pondělí 12. května 2014

GLOSA: NBC nás chce umučit k smrti!


Uvnitř článku najdete trailery a synopse k seriálovým novinkám NBC.


Včera v Americe oficiálně začalo tóčo ohledně Upfronts, což jsou mítingy, na kterých zástupci celoplošných televizí oznamují své plány na nové televizní sezóny a také vypouštějí do světa trailery nastříhané z pilotních dílů projektů. Jako první nám ke své programové polévce dala přičichnout NBC, a abych řekl pravdu, smrdí to jako vývar z mých fuseklí.

Zatímco doposud byla NBC známá především tím, že dávala zelenou neotřelým dramatům i komediím, letos nás zasype konspiračními thrillery a vztahovými řachandami. Inu, i tohle z televize udělá úspěch. Letos se totiž NBC po dlouhé době ratingového strádání vyšvihla v důležité reklamní cílovce na vrchol. A k tomu jí dopomohla dramata z Chicaga, thriller The Blacklist a reality show Hlas. Takže bylo uplatněno zlaté americké pravidlo: "Když to funguje jednou, bude to fungovat i podruhé a pro jistotu v daleko větší míře." Takže pá pá, kvalitní seriály z okrajových žánrů, vítáme vás, politické thrillery přes kopírák.

Jedinou světlou výjimkou, která rozplesala mé ne-mainstreamové srdéčko, je seriál Constantine. Základní námět si bere inspiraci z komiksové série Hellblazer. John Constantine (Matt Ryan), jehož duše je už dávno zaprodána peklu, se rozhodne, že bude bojovat proti démonům. Ale hodně rychle ho to omrzí, takže svou nadpřirozenou kariéru pověsí na hřebík. To ale jen do chvíle, než se na scéně objeví dcera Johnova starého přítele Liv (Lucy Griffiths). Liv má vzácný dar vidět za "oponu nadpřirozena", kde se začíná rodit veliké zlo. A protože tomuto zlu se Livin dar nelíbí, rozhodne se na ni vyslat démony. Liv naštěstí ale v Johnovi probudí jeho staré instinkty a nalezne v něm svého ochránce. Společně začnou projíždět Amerikou a likvidovat démony (Jo, zní to trochu jako Supernatural).

Snad Constantinovi nezlomí vaz pozdní páteční slot jako ho zlomil Draculovi.

 


Abych byl upřímný, zase tak moc zle nevypadá ani politické drama State of Affairs. Upřímně to ale je hlavně kvůli Katherine Heigl a jejímu televiznímu návratu. Tahle slečna prostě má určitý sex-appeal a dramatičtější role jí sluší víc než ty komediální. Uvidíme, jak se bude Charleston Tuckerové dařit jako poradkyni prezidentky (Alfre Woodard), která má vyselektovat ty nejdůležitější události a hrozby, kterými se musí hlava státu zaobírat. Zatím to vypadá jako političtěji zaměřený Blacklist.




A do třetice za zmínku stojí i vystrčený zadek Kate Walshové. Tedy...ehm, mám na mysli komedii Bad Judge, samozřejmě. V příběhu divoké soudkyně Rebeccy Wrightové, která bude nucena postarat se o chlapce bez rodičů (její vinou, pošle je do lochu), půjde prostě a jednoduše o one woman show. Pravděpodobně to dlouho nevydrží, ale snad na nás tvůrci vytáhnou alespoň trochu nekorektního humoru. Pořád lepší než zbytek objednaných komedií.


Ostatní projekty

Kromě tří již zmíněných "highlightů" se nyní můžete podívat i na přehled ostatních objednaných novinek NBC. U některých už je k dispozici trailer, na další ukázky si budeme muset ještě nějaký ten pátek počkat.

A.D. (drama) - Po úspěchu minisérie Bible přichází další minisérie založená na náboženských příbězích.

Allegiance (drama) - Alex O'Connor (Gavin Stenhouse) je mladý a idealistický analytik CIA, který se jednoho dne dozví, že jeho rodiče Mark (Scott Cohen) a Katya (Hope Davis) jsou ve skutečnosti "spícími agenty" ruské informační služby. A nyní dostávají nový úkol, který má Ameriku poslat do kolen. Je jen na jejich synovi, aby je zastavil.

