středa 14. května 2014

Fantastická zvířata a kde je najít: Kdy uvidíme spin-off k Harry Potterovi a kdo napíše scénář?

Nikdo asi nečekal, že tématika Harryho Pottera zůstane dlouho u ledu. Nezůstala. Bylo oznámeno, kdy se dočkáme prvního filmu z plánované trilogie na motivy učebnice Fantastická zvířata a kde je najít a také to, kdo se postará o scénář.

To, že se o filmové verzi fiktivní (tedy teď už ne fiktivní) knihy, která byla zmíněna v Harrym Potterovi, Fantastická zvířata a kde je najít, reálně uvažuje, už se nějakou dobu ví. Kniha byla nejdříve pouze učebnicí, kterou používali studenti v Bradavicích, ale J. K. Rowling se rozhodla, že jí dá reálnou podobu.

V sérii knihy Harry Potter je jejím autorem Mlok Scamander, magizoolog, který se věnuje mystickým zvířatům a je držitelem Merlinova řádu druhého stupně. Jak už tedy víme, kniha skutečně vyšla a to v roce 2001 s tím, že část výtěžku z prodeje putovala na charitativní účely.

Co se týče filmové verze, tak Rowling označuje projekt za spin-off, který ale nebude prequelem a ani sequelem k Harry Potterovi, ale bude se odehrávat sedmdesát let před událostmi v Potterovské knižní sérii a to v New Yorku.

Nyní už je také známo, kdy dorazí první film do kin, bude to 18.listopadu 2016 a dočkáme se ještě dalších dvou dílů. Zatím není znám ani režisér, ani nikdo z obsazení, ale ví se, kdo zajistí scénář. Ten si poprvé vzala na starosti samotná J. K., která si jistě pohlídá, aby se na pláně objevilo vše podstatné.

Myslíte, že Fantastická zvířata a kde je najít mohou navázat na úspěch Harryho Pottera?

4 komentářů:

  1. Neviem či to bude úspešné, ale určite to bude zaujímavé. Len dúfam, že to bude aspoň sčasti sledovatelné aj pre staršie publikum. Kniha sa mi páčila tak uvidíme.

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem zvědavá, jak ze 72 stránek udělají trilogii! :D Ale těším se. Kouzelnický svět v podání J.K. Rowlingové má velký potenciál a bylo by škoda ho nevyužít.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když se povedlo prodloužit na filmovou trilogii tak krátkou knihu jako "Hobit", tak je už asi možný všechno

      Vymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.