středa 2. dubna 2014

Růžový panter: Chystá se další film, tentokráte bude kombinovat reálné záběry s počítačovou animací

Legendární Růžový panter se vrátí na filmová plátna. A režírovat bude David Silverman, který se postaral o Simpsonovi ve filmu.


Série filmů Růžový panter patří ke klasice komediálního žánru. Už je to nějakých 51 let, co se objevil první díl a i po více než půl století umí Růžový panter a jeho pokračování pobavit diváky napříč generacemi.

Ovšem o rebootu a jeho pokračování se to prohlásit nedá. Je sice pravda, že nová verze Růžového pantera se stala nejvýdělečnějším projektem ze série (158,9 milionů dolarů), ale kvalitativně to nebyla žádná pecka, která by byla důstojným nástupcem původních filmů.

Ale bez ohledu na chladné přijetí ze strany publika i kritiků, se chystá další film. Tentokráte ovšem bude kombinovat skutečné záběry s počítačovou animací. Částečně uklidní fakt, že jako jeden z producentů bude působit Waltech Mirisch, který produkoval původní filmy a to, že se režie ujme muž, který se postaral o Simpsonovi ve filmu nebo Příšerky s.r.o. David Silverman.

Ptáte se, na co je nutné CGI? Odpověď je jednoduchá, v centru dění nebude inspektor Clouseau (Peter Sellers, Steve Martin), ale přímo titulní postava Růžového pantera. Film by pak měl intenzivně odkazovat na styl animovaného seriálu  z roku 1969 a filmy Blakea Edwardse (jiným slovy, dva poslední filmy budou ignorovány, což asi mnoho diváků trápit nebude).

Lidé, kteří se budou na Růžovém panterovi podílet, samozřejmě nešetří slova chvály, jsou hrozně nadšení, že budou spolupracovat s tou či tím, taktéž juchají blahem, protože budou mít možnost představit tak ikonický materiál nové generaci a padají další podobná prohlášení, ale to je běžný kolorit příprav hromady projektů, takže na to, jestli budeme či nebudeme nadšení i my, si počkáme do doby, než se objeví první trailer.

Přiznáváme, že nápad soustředit se na zvířecí postavu a kombinace CGI a reálných záběrů nás zatím zrovna neuklidňuje, přece jen, něco podobného nám nabídl například Méďa Béďa nebo Šmoulové a nebylo to úplně to pravé ořechové.

Myslíte, že jde o dobrý nápad zaměřit se přímo na postavu Růžového pantera?

2 komentářů:

  1. Ja se treda tesim, mozna to klapne. V minulosti tak zabral film Falesna hra s kralikem Rogerem a jak to byl fajn film :-) Space jam se mi moc nelibil,ale prvni zminovany film byl super.

    OdpovědětVymazat
  2. super ale ,spíš by to chtělo konečně další animovaný film simpsonovi ve filmu 2.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.