Aquarius (drama) - Je rok 1967, éra hippies je v plném proudu a dcera policejního důstojníka Sama Hodiaka (David Duchovny) se někam ztratila. To samozřejmě její otec nenechá jen tak a zahájí po ní intenzivní pátrání.

A To Z (komedie) - Seznamte se s Andrewem a Zeldou. Párem, který málem ani nevznikl. Andrew (Ben Feldman) byl vždycky romantik, který pořád doufá v osudovou lásku. Zelda se zase v pubertě vzbouřila své hipízácké mamče a dala se na právničinu. Nyní upřednostňuje výhody online seznamek. Jenom, když jí seznamovací agentura pošle někoho k ní naprosto nevhodného, pozve si ji na kobereček, kde se seznámí s Andrewem. A i když se to jeví jako nereálné, přeskočí mezi nimi jiskra. Pokud jste dočetli až sem, možná máte dostatečně pochroumané smysly i na to, abyste přetrpěli trailer.  

Emerald City (drama) - Nový pohled na Čaroděje ze země Oz. V tomto pojetí Dorotka nejprve pátrá po své matce, pak uteče policii a tornádo ji odnese do brutálního světa, ve kterém se bude muset stát válečnicí.

Heroes Reborn (drama) - Minisérie navazující na první řadu kdysi populárního seriálu Hrdinové.

Marry Me (komedie) - Před šesti lety se Annie (Casey Wilson) s Jakem (Ken Marino) potkali díky své vzájemné lásce k nachos. Teď se po romantické dovolené Jake pokouší Annie požádat o ruku. Ale ta mu ještě předtím vyčte, že se nedokáže vázat. Proto se oba dva rozhodnou, že se zasnoubením počkají, dokud nebude ta správná doba. Trailer je ke zhlédnutí na vlastní nebezpečí zde.

Mission Control (komedie) - Mary Kendricksová (Krysten Ritter) je brilantní vesmírná inženýrka, která v NASA vede skupinu vědců v projektu prozkoumání vesmíru. Jenomže to má dva háčky - rok 1960 a sexismus.

Mr. Robinson (komedie) - Frontman rockové kapely Craig (Craig Robinson) si plnými doušky užívá života. Jenomže pak mu vyschne finanční přítok a on si musí najít práci na poloviční úvazek. A tak přijme pozici suplujícího učitele hudební výchovy na místní škole. I přes počáteční plán prospat hodiny na katedře se ale Craig nakonec rozhodne své studenty inspirovat.

Odyssey (drama) - Konspirační zápletka sledovaná ze tří pohledů: drsné vojačky v jižní Africe Odelle Ballardové (Anna Friel), právníka Petera Deckera (Peter Facinelli) a politické aktivisty Harrisona Walterse (Jake Robinson).

One Big Happy (komedie) - Nejlepší přátelé Lizzy (Elisha Cuthbert) a Luke (Nick Zano) si žijí spokojený život, dokud se oba nerozhodnou nezaložit rodinu. Na tom by nebylo nic neobvyklého, kdyby ovšem Lizzy nebyla lesbička a Luke heterosexuál. Po mnoha nezdařených pokusech o umělé oplodnění se oba kamarádi vydají do baru, kde se Luke seznámí s potrhlou Angličankou Prudence (Kelly Brook). Během několika dní se s ní ožení a vzápětí Lizzy přichází s novinou, že je těhotná.

The Mysteries of Laura (drama) - Laura Diamond (Debra Messing) je sexy tvrďáckou vyšetřovatelkou pro NYPD, která se nebojí naložit kdejakému sexy mizerovi. Problém nastává v jejím soukromí, když se snaží, aby její sexy manžel podepsal rozvodové papíry. Zdaleka největší potíže jí ale dělají její dva zlobiví synové. Naštěstí to Laura i za pomoci sexy parťáka dá. Podívejte se na sexy trailer tohoto sexy seriálu. Přesně tak, když dá NBC do oficiální synopse slovní spojení sexy policajt, tak jí to dám vyžrat.

Unbreakable Kimmy Schmidt (komedie) - Poté, co je po patnácti letech života v kultu, nezlomitelná Kimmy (Ellie Kemper) osvobozená, rozhodne se znovu začít naplno užívat života.

Který z projektů NBC vás zaujal? Dáte něčemu šanci? 

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.