprozradili.

Související: Trailer: X-Men: Budoucí minulost - Finální ukázka je na světě a je kulervoucí


Wolverinovu smrt napíše Charles Soule (She-Hulk, Inhuman), kresby se chopí Steve McNiven, který dělal s Markem Millarem už na jiném originálním příběhu Wolverina - Old Man Logan.

Celý zodpovědný tým od Marvelu si od zápletky s chybějící schopností samouzdravování slibuje velké věci. Wolverine se ocitne (a čtenáři jakbysmet) v situaci, ve které ještě nikdy nebyl.

Čeká ho spousta bolesti a tvůrci ho plánují dotlačit až na hranici jeho možností, což by jim mělo dát silný příběh nejprve v rámci pětidílného 3 Months To Die a pak závěrečného Death of Wolverine. Jsou si vědomi toho, že rozpoutají bouři protichůdných názorů, ale údajně si věří a říkají ,nesuďte dokud jste nečetli".

Vnést téma smrtelnosti do světa X-menů a jejich klíčové postavy rozhodně nenechá nikoho z fanoušků klidného a o to tady jde, přesto se jasně nabízí otázka, zda ve skutečnosti nejde o slepou uličku. Má to smysl nebo ne? těšíte se na tento příběh?

5 komentářů:

  1. Někdo se nechal inspirovat od R.R.Martina? :-d

    OdpovědětVymazat
  2. No, přeci jenom je to komiks, takže se v nějaké podobě na 100% vrátí. Smrt Captainovi Americovi taky moc dlouho nevydržela. Navíc takhle obrovskou značku prostě jen tak nezahodí. Prostě mě to spíš přijde jako marketingový tah. Nalakají lidi na poslední komiks s Wolviem a o měsíc později se ukáže že to byl jeho klon. Ale třeba se pletu, takže sem zvědavej jak to dopadne. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Marvel každou chvíli zabíjí nějakého svého hrdinu a pak jej oživí... Vždyť i kvůli tomu má vytvořeno několik vesmírů..

    OdpovědětVymazat
  4. Hm myslíte si že to vyjde aj v češtine? Toto by sa určite oplatilo zohnať len ani bohužiaľ neviem kde a ako :(

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.